موزه هنرهای معاصر تهران بازگشایی شد
موزه هنرهای معاصر تهران با برگزاری نمایشگاه ارمغان و عکس مفهومی عصر پنجشنبه ۹ بهمن بازگشایی شد.
به گزارش ایلنا، موزه هنرهای معاصر تهران با برگزاری نمایشگاه ارمغان و عکس مفهومی عصر پنجشنبه ۹ بهمن بازگشایی شد.
این مراسم با حضور سید مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، لادن حیدری (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی)، قادر آشنا (مدیرکل هنرهای نمایشی)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، محمدجواد حق شناس، (رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران)، احسان آقایی (رئیس موزه هنرهای معاصر تهران)، شهردار منطقه ۶ تهران، سفرای کشورهای فرانسه، سوئیس و ژاپن در ایران، و هنرمندانی از جمله محمدحسین حلیمی، قباد شیوا، حسین محجوبی، قباد شیوا، رضا عابدینی، مهدی مقیم نژاد، عباس میرهاشمی برگزار شد.
احسان آقایی در مراسم بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران گفت: موزه هنرهای معاصر تهران به عنوان مهمترین مرکز هنری ایران، علاقهمندان زیادی در ایران و کشورهای خارجی دارد و این تعطیلی باعث نگرانی و چشمانتظاری عده زیادی شده بود. حال موجب خرسندی است که موزه پس از یک مرمت سنگین، در حالی بازگشایی میشود که در شبیهترین حالت خود نسبت به طراحی اولیه قرار دارد، به این معنی که تغییرات یا الحاقاتی که در طی سالها به مجموعه اضافه شده بود و فراتر از طراحی نخستین موزه بود؛ هم اکنون حذف شده است.
آقایی ادامه داد: در طول مرمت موزه، مطالعات پژوهشی و آرشیوی گستردهای درباره گنجینه موزه انجام شده است که حاصل آنها به زودی در شش کتاب ارائه خواهد شد. همچنین برنامههای متنوعی برای نمایشگاهها و رخدادهای دیگر تدارک دیده شده است که در آینده اطلاعرسانی خواهد شد. جا دارد که از همه معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران مرکز هنرهای تجسمی و مدیران موزه هنرهای معاصر تهران در طول سالهای گذشته، که دغدغه این موزه را داشتند تشکر کنم.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران افزود: مجموعهای شامل ۷۰۵ اثر ارزشمند از هنر معاصر ایران توسط دکتر جمشید ناصری و همسر فقیدشان منیژه میرعمادی به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا شده است که از امروز بخشی از این آثار در موزه به نمایش درمیآید. بنا بر این است که آثار این مجموعه در میان موزههای هنرهای معاصر شهرهای مختلف کشور تقسیم شود و در معرض دید علاقهمندان قرار گیرد تا مخاطبان خارج از تهران نیز امکان بهره بردن از آثار هنری را داشته باشند.
پس از آن دکتر ناصری درباره مجموعهای که به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا شده است، گفت: این مجموعه در طول ۳۴ سال زندگی مشترک ما گردآوری شد و خانه ما شبیه یک موزه کوچک بود. وقتی برای خرید آثار به آتلیه هنرمندان میرفتیم معمولا چند تابلو را با هم میخریدیم و حتی خود هنرمندان تعجب میکردند که خانم میرعمادی چقدر از آنها حمایت میکند.
در ادامه این مراسم بهرام کلهرنیا، نماینده هنرمندان در شورای نظارت بر مرمت موزه، گفت: از جانب جامعه تجسمی به من نمایندگی داده شد که در روند مرمت موزه حضور داشته باشم و در این زمینه اطلاعاتی کسب کنم. مرمت موزه اتفاق پیچیدهای بود و جامعه هنری نیز جامعه بسیار حساسی است که همیشه احساس میکند مقداری از حقایق از چشم عموم دور میماند. من نیز با همین دغدغه در کنار دوستان قرار گرفتم تا بدانم چه اتفاقی قرار است بیفتد.
کلهرنیا افزود: از ابتدای جلسات عده زیادی در کنار هم مینشستند تا درباره مسائل مختلف تصمیمگیری کنند. موضوع مرمت اساسی موزه در سالهای گذشته بارها مطرح شده بود اما هیچوقت عملی نشده بود تا اینکه سرانجام این اتفاق رخ داد و زمانی که کلنگ مرمت بر زمین خورد، بر همه ما آشکار شد که این کار بسیار فراتر از آن چیزی است که تصور میشد.
این هنرمند افزود: در تمام این مدت دوستان هنرمند که نگران بودند، از من گزارش میخواستند و من آنها را دعوت به صبوری میکردم. موضوع مرمت موزه اهمیت زیادی برای همه دستاندرکاران داشت و با حساسیت بسیار زیاد عمل کردند تا سرانجام این ساختمان بیمار، درمان شد و تغییرات مهمی در سیستم تهویه، مکان گنجینه و… انجام گرفت. جمعیت هنرمند با حساسیت و دغدغهذبه این بازسازی میاندیشند، اما من به آنها اطلاع میدهم که با مرمت انجام شده، این موزه زنده و باقی است و تا سالها مشغول کار خواهد بود.
پس از آن سید مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: موزه هنرهای معاصر تهران هم در مجموعه موزههای کشور و هم در میان موزههای جهان، دارای جایگاه ممتازی است و یکی از وجوه امتیاز آن، سرمایه اجتماعی ارزشمندی از دوستان و علاقهمندان است که در چهل سال گذشته موزه را همراهی کردند. موزه هنرهای معاصر به دلیل تراکم برنامهها و فعالیتهایی که در عرصه هنرهای تجسمی داشت، همیشه در حال فعالیت بود و همین باعث میشد کمتر به مقتضیات این بنا پرداخته شود.
اما این بار نمیخواستیم به تعمیرات حداقلی کفایت کنیم و تصمیم گرفته شد ریسک تعطیلی موقت موزه را بپذیریم تا تعمیرات اساسی در آن انجام شود.
حسینی ادامه داد: استقرار و استحکام این بنا امری اجتنابناپذیر بود که باید به آن میپرداختیم. بنابراین راه بسیار دشواری را برگزیدیم و این کار با همیاری تمام بخشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به ویژه وزیر محترم و همکارانم در بخشهای مختلف، آغاز شد. در طول ۳۲ ماه تعمیرات، فعالیتهای نظری تعطیل نشد، بلکه در میان فعالیتهای تیم فنی و مهندسی در میان خاک و غبار، همکاران موزه به ساماندهی اسناد، ایجاد بانک اطلاعاتی آثار و… مشغول بودند. امروز موزه هنرهای معاصر در آستانه قرن تازه نو، با همان شکل و هیئتی که در ابتدا بود فعالیت خود را آغاز میکند و تغییرات فراوانی که در آن انجام شده است، به دلیل ظرافتها و دقتی که وجود داشته است، به چشم نمیآید.
حسینی درباره اهدای یک مجموعه شخصی گفت: این کار نشان داد که چگونه مجموعهداران میتوانند فارغ از دغدغه سود و سودا گنجینه خود را در معرض دید علاقهمندان قرار دهند. این آثار نه تنها در تهران بلکه در شهرهای دیگر ایران و در موزهها و مجموعههای شهرهای کشور در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت و گردش و نمایش آثار این مجموعه در استانها قطعا در سالهای آینده تحسین و ستایش بیشتری را بر خواهد انگیخت.