خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس؛

تصمیمات در حوزه بانوان سلیقه‌ای است / حوزه زنان در دولت قبل، مورد کم لطفی قرار گرفت

تصمیمات در حوزه بانوان سلیقه‌ای است / حوزه زنان در دولت قبل، مورد کم لطفی قرار گرفت
کد خبر : ۱۸۳۹۸۲

با گلدوزی و خیاطی نمی‌شود فرهنگ سازی کرد. / شهرداری در تربیت شهروند دانا با ما همکاری کند. /

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس از دسته بندی و تدوین مشکلات زنان استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، معصومه دستغیب با بیان اینکه گزارشی مکتوب از مسائل و مشکلات حوزه زنان را به همراه برنامه‌های کوتاه و بلند مدت برای ارائه به استاندار آماده و تدوین کرده است گفت: از همه مدیران دستگاه‌های دولتی در این زمیته درخواست کمک داریم و خواهش می‌کنیم که مشاورین امور بانوان سازمان‌ها را تقویت کنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس از هم اندیشی این دفتر با مدیران کل آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی و نیز روسای دانشگاه‌های شیراز و علوم پزشکی و همچنین شهردار شیراز و شورای اسلامی این شهر در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اظهار داشت: در این نشست هم اندیشی، ضمن اینکه گزارشی مکتوب از مشکلات و نیازهای حوزه زنان و خانواده به مدیران دستگاه‌های یاد شده ارائه می‌شود، نحوه همکاری دفتر امور بانوان استانداری با این سازمان‌ها و نهادهای مهم فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد و از پیشنهادهای سازنده این دستگاه‌ها در حوزه زنان و خانواده نیز استقبال خواهیم کرد.
وی همچنین خواستار ورود جدی اداره کل ورزش و جوانان استان فارس به بحثورزش بانوان شد و اعلام کرد: نیمی از جامعه را زنان تشکیل می‌دهند و این حق طبیعی نیمی از جامعه است که از فرصت‌های پیش رو خود در حوزه ورزش استفاده بهینه‌ای کنند، اما متاسفانه اعتبارات اختصاص یافته در ارتباط با ورزش بانوان پاسخگوی نیازهای این قشر عظیم جامعه نه تنها نیست بلکه گاهی باعثایجاد یاس و ناامیدی در میان بانوان علاقمند به ورزش می‌شود.

معصومه دستغیب از فعال سازی کارگروه بانوان و خانواده استانداری فارس خبر داد و گفت: تلاش کردیم این کارگروه تا حد توان به جایی برسانیم که همه دستگاه‌های حتی سازمان‌های مردم نهاد حوزه بانوان نیز از آن بهره‌مند شوند.
وی افزود: ذیل این کارگروه یک اتاق فکر تشکیل داده‌ایم که ۷ متخصص حوزه زنان در امور فرهنگی و اجتماعی در این اتاق فکر حضور دارند و در شناسایی نیازهای حوزه زنان با ما همکاری می‌کنند. در کنار آن نیز یک کمیته راهبردی را به همراه ۱۴ شورا تشکیل دادیم که تعداد زیادی از سازمان‌های غیر دولتی و نیز سازمان‌های رسمی به همراه اساتید دانشگاه در رشته‌های مختلف در این شورا‌ها و کارگروه بانوان و خانواده عضو هستند.
به گفته خانم دستغیب، این گروه‌ها در حال برنامه ریزی برای حوزه زنان و خانواده هستند و از طرفی سیاست عمده دفتر امور بانوان استانداری فارس نیز ایجاد زمینه مشارکت برای سایر اقشار جامعه است.

وی بسیاری از مشکلات بانوان استان فارس را جدا از مشکلات بانوان در کشور ندانست و گفت: متاسفانه در استان فارس شاید بیش از استان‌های همطراز از کمبود امکانات و حتی نیروی انسانی فعال در این حوزه رنج می‌بریم و در بسیاری از مواقع نیز شاهد تصمیمات سلیقه‌ای در حوزه بانوان هستیم. لذا از جمله مهم‌ترین اقداماتی که دفتر امور بانوان استانداری فارس باید انجام دهد برداشتن نگاه‌های سلیقه‌ای از سوی دستگاه‌های مختلف در رابطه با خواسته‌ها، نیاز‌ها و مشکلات زنان است. از طرف دیگر نیازمند فرهنگسازی در حوزه زنان هستیم چه در رابطه با نوع نگاه خود زنان به مسائل و مشکلات‌شان و چه فرهنگ‌سازی در رابطه با تصمیم گیرندگان حوزه بانوان.

مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس از مدارس دخترانه به عنوان مهم‌ترین پایگاه‌های فرهنگی و تربیتی بانوان یاد کرد و گفت: نقش و وظیفه خطیری که مدیران مدارس دخترانه در این رابطه دارند شاید از نقش خانواده و گروه دوستان هم گاهی مهم‌تر باشد و بر همین اساس سعی خواهیم کرد با اداره کل آموزش و پرورش استان در یک نشست تعاملی برای مدیران مدارس دخترانه برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.
معصومه دستغیب از تلاش دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس برای استفاده مناسب دختران جوان از شبکه‌های اجنماعی و دستگاه‌های جدید ارتباطی خبر داد و گفت: شبکه‌های اجتماعی و دستگاه‌های جدید ارتباطی فقط تهدید نیستند بلکه باید با برنامه ریزی و درایت این تهدید‌ها را تبدیل به فرصت برای دختران امروز کنیم.

وی خواستار افزایش امکانات و نیروی انسانی کارآمد در حوزه دفا‌تر بانوان شد و گفت: دفا‌تر امور بانوان باید امکانات سخت‌افزاری و نرم افزاری لازم را در اختیار داشته باشد تا قادر به ارائه طرح باشد و توانایی نظارت و ارزیابی را نیز داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس با انتقاد از رویکرد دولت‌های نهم و دهم در حوزه زنان گفت: متاسفانه حوزه زنان در دولت قبل، مورد کم لطفی قرار گرفت به طوری که در حال حاضر یا تشکل‌های غیر دولتی در حوزه زنان نداریم یا اگر هم وجود دارد، به دلیل نداشتن حمایت و امکانات لازم نتوانستند در این حوزه تاثیر گذار باشند. لذا یک فرصت چندین ساله را برای برنامه ریزی مناسب در حوزه زنان از دست دادیم.


کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه بانوان در فارس دچار کمبود نیست بلکه نداریم!


دستغیب همچنین به نبود مکان‌های فرهنگی و هنری برای زنان در فارس اشاره کرد و گفت: مکان‌های فرهنگی و هنری و نیز کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه بانوان در فارس دچار کمبود نیست بلکه تقریبا می‌شود گفت نداریم! در حالی که دیگر کلانشهرهای همسطح فارس از این نظر وضعیت‌شان خیلی از ما بهتر است، لذا کانون‌های فرهنگی، هنری در فارس پا به پای جامعه حرکت نمی‌کند.
وی همچنین از نبود فرهنگسرای ویژه بانوان انتقاد کرد و گفت: فرهنگ سازی در حوزه زنان با آموزش گلدوزی و خیاطی میسر نمی‌شود بلکه با آموزش هنجار‌ها و رفتارهای درست اجتماعی به بانوان می‌توان در حوزه‌های مختلف فرهنگ سازی کرد. شاید تربیت شهروند دانا، بخصوص آگاهی بخشی فرهنگی به مادران که محور خانواده به عنوان بنیان جامعه هستند، بتواند در شگل گیری تربیتی مادران و پدران فردا بسیار موثر باشد. بنابراین از این فرصت استفاده می‌کنم و از شهرداری‌های مناطق مختلف شیراز می‌خواهم که در یک تعامل مناسب با دفتر امور بانوان استانداری فارس ضمن واگذاری قسمتی از فرهنگسراهای خود به این دفتر در تربیت شهروندان دانا با ما همکاری کنند چرا که اولین سود شهروند دانا را شورا و شهرداری خواهد برد.


تعدد حوزه‌های تصمیم‌گیری بانوان، پراکنده‌کاری و اتلاف وقت را به دنبال دارد
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس از تعدد حوزه‌های تصمیم گیری بانوان گلایه کرد و گفت: مدیریت غیر منسجم تصمیم گیری در حوزه بانوان باعثپراکنده کاری و اتلاف وقت، هزینه و نیروی انسانی در حوزه زنان می‌شود و متاسفانه این پراکنده کاری باعثشده که تداوم و برنامه ریزی جدی در حوزه زنان نداشته باشیم.

