در اولین همایش تقدیر از حافظان قرآن خانهی کارگر مطرح شد:
۱۰۰هزار متقاضی برای استفاده از خدمات دارالقرآن در خواست دادهاند
علیرضا محجوب: خوشحالم که بگویم دارالقرآن توانسته در جهت ترویج و بسط مفاهیم قرآنی در میان ۱۲ میلیون کارگر و خانوادههاشان گام برداشته و آنان را به سمت قرآن و قرآن خوانی هدایت کند.
ایلنا؛ اولین همایش تقدیر از حافظان قرآن خانهی کارگر و برگزیدگان ستاد ملی آموزشهای قرآنی، عصر دیروز(پنجشنبه ۱ بهمن ماه) با حضور مسوولان خانه ِ کارگر و معاونین فرهنگی و قرآنی وزاتخانهها و نهادهای مختلف در سالن همایشهای کوثر صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ طاها هاشمی(دبیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر) ضمن خوش آمدگویی به مدعوین به بخشی از آمار فعالیتهای دارآلقران اشاره کرد و گفت: فعالیتهای دارالقرآن خانهِ کارگر در سه بخش تقسیم بندی شده که عبارتند از نخبگان قرآنی، آموزشهای پایه علوم قرآنی و آموزشهای غیر حضوری.
وی افزود: در بخش نخبگان قرآنی تاکنون ۲۰۰ مربی قرآن را تربیت کردهایم که ۷۰ درصد آنان در سمت خود شاغل شدهاند. همچنین در بخش آموزشهای پایه رشتههایی مانند روخوانی، ترجمه صحیح، سبک زندگی قرآنی و… مورد توجه است و تا امروز چیزی حدود ۱۲۰ هزار نفر از خدمات این بخش استفاده کردهاند.
محجوب اضافه کرد: در بخش آموزشهای غیرحضوری نیز پیرو بیانات مقام معظم رهبری که به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن تاکید داشتهاند، تاکنون به ۲۰ هزار نفر خدمات آموزشی ارائه شده و همچنین ۵۴۰ مؤسسه در راستای این بخش از خدمات دارالقرآن با خانه کارگر همکاری داشتهاند.
محجوب همچنین به تاریخچهی تاسیس دارآلقران خانهی کارگر از سال ۱۳۸۵ اشاره کرد و از ارائهی سه هزار فعایت و خدمت قرآنی ظرف این مدت خبر داد.
در ادامهی این مراسم، متن پیام آیت الله العظمی علوی گرگانی قرائت شد که متن این پیام به شرح زیر است:
«بسمه تعالی
قالالله تعالی «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا».
در روزگاری که مادیات و زرق و برق دنیا چشمهای بسیاری را کور کرده است و مردمی را به خود مشغول کرده است، توجه به پروردگار و معنویات رمز موفقیت و کسب سعادت حقیقی است و این امر محقق نمیشود، مگر آنکه توجه به قرآن و معارف آن در رأس امور زندگی شما عزیزان قرار گیرد.
امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «و اعلموا أن القرآن هو الناصح الذی لا یَغُشُّ و الهادی الذی لا یضلُّ و المحدثالذی لایکذب»؛ یعنی بدانید که این قرآن نصیحت کنندهای است که خیانت نمیکند و هدایت کنندهای است که گمراه نمیکند و سخنگویی است که دروغ نمیگوید.
حال که این همایش به پاس احترام و بزرگداشت قرآن و حافظان قرآن برگزار شده است لازم است نکاتی را عرض کنم.
اول: هدف شما صرفاً حفظ ظاهری قرآن نباشد بلکه توجه به معانی و حقیقت قرآنکه همان ولایت امامام معصوم(ع) است و ارتباط با آنان است، مهمتر از حفظ قرآن است.
