خبرگزاری کار ایران

در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی فارس مطرح شد؛

مشکل ناترازی برق در واحد‌های صنعتی باید مرتفع شود

مشکل ناترازی برق در واحد‌های صنعتی باید مرتفع شود
کد خبر : ۱۵۰۸۸۷۳

بحث مشاغل سخت و زیان آور در استان قابل حل است

هشتاد و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با سه پیش از دستور ارائه گزارش ارزیابی عملکرد شورا‌های گفت‌وگوی استانی با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق بازرگانی، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.

به گزارش ایلنا، محمد صادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در هشتاد و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس در خصوص دستور جلسه الزام به ارائه سند مالکیت در زمان صدور مجوز صنایع تبدیلی توسط متقاضی گفت: سازمان جهاد کشاورزی برای صدور پروانه بهر برداری بر اساس آیین نامه داخلی بایستی سند مالکیت وجود داشته باشد. شرکت شهرک‌ها اعلام می‌کند زمانی سند را صادر می‌کند که طرح به صورت کامل انجام شده باشد.

وی افزود: سازمان صمت به صرف اعلام بلامانع بودن از سوی شرکت شهرک‌ها، پروانه بهره‌برداری را صادر می‌کند. چاره کار این است که بخشنامه‌ای صادر شود که تنها با اعلام بلامانع بودن توسط شرکت شهرک‌ها پروانه بهره برداری توسط جهاد کشاورزی صادر شود.

حمیدیان گفت: سازمان صمت در بازدیدی که از واحد‌ها انجام می‌دهد تعیین می‌کند که این فعالیت آماده تولید است و پروانه بهره برداری صادر می‌کند. هر زمان که متقاضی واحد‌ها را تکمیل کرد (تمام فعالیت ها) سند مالکیت را دریافت می‌کند.

وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی باید برای تعداد محصولاتی که آماده تولید است پروانه بهره برداری صادر کند. رویه‌ای که صمت برای صدور پروانه بهره برداری انجام می‌دهد جهاد کشاورزی هم انجام دهد.

مجتبی دهقان‌پور؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در این زمینه گفت: به عنوان مثال فردی متقاضی جواز تاسیس برای 5 نوع فعالیت را اخذ و سه فعالیت فعال کرده، این در حالی است که شرکت شهرک‌ها اعلام می‌کند که هر 5 فعالیت باید راه‌اندازی شود تا پایان کار صادر شود. هر طرحی که جز اراضی مستثنیات یا واگذاری باشد جهاد این کار را انجام می‌دهد.

سید مسعود عظیمی؛ مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس هم گفت: جواز تاسیس را جهاد کشاورزی صادر می‌کند که می‌تواند تعداد فعالیت را درج نکند. سازمان صمت اعلام می‌کند که جواز تاسیس بنا بر مندرجات جواز تاسیس اصلاح می‌شود.

وی افزود: عرصه بر مبنای تعداد فعالیت است اگه نظام مهندسی بر اساس جواز تاسیس جهاد پایان کار دهد شرکت شهرک‌ها مشکلی برای صدور پروانه پایان کار ندارد.

جمال رازقی؛ رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی فارس در خصوص دستور جلسه دوم اصلاح بخشنامه شماره 1777 سازمان تامین اجتماعی در خصوص تغییر عناوین شغلی و تعیین دستمزد سوابق گفت: تامین اجتماعی موضوع تغییر عناوین شغلی را مطرح کرده است و به عنوان مثال فردی عنوان شغلی کارگر انبار دارد بازرس بیمه طی بازدید اعلام کرده که این کارگر انبار محصول است و واحد را جریمه کرده است.

وی افزود: کارگر انبار با کارگر انبار محصول که فرقی ندارد در چارت سازمانی واحد هم تفکیک نشده است و در مشاغل سخت و زیان آور به عنوان مثال کارمند دفتری برای شغل سخت و زیان آور درخواست داده است.

رازقی گفت: انتظار داریم در این زمینه از ماده 52 قانون کار استفاده شود و کمیته‌ای با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان، تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی تشکیل و پرونده‌های مربوط به مشاغل سخت و زیان آور بر اساس ماده 52 قانون کار بررسی شود، زیرا تغییر عناوین شغلی قانون ندارد.