دستغیب از ضعف شدید برنامه ریزی برای اوقات فراغت دختران و خانم‌های خانه دار نیز گلایه کرد و گفت: نبود برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت بانوان باعثشده نیمی از جامعه روز به روز افسرده‌تر شود. طبیعی است که یک خانم افسرده و یک مادر افسرده، همسر و فرزندانی فاقد نشاط و شادابی را به جامعه تحویل می‌دهد. لذا شادابی زن می‌تواند شادابی جامعه را به دنبال داشته باشد. بنابراین از همه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی و به‌خصوص اداره کل ورزش و جوانان خواهش می‌کنم برای اوقات فراغت مناسب بانوان، برنامه‌های نو و خلاق ارائه دهند.
وی مخاطبان حوزه زنان و خانواده را در فارس گسترده دانست و گفت: در فارس زنان توانمند، اساتید زن در موسسات آموزش عالی بخصوص دانشگاه‌های شیراز و علوم پزشکی و نیز کار آفرینان و نخبگان زن بسیار داریم اما متاسفانه فضا برای معرفی آن‌ها وجود ندارد. در کنار این‌ها فارغ النحصیلان دانشگاهی بسیار زیادی در میان زنان داریم که متاسفانه از وجود آن‌ها کمتر استفاده می‌شود چرا که بازار کار در ایران به هر دلیل مردانه است.
دستغیب در عین حال با انتقاد از شیوه آموزشی موسسات آموزش عالی گفت: متاسفانه اغلب فارغ التحصیلان دانشگاهی ما چه زن و چه مرد فقط بار علمی آن‌ها زیاد شده و به لحاظ فرهنگی همسطح معلومات علمیشان رشد نکرده‌اند که این مورد بویژه در مورد بانوان می‌تواند آسیب زا باشد.
وی توجه به عموم بانوان جامعه از جمله دختران نوجوان، دختران فارغ التحصیل دانشگاه‌ها، زنان سرپرست خانوار، زنان سرپرست خانوار مجرد که سرپرست خود یا پدر و مادرشان هستند، زنان معلول و زنانی که همسران جانباز دارند و نیز زنان آسیب دیده را ضروری دانست و گفت: کافی است فقط از این گروه‌های مختلف زنان یک آمار سرانگشتی گرفته شود تا پی ببریم چرا توجه به این اقشار و برنامه ریزی برای آن‌ها مهم است. لذا با حجم امکانات و نیروی انسانی که دفتر امور بانوان استانداری دارد ماندیم که چه کارهایی را باید انجام بدهیم؟ اینجاست که همکاری دستگاه‌های دیگر دولتی و غیر دولتی ضروری و اجتناب ناپذیر جلوه می‌کند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس خواستار بهره گیری از فارغ التحصیلان رشته‌های جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، مددسازی و رشته‌هایی که می‌توانند در فرهنگ سازی نقش ایفا کنند، در حوزه زنان شد و گفت: لازم است که فضای لازم برای ظهور و بروز توانمندی گروه‌های یاد شده فراهم شود و این مهم می‌سر نیست جز با کار جمعی، و گرنه استانداری با امکانات اندک نمی‌تواند در جهت کاهش مشکلات گام بلند بردارد، مگر اینکه تمام مدیران استان نسبت به این موضوع با اعتقاد کامل حرکت کنند. توجه داشته باشیم زنان محور اصلی خانواده هستند و خانواده محور جامعه است، لذا بی‌توجهی به زنان و خانواده لطمه‌ای را به جامعه وارد می‌کند که جبران ناپذیر است.
به اعتقاد وی مشکلاتی که امروز در جامعه داریم بدون هیچ غلوی ناشی از بی‌برنامگی و افزایش سلیقه‌ها در حوزه زنان است و نبود مراکز آموزشی تخصصی به عموم زنان و تنها اکتفا کردن به صدا و سیما باعثشده که جامعه دچار آسیب‌های جدی اجتماعی شود.

دستغیب از اندیشمندان و متخصصان حوزه زنان خواهش کرد که به عنوان یک پایگاه مهم کمک کننده به یاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس برسند و رسانه‌ها نیز ضمن تشکیل نشست‌های تخصصی در حوزه زنان از اساتید دانشگاه در این نشست‌ها دعوت کنند تا به فرهنگ سازی در این حوزه دین خود را به جامعه ادا کنند، چرا که استان فارس در حوزه زنان بسیار عقب است و مشکلات این حوزه نیز زیاد دفتر امور بانوان و خانواده استانداری به تنهایی از عهده این مشکلات برنمی آید.
وی یکی از حلقه‌های گمشده و از بین رفته در حوزه زنان را بحثاطلاع رسانی دانست و از رسانه‌ها خواست حضوری جد ی‌تر در حوزه مسائل و مشکلات بانوان داشته باشند تا ضعف‌های شدید حوزه فرهنگی زنان را با همفکری و تعامل به حداقل برسانند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس در پایان از خیرین بویژه خیرین زن خواست که توجه بیشتری به توانمند‌سازی بانوان و ایجاد فضای لازم برای شور و نشاط آن‌ها کنند و با ساخت فرهنگسراهای ویژه بانوان و نیز اماکن تفریحی ورزشی برای این قشر مهم جامعه، گامی بلند در افزایش نشاط و سلامت فکری و جسمی جامعه بردارند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز