خبرگزاری کار ایران

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس:

عدم تمرکز در کانون تصمیم گیری و نگاه های سلیقه ای مشکل بزرگ اقتصاد

عدم تمرکز در کانون تصمیم گیری و نگاه های سلیقه ای مشکل بزرگ اقتصاد
کد خبر : ۹۰۶۹۳۰

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اظهار داشت: عدم تمرکز کانون تصمیم گیری و نگاه های سلیقه ای موجب می شود در هر دوره ای اهداف و تفکرات مختلف به جای مسایل علمی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، خسرو فروغان در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و کمرگ این اتاق برگزار شد، بیان کرد: سال 99 با شرایط خاص و سختی آغاز شده و با وجود بیماری کرونا و تاثیرگذاری این بیماری بر اقتصاد جهان؛ از نظر علم اقتصاد سال خوبی در حوزه اقتصاد در جهان نخواهد بود.

وی با تشریح شرایط اقتصادی کشور افزود: این درحالی است که آسیب پذیری اقتصاد ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر خواهد بود زیرا بخش اقتصاد و سیستم کشور ما بر اساس معیارهای علمی پایه گذاری نشده و برنامه بلند مدت اقتصادی نداریم.

عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: یکی از مشکلات اقتصاد کشور ما به ویژه در حوزه اقتصاد، نبود برنامه بلند مدت و مدون و تصمیم گیری در لحظه برای هر اتفاق است.

وی اضافه کرد: کشورهای دیگر برای کمک به ساختارهای اقتصادی خود اقدامات متفاوتی را انجام داده اند که از جمله آن می توان به کاهش ارزش سهام بورس اشاره کرد که با این اقدام تبعات بازار را کنترل کرده اند و دولت ما نیز باید برنامه های منسجمی را برای حمایت از تولید و بنگاه های اقتصادی ارائه دهد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با اشاره به برنامه های کمیسیون صادرات،واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: محوریت برتامه های امسال این کمیسیون اجرای برنامه های کاربردی و گره گشا برای صادرکنندگان و صادرات استان است که در حال تدوین برنامه های راهبردی این کمیسیون هستیم.

فروغان عنوان داشت: حرکت بر مبنای اصول علمی و قابل اجرا از اولویت های ما برای انجام حرکت صحیح و درست صادرات استان مد نطر ماست.

در این جلسه هادی حنایی جهرمی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری در کشور نیازمند برنامه ریزی، تصمیم گیری و هدف گذاری در حوزه صادرات و تجارت خارجی کشور هستیم زیرا این بخش هر روز دستخوش مسایل و مشکلاتی است که فعالان این بخش را زمین گیر کرده است.

وی با بیان اینکه کشورهای مقصد صادرات استان و کشور تغییرات گسترده ای در روند تجارت خارجی در پیش گرفته اند و این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای صادرات ما به این کشورها شده است تصریح کرد: تا اولویت تصمیم گیران در کشور معطوف به تجارت و اقتصاد نشود وضعیت کشور بهبود پیدا نمی کند و تصمیم گیری ها موثر نیست.

حنایی جهرمی افزود: هر یک از دستگاه های اجرایی در حوزه تجارت خارجی به ویژه در ساجاری که به نام جهش تولید نام گذاری شده است، وظائف مهمی دارند که برای امیدوار بودن به شرایط موجود باید هماهنگی و حمایت از سوی بخش دولتی ایجاد شود.

محمد دانش نیا رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم گفت: امسال سال متفاوتی در حوزه اقتصاد در کشور مان خواهد بود که برای گذر با کمترین آسیب از این دوران نیازمند تدبیر و برنامه ریزی مدون و واقعی هستیم.

وی افزود: در برنامه ریزی های امسال حوزه اقتصاد استان باید  کشورهای مقصد صادراتی ما موردتجزیه و تحلیل و بررسی دقیق قرار گیرند و با توجه به وضعیت فعلی بازار انها فعالیت های صادراتی ما نیاز به برنامه ریزی دقیق در این راستا دارد.

دانش نیا با اشاره به برنامه ریزی صادراتی بلند مدت برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خودکفایی در برخی از بخش ها اظهارداشت: برای برنامه ریزی مدون صادراتی استان باید مزیت ها و بخش های اصلی استان از جمله مزیت کشاورزی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

در این جلسه سکینه سیاحی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس نیز گفت: وجود بیماری کرونا در چند ماه اخیر در کشور و استان بخش صادرات ما را با مشکلات جدی روبرو کرده است لذا تدوین برنامه های راهبردی تجارت خارجی کشور و استان باید به گونه ای انجام شود که گره گشایی از این بخش برای فعالان اقتصادی محسوس باشد.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی برای تصمیم گیری در حوزه اقتصاد به اطلاعات اقتصادی دقیق و شفاف نیاز دارد تصریح کرد: بخش دولتی باید برای تصمیم گیری و سیاست گذاری در سال 99 از بخش خصوصی مشورت بگیرد تا تصمیم ها عملیاتی و کاربردی و بر اساس واقعیت موجود باشد.

سیاحی اظهارداشت: با وجود گستردگی بیماری رونا در جهان و تاثیرگذاری بر روی اقتصاد جهان، شرایط صادرات با دشواری هایی همراه شده است که نیاز است امسال در روند صادرات کالاهای فارس به کشورهای مقصد صادراتی این استان انجام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز