برای نخستینبار در جنوب کشور انجام شد؛
استقرار استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در آزمایشگاه دانشگاه شیراز
برای نخستینبار در جنوب کشور، استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در آزمایشگاه کالیبراسیون مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز استقرار یافت.
بهگزارش ایلنا، مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز گفت:این دانشگاه با داشتن ۲۵۰ آزمایشگاه تحقیقاتی و تخصصی آمادگی همکاری با سازمانها و صنایع مختلف را دارد.
جواد تشخوریان درخصوص همکاری مشترک اداره استاندارد و دانشگاه شیراز نیز بیان کرد: هدف ادارهی استاندارد نقشآفرینی فعالانه در بهبود کیفیت کالاها و خدمات و بهدنبال آن ارتقای سطح زندگی و رفاه آحاد جامعه است، ازسویی دانشگاه هم رسالت خود را حل مشکلات و مسائل جامعه از روشهای علمی میداند و این هدف مشترک که همانا خدمت بهجامعه و مردم است، مارا به همکاری هرچه بیشتر سوق میدهد.
وی با اشاره به خدمات موثر مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز ادامه داد: استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه و آزمایشگاههای دانشگاه میتواند به ادارهی استاندارد کمک کند و این همکاری فراهمشده در آزمایشگاه کالیبراسیون مرکز تحقیقات تابش فتح بابی برای همکاری با دیگر آزمایشگاههای دانشگاه باشد.
وی با تاکید بر اهمیت استقرار استاندارد در آزمایشگاههای دانشگاه ابراز امیدواری کردند که استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در سایر آزمایشگاههای دانشگاه شیراز نیز پیادهسازی شود.
نتایج کالیبراسیونهای انجامشده در مرکز تحقیقات تابش دارای اعتبار جهانی است
مدیرکل اداره استاندارد استان فارس نیز، گفت: موثرترین افرادی که میتوانند در تدوین استاندارهای ملی نقش داشته باشند، دانشگاهیان هستند که با فکر مبدء و خلاق خود میتوانند راههای برونرفت از مشکلات را ارائه دهند؛ ازسویی اداره استاندارد هم بهدلیل ارتباط قوی و موثری که با صنایع مختلف دارد و زیرساختها را بهخوبی میشناسد؛ میتواند حلقهی واسط خوبی بین دانشگاه و صنایع باشد و گفتمان این حوزهها را تسریع دهد و غنا بخشد.
محمدمهدی رزمجو با بیان این موضوع که مرکز ملی تایید صلاحیت ایران به عضویت کامل اتحادیه نظام آزمایشگاهی ILAC (نهاد اعتباربخشی بینالمللی آزمایشگاهی) درآمده است، اعلام کرد: با استقرار استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در آزمایشگاه، نتایج کالیبراسیونهای انجامشده در مرکز تحقیقات تابش دارای اعتبار جهانی است.
رئیس مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز نیز در آیین استقرار استاندارد ISO-١٧٠٢۵ در آزمایشگاه کالیبراسیون پرتوها، ضمن معرفی فعالیتهای آموزشی، خدمات علمی و طرحهای پژوهشی ملی و بینالمللی این مرکز به اقدامات انجام شده در آزمایشگاه کالیبراسیون مرکز تابش، بهمنظور تطابق شرایط آزمایشگاه با الزامات سازمان انرژی اتمی و استقرار استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ پرداخت.
صدیقه سینا در خصوص دریافت استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ توضیح داد: استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ یک استاندارد بینالمللی است که ازسوی سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) بههمراه کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیکی (IEC) ایجاد شده است. استاندارد ملی ایزو ١٧٠٢۵ نیز که براساس استاندارد بینالمللی ١٧٠٢۵ IEC /ISO تدوین شده است، استاندارد تخصصی ویژهی آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون است هدف از پیادهسازی آن، احراز کیفیت و صلاحیت آزمایشگاههاست.
سینا ضمن قدردانی از کارشناسان خدوم و پرتلاش مرکز تحقیقات تابش برای انجام موفق استانداردسازی آزمایشگاه، از مسوولان دانشژا هخواست تا با حمایت از این مرکز، زمینهی خدمترسانی هرچه بیشتر آن را فراهم کند.
سیمین مهدیزاده، عضو هیئتعلمی بازنشسته دانشگاه شیراز و رئیس اسبق مرکز تحقیقات تابش نیز در ادامهی این مراسم به اقدامات انجامشده در پیشبرد اهداف این مرکز از زمان تاسیس تا کنون پرداخت و مهندس نظری جهرمی، مدیر کیفیت آزمایشگاه، به لزوم برقراری استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون این مرکز اشاره کرد.
در پایان این مراسم، آزمایشگاه استاندارد کالیبراسیون دستگاههای اندازهگیری تابشها با حضور مسوولان بهطور رسمی گشایش یافت.
مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز بهعنوان نخستین آزمایشگاه دانشگاه، موفق به استقرار استاندارد ایزو ١٧٠٢۵ در آزمایشگاه کالیبراسیون دستگاههای اندازهگیری تابشها شد. این آزمایشگاه از سال ١٤٠٠ بهعنوان تنها مرکز کالیبراسیون در جنوب کشور، موفق به دریافت مجوز کالیبراسیون آشکارسازها و دزیمترهای پرتو از سازمان انرژی اتمی شده است.