مدیرکل کانون پرورش فکری فارس خبرداد:
شیراز میزبان جشنواره منطقه ای و بین المللی قصهگویی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از میزبانی شیراز در بیست و دومین جشنواره منطقه ای و بین المللی قصه گویی خبر داد.
به گزارش ایلنا، زهرا افتخاری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی در مهرماه و جشنواره منطقهای آن در آبانماه با حضور 6 استان برگزار خواهد شد، گفت: جشنواره امسال با شعار «آینده ساختنی است» و مفاهیم دوستی، صبر، عشق، امید و... در دو بخش کتابخانهای و استانی در گروه دختران و پسران، زنان و مردان و پدربزرگها و مادربزرگها برگزار میشود.
وی با اشاره به زمان انتشار فراخوان جشنواره از ۱۰ تیرماه عنوان کرد: در یک ماه گذشته تمهیداتی برای جشنواره قصهگویی صورت گرفت و در کنار جشنواره، برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی برای مربیان و شرکت کنندگان را خواهیم داشت.
افتخار هدف از برگزاری این جشنواره را توسعه و ترویج فرهنگ قصه گویی در کشور بیان کرد و افزود: ایجاد زمینه ای برای انتقال تجربیات و دانش نظری همچنین احیای سنت قصه گویی در میان اقشار مردم، از دیگر دستاوردهای این جشنواره خواهد بود.
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، بخش دیگر این رویداد فرهنگی قصهگویی صحنه ای در قالب قصه گویی سنتی و نوآورانه است و زمان مهلت ارسال به این بخش تا ۱۷ شهریورماه خواهد بود.
افتخاری با اشاره به بخش قصه ۹۰ ثانیه(فیلم) عنوان کرد: مهلت ارسال به این بخش نیز تا ۱۰ مهرماه با شعار «قصه زندگی من» بیان روایتی از شیرینی ها، تلخی ها و پندهای زندگی است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش بین المللی نفرات برتر جشنواره قصه گویی و قصه گویان حرفه ای تا ۱۷ شهریور ماه مهلت ارسال آثار دارند و همچنین ارسال مقاله های علمی در ۴ بخش در کنار این جشنواره برگزار می شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس محورهای موضوعی مقاله در بخش علمی۶ محور قصه و پرورش تفکر، روش ها و رویکردهای قصه گویی، قصه و مخاطب شناس ادبیات عامه، قصه گویی و ارتباطات فرامرزی، قصه گویی و انواع هوش و.... بیان کرد.
به گفته افتخاری، ترغیب پدر بزرگ و مادربزرگان به قصه های بومی و قدیمی یکی از اهداف این جشنواره است و همچنین در بخش نوجوانان جشنواره شهرستانی در استان خاتمه پیدا می کند که استان فارس باید ۵ قصه گو استانی را معرفی کند.
وی افزود: کارگاه آموزشی در مرکز شماره ۳ کودکان کار و در مراکز شبه خانواده حضور دارند و می توانند قصه های خود را ارائه کنند. مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه قصه هایی که در کشور نوشته شده به نحوی برادر خوانده و خواهر خواندگی قصه های کشورهای دیگر است، ابراز کرد: تشابه با قصه های دیگر در انتقال تجربه موثر بوده است.
افتخاری با بیان اینکه امسال 200 تا 300 نفر قصه گو شرکت خواهند کرد، هدف اصلی از برگزاری جشنواره را انتقال میراث فرهنگی به نسل جدید بیان کرد.
* قصه ابزار فاخر رشد و تعالی کودکان است
در ادامه، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس و ناظر جشنواره منطقه ۳ با اشاره به شعار امسال « آینده ساختنی است» عنوان کرد: براین باوریم که آینده چیزی نیست که با آن مواجه شویم بلکه باید آن را شناخت و به همین دلیل باید بستر فرهنگی آن فراهم شود.
سعیدرضا کامرانی با بیان اینکه قصه و قصه گویی به عنوان ابزار فاخر در رشد و تعالی کودکان نقش پررنگی دارد؛ ابراز کرد: جشنواره قصه گویی۲۲ سال به صورت متوالی برگزارمی شود و ادامه دارد. وی افزود: قصه و قصه گویی موجب رشد هیجانی، عاطفی و سلامت کودک و نوجوانان می شود که بنا بر تحقیقات خواندن قصه موجب رشد فکری پیشرفت و موفقیت در آینده می شود.
کامرانی با توصیه به قصه خوانی و آشنایی با قصه گفت: قصه مختص کودکان نیست و افرادی که در سنین بالا هستند می توانند استفاده کنند.
به گفته وی رسم قصه گویی موجب تحکیم روابط عاطفی با کودک وجزئی از تربیت سنتی است که زمینه تربیت کودک را فراهم می کند و به رشد ذهنی کودک کمک می کند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه حداقل روزانه ۱۵ دقیقه باید برای کودکان قصه گفت؛ خاطرنشان کرد: متاسفانه آنچه در جامعه به کار برده می شود و اینکه به معنای غیر واقعی از قصه یاد می شود غصه قصه را به همراه دارد. به گزارش افسانه؛ علاقمندان برای شرکت در جشنواره قصه خوانی و ارسال آثار به آدرس اینترنتی www.kanoonfest.ir مراجعه کنند.