دوم: لازم است که حفظ قرآن مقدمهای برای خواندن قرآن در هر روز باشد، چرا که اگر خانه در هر روز مترنم به صوت قرآن شود نورانیتی پیدا خواهد کرد که ملائک آسمان آن را میبینند و برای اهل آن خانه استغفار میکنند.
سوم: سعی کنید هدف خود را خالص و الهی کنید و مراقب باشید که مشکلات روزگار شما را از قرآن دور نکند تا مشمول این آیه شریفه قرار گیرید که میفرماید: «یُثَبِّتُ اللّهُ الَّذِینَ آمَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَفِی الآخِرَةِ»؛ یعنی خداوند ثابت قدم میسازد کسانی را که ایمان آورده باشند در زندگی دنیا و در آخرت.
بدانید کسانی که از شما در پیشگاه خداوند مقام بالاتری دارند در عمل به قرآن و ارتباط با امامان(ع) پاک کوشاتر و مخلصتر هستند.»
سپس حجتالاسلام والمسلمین اکرمی؛ رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به نزدیک بودن دههی فجر و توصیف آن به زلزله و آتش فشانی جهانی، با تاکید بر «عظمت انسان» گفت: خداوند مخلوقات زیادی دارد که ما بخشی از آنها را هنوز نمیشناسیم. در این میان انسان یکی از مخلوقات است که مطابق با آیهی ۷۰ سورهی اسراء اگر خود را بشناسد و به آنچه در این آیه آمده عمل کند، اشرف مخلوقات خواهد بود.
وی افزود: انسان ویژگیهای زیادی دارد که من تا کنون به ۶۰ ویژگی آن در یادداشتهایم اشاره کردهام. از جملهی این ویژگیها، حفظ قرآن؛ یعنی معجزهی جاودانه یپیامبر اسلام(ص) است.
اکرمی در ادامه به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: از امام صادق(ع) پرسیدند قرآن چگونه کتابی است و چرا هرقدر آن را میخوانیم و در آن اندیشه میکنیم، باز هم شاداب و تازه است؟ ایشان پاسخ دادند که دلیل این ویژگی آن است که قرآن به همهی ایام؛ یعنی هم به گذشته، همه به حال و هم به آینده تعلق دارد و انسان را به زمانهای مختلف متصل میکند.
وی اضافه کرد: همچنین امام سجاد(ع) در توضیف ارزشهای قرآن کریم فرمودهاند که اگر همهی انسانها در شرق و غرب از بین بروند، من احساس تنهایی نمیکنم اگر قرآن با من باشد.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری ضمن بیان این مطلب که در چنینی شرایط و با چنین اوصافی، اگر کسی حافظ قرآن باشد نور علی نور است؛ اظهار داشت: اگر شما توفیق حفظ قرآن را داشتهاید باید قدر این توفیق را بدانید و محفوظات قرآنی خود را حفظ کنید زیرا مفاهیم و مطالب از ذهن انسان فرار است. بنابر ابن باید در انس با قرآن تداوم داشته باشید و هر روز قرآن بخوانید.
وی با ارجاع به پیام آیت الله علوی گرگانی ادامه داد: چه بسیار آدمهایی که قرآن میخوانند ولی به آن عمل نمیکنند. بنابر این عمل کردن به قان در تمام ابعاد، از همه چیز مهمتر است.
اکرمی در بخش پایانی سخنانش به نقش انقلاب اسلامی در توسعه و ترویج قرآن و قرآن خوانی در کشور اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب نه خبری از رادیو قرآن بود و نه تفسیر و ترویج قرآنجایی در برنامههای تلویزیونی داشت.
وی به بیان خاطراتی از گذشته پرداخت و اضافه کرد: پیش از انقلاب این تصور وجود داشت که قرآن تنها باید در مساجد قرائت شود، یا هنگامی که کسی از دنیا میرود باید قرآن خواند. اما دست اوردهای ۳۵ سال جمهوری اسلامی در حوزهی قرآن در حدی بوده که میتوان کتابهای معددی در تشریح فعالیتهای قرآنی صورت گرفته در این سالها کتابهای متعددی منتشر کرد.
