رئیس اتاق بازرگانی فارس در گفت و گو با ایلنا:
تا زمانىکه آب برای کشاورزان رایگان است ، شاهد دشت هاى خشکیده در استان هستیم/ واقعى نشدن قیمت محصولات رانت ایجاد مى کند
رازقى با اشاره به اینکه واقعى شدن قیمت هاى انرژى مانند آب، برق و ....در بخش کشاورزى مى تواند کمک شایانى به کشاورزان کند، گفت: تا زمانى که آب به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار مى گیرد شاهد دشت هاى خشکیده در اکثر نقاط استان هستیم.
جمال رازقى در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه ارز حاصل از صادرات باید به چرخه ارز کشور بازگردد، ادامه داد: این در حالى است که این نرخ به بانک مرکزى باز مىگردد.
رئیس اتاق بازرگانى، صنایع،معادن و کشاورزى فارس گفت: مزایاى بخش کشاورزى مانند رایگان بودن آب و تا حدى برق، باعث شد تا کشاورزان به چنین وضعى دچار شوند.
وى با بیان اینکه طراز صادرات استان فارس مثبت است،افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر میزان صادرات محصولات استان فارس به دیگر کشورها یک میلیارد و چهارصد میلیون دلار است، بنابراین واحدهاى تولیدى استان در برای صادرات سالیانه نیازمند 500 الى 600 میلیون دلار ارز هستند.
وى بیان کرد: عدم برگشت ارز حاصل از صادرات، تولید کنندگان را با مشکلاتى مواجه کرده و باعث مىشود که آنها نتوانند به تولید محصولات بپردازند.
به گفته وى در حال حاضر محصولات استان فارس به کشورهاى خلیج فارس و عراق صادر مى شوند.
رازقى با اشاره به محصولاتى که بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص دادهاند، بیان کرد: محصولات کشاورزى، پتروشیمى، فولاد، و ...... از محصولاتى هستند که عمده صادرات استان را به خود اختصاص داده اند و مواد غذایى و لبنیات از دیگر محصولات استان به شمار مى روند.
وى با اشاره به اینکه ارزان بودن قیمت محصولاتى مانند هندوانه، گوجه فرنگى و .... تا حدودى به صادرات ارتباط دارد، بیان کرد: زیاد بودن حجم تولید و کشت بى رویه بعضى از محصولات کشاورزى در استان سبب شده کشاورزان در فروش بعضى از محصولات با مشکل مواجه شوند.
رازقى گفت: موضوع زیاد بودن و کشت بى رویه از مسایلى است که از گذشته تاکنون وجود دارد.
به گفته وى، چنین وضعى باعث مى شود زمانى که کشاورزان نتوانند محصولات خود را بفروشند از دولت تقاضا کنند که با تعیین یک نرخ تضمینى بر روى محصولات، آنها را از کشاورز خریدارى کند.
وى با بیان اینکه واقعى شدن قیمت ها باعث مى شود که ضایعات بخش کشاورزى بسیار کاهش پیدا کند، گفت: نباید فراموش کرد که در هر مقطعى واقعى نشدن قیمت محصولات رانت ایجاد مى کند.