ایرج راد در گفتگو با ایلنا:
هنرمندان بیمار منتظر تصمیم دولت و بیمه ایران هستند
ایرج راد ضمن تشریح دلایل قطع بیمه طلایی اعضای خانه تئاتر، درباره اینکه چرا از ابتدا به چنین قراردادی اعتماد شد؛ توضیح داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدیرعامل خانه تئاتر درباره مسائل ناشی از قطع بیمه طلایی اعضای خانه تئاتر و دلایل بوجود آمدن این مشکل گفت: سال گذشته و پیش از آغاز فعالیتهای دولت یازدهم قراردادی با بیمه ایران امضا کردیم تا امور درمانی هنرمندان زیر پوشش خانه تئاتر بهتر از قبل انجام شود. این بیمه در دولت گذشته توسط اتحادیه تهیهکنندگان فعال شد و اعضای خانه سینما و خانه تئاتر را پوشش داد.
عضو هیات مدیره خانه تئاتر با بیان اینکه دولت آن زمان به تعهدات خود عمل کرد و کار بدون توقف پیش رفت؛ ادامه داد: همان زمان بخشی از پرداختیهای دولت به صندوق انجام شد تا به خانه تئاتر و خانه سینما اختصاص یابد. اصولا قرار بود این دو گروه در هر شرایطی بدون مشکل امکان پیگیری امور درمانی خود را داشته باشند.
مدیرعامل خانه تئاتر تصریح کرد: امسال هم تماس گرفتند و گفتند هنرمندان متقاضی دریافت دفترچه بیمه را معرفی کنیم اما بعد متوجه شدیم بیمه توسط بیمارستانها قبول نمیشود و امکانی برای پرداخت هزینههای درمانی وجود ندارد.
او افزود: مسئولان بیمارستان به مراجعهکنندگان عنوان میکردند ابتدا باید هزینههای درمانی را بپردازند بعد مبلغ آن را از بیمه دریافت کنند.
راد درباره دلایل این اتفاق عنوان کرد: پیگیریهای ما نشان داد دولت اقساط را به بیمه پرداخت نکرده و همین عامل موجب قطع خدمات شده است. گویا سال گذشته 5 میلیارد تومان پرداخت شده بود و امسال هم 2 میلیارد و 500 هزار تومان پرداخت شده و مبلغی باقی مانده است.
عضو هیات مدیره خانه تئاتر توضیح داد: من با دکتر بانک تماس گرفتم که قول دادند سعی کنند مبلغ باقی مانده تا 25 بهمن پرداخت شود اما متاسفانه چنین نشد. تداوم این رویه بیماران را با مشکل مواجه خواهد کرد و قطع درمان برای فرد بیمار خطر جدی به همراه دارد.
راد به گفتگوی خود با معاون امور هنری در همین رابطه اشاره کرد و گفت:با آقای مرادخانی صحبت کردم و ایشان هم طی تماسی با صندوق اعتباری هنرمندان در میان گذاشتند و قرار شد آقای ارجمندی پیگیری کنند تا در این مدت برای ادامه درمان مبتلایان به بیماریهای خاص مشکلی پیش نیاید.
او ادامه داد: 25 بهمن به آقای مرادخانی نامهای نوشتم و نام آن عده از اعضای خانه تئاتر که با بیماریهای سخت دست و پنجه نرم میکنند را به همراه نوع بیماری هر شخص توضیح دادم تا پیگیری شود. بلافاصله از طرف صندوق با من تماس گرفتند که جلسه مشترکی با مدیر صندوق داشته باشیم اما تا این لحظه محقق نشده است
عضو هیات مدیره خانه تئاتر همچنین به نامه دیگر خود اشاره کرد و توضیح داد: 5 اسفند نیز نامهای به آقای جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) ارسال کردم و مسائل را کامل توضیح دادم که امیدوارم پیگیری کنند چون بیماران مبتلا به بیماریهای خاص نمیتوانند منتظر بمانند.
مدیرعامل خانه تئاتر در پاسخ به این سوال که چرا از ابتدا به بیمه اتحادیه تهیهکنندگان (مورد حمایت جواد شمقدری) اعتماد شد؛ بیان کرد: من تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا مشکلات اعضای زیر پوشش خانه تئاتر حل شود و نمیتوانم موضوعات را مسکوت نگهدارم و ببینم در آینده چه میشود.
راد در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته ناچار بودیم دستمان را مقابل نهادهای گوناگون دراز کنیم و حمایتهای مقطعی بگیریم. وقتی بحث بیمه ایران پیش آمد دیدم شرایطی است که دیگر نیاز به دریافت حمایتهای مقطعی نداریم و این بیمه مشکلات را حل میکند؛ تصور نمیکردم قرار است امروز با مسائل تازه مواجه شویم.