در بخش بعدی از این همایش، علیرضا محجوب؛ نمایندهی مجلس شورای اسلامی و دبیر کل خانهی کارگر جمهوری اسلامی ایران، ضمن تشکر از برگزار کنندگان این همایش و بیان این مطلب که ما اینجا برای توسعه و بسط قرآن در جامعه دور یکدیگر جمع شدهایم، گفت: در صدر اسلام، فاصلهای میان حفاظ و قرا وجود نداشت؛ به عبارت دیگر نخستین مبلغان اسلام همان قاریان و حافظان قرآن بودند.
وی ادامه داد: همچنین نخستین شهیدان اسلام نیز حافظان و قاریان قرآن بودند که تمام تلاششان ترویج معجزهی پیامبر اکرم(ص) در جامعهی عربستان بود؛ آنچنانکه حدود ۴۰ فاری در ماموریتهای صدر اسلام به شهادت رسیدند. بنابراین سایه عظمیم شهادت از صدر اسلام بر سر قاریان و حافظان قرآن بوده است.
محجوب ضمن بیان این مطلب که از ابتدای انقلاب اسلامی افراد و گروههایی به تعلیم و ترویج قرآن اشتغال داشتهاند، خاطر نشان کرد: ثبت دار القران خانهی کارگر با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد، امکان بسط دادن معارف قرآنی را برای ما ایجاد کرد و امیدواریم این مسیر در آینده و با کمک سایر نهادها و سازمانهای کشور تداوم پیدا کند.
دبیرکل خانهی کارگر اضافه کرد: همانطور که در کشور ما فدراسیونهای مختلف ورزشی وجود دارند، فعالیت در حوزهی ترویج قرآن نیز میبایست با تلاش فعالان در این حوزه مورد حمایت قرار گیرد. از این روی خوشحالم که بگویم دارالقرآن توانسته در جهت ترویج و بسط مفاهیم قرآنی در میان ۱۲ میلیون کارگر و خانوادههاشان گام برداشته و آنان را به سمت قرآن و قرآن خوانی هدایت کند.
پس از سخنان علیرضا محجوب، پیام علی لاریجانی؛ رییس مجلس شورای اسلامی به همایش تجلیل از حافظان دارالقرآن خانه یکارگر قرائت شد که از این قرار است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
از دستاوردهای مهم و عزتمند نظام جمهوری اسلامی ایران تمسک و انس آحاد جامعه با قرآن کتاب بزرگ آسمانی دین مبین اسلام میباشد. بحمدالله نور روشن و آوای دلنشین تلاوت قرآن کریم در هر جمع و محفلی طنین انداز شده است که تلطیف قلوب و آرامش روح و جسم انسان را در همراهی با آن میتوان مشاهده کرد.
کارگران عزیز و محترم که همواره با سخت کوشی و ممارست خویش در عرصه تولید و توسعه به آبادانی و عمرانی کشور کمک کردهاند همواره با بهرهمندی از روحیه معنوی و پیوند با شعائر دینی که در رفتاری متناسب با فرامین انسان ساز کتاب خداوند به این توفیق دست یافت و این چیزی جزو عنایت خداوند متعال به ملت بزرگوار ایران نمیباشد.
جای بسی افتخار و مباهات است که تلاشگران عرصه تولید با مهارت و سعی وافری در انس با قرآن و فراگیری زمینههای مختلف در تلاوت، قرائت، حفظ و درک مفاهیم و معنای این کتاب آسمانی از خویش بروز میدهند که ضرورت دارد از این اقدام شایسته و خداپسندانه قدردانی به عمل آید.
