پدر علم نوین گردشگری جهان مطرح کرد؛
بکارگیری هوش مصنوعی ارزان ترین راهکار افزایش بهره وری در آینده
پدر علم نوین گردشگری جهان گفت: درک ضرورت سرمایه گذاری در بخش هوش مصنوعی مهم ترین نیاز حوزه سرمایه گذاری است.
به گزارش ایلنا، پرفسور محمد شریف ملکزاده در دومین همایش ملی توانمندیها و چشمانداز شرکتهای دانشبنیان گفت: اگرچه در چندسال اخیر شرکتهای دانشبنیان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی بهویژه در بخش ارتباطات و مخابرات دستاوردهای قابلتوجهی داشتهاند اما دانشبنیانها نیم درصد اقتصاد ایران را پوشش میدهند که این عدد در کرهجنوبی ٢٩ درصد و میانگین ١٠ کشور توسعهیافته حدود ٢٠ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: به عبارتی سهم دانشبنیانها از اقتصاد کشورهای توسعهیافته ٤٠برابر ایران است و این درحالی است که در کشور ما سهم شرکتهای دانشبنیان در تولید ناخالص کشور عدد قابلتوجهی است.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اینکه براساس دادههای صندوق نوآوری و شکوفایی سهم کنونی شرکتهای دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است، اضافه کرد: براساس سیاستهای کلی علم و فناوری در افق ١٤٠٤ سهم تعیین شده تولید ناخالص داخلی از فناوری و اقتصاددانش بنیان ۵٠ درصد تعیین شده است که سهم ١٠ درصدی GDP از فناوریهای پیشرفته و ٤٠ درصدی برای سایر فناوریها است.
ملکزاده در ادامه افزود: براساس اطلاعات جدید مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور پیشبینی میشد سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در پایان برنامه پنجم توسعه به سه درصد افزایش یابد اما پس از پایان اجرای این برنامه این سهم تنها به حدود نیم درصد رسید.
وی بیان کرد: در حوزه عربی خلیجفارس ٤ تریلیون دلار صندوق ذخیره ارزی وجود دارد و در دینا بهعنوان مهمترین بانک محسوب میشود و شرکتهای فعال حوزه فناوری و انرژیوری سهمی در این صندوق دارند.
پدر علم نوین گردشگری جهان معتقد است که اگر ایران با این استعداد و این حجم از دانشگاهها و علاقهمندیهای بخش خصوصی اما با این نگرش پیشرود شکاف عمیقی بین ایران و کشورهای همسایه جنوبی در ٢٠ سال آینده ایجاد میشود.
ملکزاده خاطرنشان کرد: به نظر میرسد کشورهای حاشیه خلیجفارس با بکارگیری هوش مصنوعی در صنایع و دیگر حوزهها قصد دارند آینده خود را تا حد امکان از وابستگی به سوختهای فسیلی به استفاده از فناوری نزدیک کنند.
وی افزود: این امر موجب افزایش بهرهوری، پایداری صنعتی، ارتقای اقتصاددانش بنیان و نیز کاهش انتشار گازهای گلخانهای خواهد شد.
ملکزاده معتقد است که بکارگیری هوش مصنوعی ارزانترین راهکار افزایش بهرهوری و کارایی در آینده خواهد بود و در راستای بهبود کیفیت خدمات، کاهش هزینهها و ایجاد نوآوریهای جدید کمککننده خواهد بود.