مدیرکل امور اقتصادی فارس مطرح کرد:
٧١ مورد مجوز بینام در استان آماده سازی شده است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس با بیان اینکه ٧١ مورد مجوز بینام در استان آماده سازی شده است افزود: میزان جلب و جذب سرمایه گذاریهای انجام شده، ١١ پروژه با اعتبار١١٠ میلیون دلار به بهرهبرداری رسیده است.
به گزارش ایلنا بابک دائی در نشست هم اندیشی فعالان بخش اقتصادی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان فارس میزان عملکرد جلب و جذب سرمایه گذاری این استان پس از انقلاب تاکنون را بالغ بر ٢ میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار اعلام کرد که حدود یک میلیارد دلار آن مربوط به سال گذشته است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در دو حوزه جذب و جلب سرمایه گذاری خارجی اشاره و راهاندازی پنجره فیزیکی دو زبانه، تدوین نقشه مالی و بینالمللی، شناسایی ٢٨ میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری در هفت بخش، صدور مجوزهای بینام، پذیرش ١٠٧ هیئت سرمایه گذاری خارجی و انعقاد ٤ تفاهمنامه، شرکت در ٨ نمایشگاه بینالمللی و جلسات هفتگی کمیته جذب و حمایت از سرمایه گذاری را از مهمترین آنها ذکر کرد.
وی بیان کرد: ١١ طرح نیز متقاضی فاینانس داشته که ٤ طرح آن در صف گشایش اعتبار قرار دارد.
دائی با اشاره به حوزه کسب و کار استان تصریح کرد: فارس اولین استان کشور در راهاندازی پیشخوان مجوزها بوده و امروز ٣٤ درخواست دریافت کردهایم که در حال بررسی است.
مدیر کل اقتصاد و امور دارائی استان با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ٦٩ قانون مخل کسب و کار به وزارتخانه متبوع ارسال کردیم ادامه داد: این در حالیست که اما هنوز نتیجهای دریافت نکردهایم.
وی به بازبینی و اصلاح فرآیند ٣٠ مورد از کسب و کارهای فارس و کوتاه سازی این فرایندها به دو هفته در راستای بهبود فضای کسب و کار در استان هم اشاره و آن را در شمار اقدامات شاخص ادارهکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس عنوان کرد.
۶۵ درصد بار مالیاتی کشور بر دوش تولید کنندگان است
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم در ادامه با بیان اینکه از وزارت اقتصاد تقاضا داریم به موضوع محاسبه مالیات بر ارزش افزوده صنایع تبدیلی و قیمت گذاری گندم و چغندر ورود کرده و نظامی عادلانه در این حوزهها پیاده کند.
جمال رازقی ضمن انتقاد از نظام مالیاتی کشور، گفت: نظام مالیاتی عادلانه نیست و متاسفانه ۶۵ درصد بار مالیاتی کشور بر دوش تولید کنندگان است.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه نظام مالیاتی عادلانه این است افزود: دریافت مالیات از تمام بخشها باید انجام شود نه اینکه عمده بار مالیات برعهده بخش تولید باشد.
وی با بیان اینکه نظارت بر فعالیت بانک های خصوصی افزایش یابد ادامه داد: این بانکها از ۷ دولت آزادند و هیچ پاسخی پیرامون پولهایی که از مردم استان در قالب سپرده گرفتهاند به هیچ کس حتی به شخص استاندار هم نمیدهند و در هیچ جلسهای حضور ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: کشور تجربه فعالیت نهادهای پولی بدون نظارت را دارد و هنوز هم یادمان نرفته که در دولتهای قبلی چگونه موسسات فاقد مجوز پول مردم را با وعده نرخ سودهای انچنانی گرفتند و پس ندادند و آنچه روی دست کشور ماند تاوان سنگینی بود که با برداشتن ۳۷ هزار میلیارد تومان از جیب مردم و دادن آن به سپرده گذاران، همچنان سپرده گذاران دیگری داریم که مالباخته هستند که باید با آنها هم تسویه حساب شود.
به گفته وی بانکهای خصوصی به هیچ عنوان تابع سیاستهای نظام نیستند و به طور واضح از حضور در جلسات حمایت از تولید سرباز میزنند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه بانک ها بزرگترین مانع فضای کسب و کار است ادامه داد: متاسفانه توزیع تسهیلات بین بخشهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی و سایر بخشهای اقتصادی وجود ندارد و حوزه تولید کمترین و حوزه خدمات بیشترین سهم را از تسهیلات بانکی میبرند که این معضل نشان دهنده کم توجهی بانک مرکزی به عملکرد بانکها در پرداخت تسهیلات است.