اینجانب ضمن تشکر از برگزاری این آیین معنوی محفل انس با قرآنکه در آن از همت و تلاش کارگران عزیز حافظ قرآن تجلیل میشود. امیدوارم همگان در عنایت و توجه ویژه به فرامین و ارشادات زندگی ساز این کتاب الهی کوشش و تلاش داشته باشیم.»
سپس حجتالاسلام والمسلمین حشمتی؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایگاه حاضر شد و ضمن تقدیر از شخصیتهایی که علاوه بر مناصب و سمتهاشان به فعالیت در مسیر ترویج قرآن در جامعه اعتقاد دارند و حتی در این مسیر از صرف کردن سرمایههای شخصی خود نیز کوتاهی نمیکنند، گفت: اگر فرصت کردید به آیات مربوط به بهشت در قرآن کریم بشتر دقت کنید زیرا قرآن وقتی به صفات بهشتی میرسد، نگاه به زمین دارد و آنچه انسانها باید انجام دهند.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر در همین زمین است که باید بهشتی شویم و صفات بهشتی را در خود و جامعه ترویج کنیم.
حشمتی با اشاره به این مطلب که بهترین نعمت بهشتی، حضور در محضر اولیای خداست، افزود: اگر در برخی از آیات بهشتی به جویهای آب و عسل اشاره کشده، برای جلب توجه ما بوده وگرنه چه نعمتی از این بالاتر که در جوار فاطمهی زهرا(س) باشیم و بر سر سفرهی اهل بیت!؟
در بخش دیگری از این همایش، سپس محسن سرخو؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران در جایگاه حاضر شد و با اشاره به ظرفیت بالای متقاضیان بهره گیزی از خدمات دارالقرآن خانهی کارگر، بر ایفای نقش تمامی سازمانها و نهادها در این حوزه تاکید کرد و گفت: مدتی ست که در شورای شهر تهران، تدوین برنامهی ۵ سالهی شهر تهران را در دستور کار داریم و از آنجایی که در دیدار با مقام معظم رهبری ایشان بر توسعهی برنامههای قرآنی تاکید داشنتند، یکی از رویکردهای ما برنامه ریزی برای فعالیتهای قرآنی است.
وی ادامه داد: در این راستا و مطابق با برنامههای سیاست گذاری شده، از سامزانهای مردم نهاد حمایت میشود تا حوزهها و فعالیتهای قرآنی در آینده پررنگتر از گذشته باشد.
سرخو همچنین ضمن ارائهی پیشنهادی به مسوولان خانهی کارگر و دارالقرآن گفت: دارالقران میوان کار ویژهای را برای بازنشستگان صورت دهد زیرا حفظ قرآن هم به قوت حافظهی بازنشستگان کمک خواهد کرد و هم به بالابردن نشاط و امید به زندگی در آنان منجر میشود.
محمدرضا موالیزاده؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی آخرین سخنران این همایش بود که با اشاره به جایگاه قرآن گفت: ما هرچه داریم از قرآن است؛ آنچنانکه هرچثدر با قرآن مانوس شویم، مشکلاتمان بیشتر حل خواهد شد و هرچقدر از آن فاصله بگیریم، بر مشکلاتمان افزوده میشود. اتفاقا مشکلاتی که در جهان اسلام امروز وجود دارند، همگی ناشی از دور شدن از نور قرآن و معارف آن است.
وی همچنین با تاکید بر توجه به جایگاه قرآن در دوران بعد از انقلاب، خاطرنشان کرد: فعایتهای قرانی امروزه بسترهای دامنه داری را شامل میشوند و امیدواریم این ظرفیتها روز به روز گستردهتر و دامنه دارتر شوند.
لازم به ذکر است که در این همایش، مسوولان دارالقرآن و خانهی کارگر بیش از ۱۰۰ فعال قرآنی؛ اعم از حافظان، قرآن آموزان، اساتید قرآنی، مدیران سازمانها و نهادهای همراه و خبرنگاران و رسانههای فعال قرآنی تجلیل به عمل آوردند.