معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور:
امروز هزینه خانوار روستایی بیشتر از درآمد آن خانوار است
هزینه خانوار روستایی بیشتر از درآمدش است. اقتصاد روستا دارای مشکل جدی است و حاصل بیتوجهی به روستا، حاشیهنشینی شهرها است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: هزینه خانوار روستایی بیشتر از درآمدش است و اقتصاد روستا دارای مشکل جدی است و حاصل بیتوجهی به روستا، حاشیهنشینی شهرها است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، ابوالفضل رضوی، چهارشنبه، ۷ آبان ماه، در جلسه گردهمایی فرمانداران، بخشداران و دهیاران و همچنین استاندار فارس اظهار داشت: خودباوری و تحولآفرینی در بحثتوسعه دارای اهمیت است که متأسفانه به آن توجه نشده است.
وی با اشاره به اینکه روستا را جایی میدانیم که ۱۰۰ نفر تا ۳ هزار ۵۰۰ نفر در آن منطقه سکونت داشته باشند تصریح کرد: تغییر در تعریف روستا ضرورت دارد چراکه اگر با نگاه تولیدی، میراثی و فرهنگی و همچنین سکونتی به آن بنگریم رفتارمان نسبت به روستا تغییر خواهد کرد و بیشک سعی میکنیم که از این واحد تولیدی غافل نشویم زیرا در صورت بیتوجهی رشد ناموزون خواهیم داشت.
او اضافه کرد: کشور تا به امروز برای روستاها سخاوتمندانه هزینه کرده است اما مدبرانه برداشت نکرده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم عنوان کرد: امروز مشاهده میکنیم که باوجود امکانات برق، آب، گاز و فضاهای آموزشی این آموزشگاهها خالی از دانشآموز است و جای سؤال است که چرا روستاهایی که این خدمات برای آنها فراهمشده است روستا را ترک کردهاند.
او خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ از ۳۱ استان کشور در روستاهای ۲۲ استان کشور هزینه خانوار روستایی بیشتر از درآمد خانوار روستایی بوده است این یعنی اینکه اقتصاد روستا دارای مشکل جدی است و حاصل بیتوجهی به روستا، حاشیهنشینی شهرها است.
رضوی افزود: مسئله اقتصادی و اشتغال، تبعیض در خدمترسانی بین شهرنشین و روستانشین وعدم حمایتهای فرهنگی از روستاییان و عشایر سه نکته اساسی است که دلیل بروز مشکل و مهاجرت روستاییان میشود.
او با اشاره به اینکه باید از رهنمود دادن بپرهیزیم و به اجرا بپردازیم، گفت: راهکار این است که بحثتوسعه روستایی توجه شود و هر استانی به این مسئله توجه کند، دولت نیز موظف است در این راستا خدماتی را در اختیار روستاییان قرار دهد.
وی افزود: امروز باید از مسئولان بنیاد مسکن سؤال کنیم چند درصد روستائیان دارای ملک سنددار هستند و در مقابل چند درصد شهرنشینان سند ملکی و مسکونی ندارند، از این قسم تبعیضها در مسائل شهر و روستا وجود دارد و در همین راستا دولت تدبیر و امید توانمندسازی روستائیان و عشایر را در دستور کار قرار داده است.
او ادامه داد: در روستای نائین اصفهان با ۲۰ خانوار که مهاجر پرشماری به اصفهان و تهران داشت، مردم جمع شدند، سرمایه آوردند و اکنون سایر قطعات خودرو، کیک و بیسکوئیت و شترمرغ با پول مردم در روستا تولید میشود. همچنین که واحدهای صنعتی تولیدی نائین با سرمایهگذاری مردمی راهاندازی شده و یک واحد تولیدی با سرمایه دولت نیست.
رضوی بیان کرد: امام(ره) فرمود مستضعفان در امور اقتصادی شرکت داده شوند و در جایی دیگر بیان کرد تمام مردم در جنگ شریک بودند از پیرزنی که یک تخممرغ داشت تا آنکه تمام زندگی خود را ایثار کرد.