وی اضافه کرد: مورد دیگر بازرسی از دفاتر است که مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و دستور معاون دادستان استان این است که تامین اجتماعی صرفا می‌تواند آن چه که در حوزه مسئولیتش است از جمله حقوق و دستمزد و پیمانکاری آن هم صرفا مربوط به یکسال از آخرین لیست را درخواست و بررسی کند.

رازقی در خصوص مشکلات تعطیلی برق واحد‌های تولیدی و عدم تطابق با جمعه‌های تعطیل هر هفته هم ادامه داد: مشکل ناترازی برق در واحد‌های صنعتی باید مرتفع شود و راه آن نیز ساده است و نمی‌توان به مدت 24 ساعت برق واحد‌های صنایع غذایی را قطع کرد. پیشنهاد انجمن، توافق کارگر و کارفرماست.

وی عنوان داشت: نماینده کارگر و کارفما توافق نامه‌ای را امضا نمایند. طبق قانون یک روز در هفته تعطیل رسمی است. واحد‌هایی که فعالیت حساس ندارند و روز‌های جمعه هم تعطیل هستند، روز جمعه روز کاری آنها شود و یک روز دیگر در هفته تعطیل شوند.

ایرج نادری؛ مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان فارس هم گفت: بحث مشاغل سخت و زیان آور در استان قابل حل است. در حال حاضر تقریبا بازنشسته عادی وجود ندارد در حالیکه در سال‌های ابتدایی دهه 60 فقط 15 شغل به عنوان مشاغل سخت و زیان آور شناخته می‌شدند.

وی افزود: با همکاری ادراه تعاون کار و رفاه اجتماعی مقرر شد بحث آلایندگی سنجی واحد‌ها انجام شوند و واحد‌هایی که آلایندگی سنجی ندارند از کار خارج شوند و زمانی که در کارگاهی شغل انبارداری سخت و زیان آور است به چه دلیل برای افراد بعدی کمیته تشکیل شود.

نادری گفت: همچنین افرادی که در قالب کمیته سخت و زیان آور نمی‌توانند رای بگیرند، به دیوان عدالت اداری و اداره کار اختیار داده شد تا در خصوص تغییر عناوین شغلی توسط کارفرما تصمیم گیری کند و تنها کمکی که می‌توان به کارفرما کرد درخواست‌ها در هیات بدوی و تجدیذنظر مطرح و مبلغ کمتر شود.

بهرام ذنوبی تبار؛ رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار فارس نیز در این زمینه گفت: بحث اصلاح عناوین شغلی زمستان سال گذشته مطرح شد و مشکل اساسی بین دولت، کارگر و کارفرما به وجود آورد. به دلیل حجم بالای پرونده کارگران، بسیاری از آنها هنوز نتوانسته اند بازنشسته شوند.

وی اضافه کرد: اگر سازمان تامین اجتماعی زیر مجموعه وزارت کار است باید ابلاغ شود و متاسفانه فهرست ارسال و بازرسی انجام شده و مشخص شده که کارگر، کارگر تولید است، اما در فهرست سازمان تامین اجتماعی کارگر ساده درج شده است و کارگر مقصر نیست و باید سامانه در دسترس کارگر قرار یرد تا از عنوان شغلی خود مطلع شود.

وحید خداپرست؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس هم گفت: مشکل اصلی ورودی است و طبق قانون نمی‌توان ورودی را بست، اما بررسی‌ها را می‌توان سخت گیرانه‌تر کرد. بحث آلاینده سنجی که با کمک دانشگاه علوم پزشکی به شدت در حال پیگیری است.

وی عنوان داشت: کارگاه‌هایی که تست آلاینده سنجی روی آنها انجام می‌شود تعهداتی را برای کارفرما به دنبال دارد. شورای اسلامی کار اعضای خود را توجیه کند در راستای حمایت از تولید تعطیلی روزی به غیر از جمعه در طول تابستان مورد تایید باشد.

در ادامه این جلسه سایر دستور جلسات نیز به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

همچنین در این جلسه نمایندگان بخش خصوصی و دولتی به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص پیش از دستور و صورتجلسه مربوطه پرداختند.

در این جلسه پس از بحث و بررسی موارد زیر مصوب شد:

مصوب شد استانداری فارس در مکاتبه با رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، پذیرش پیش فاکتور‌های شرکت تراکتورسازی تبریز برای ارائه تسهیلات خرید تراکتور توسط بانک کشاورزی را درخواست کند.

مصوب شد معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در مکاتبه با بانک مرکزی، موضوع تخصیص ارز خارج از نوبت به شرکت‌هایی که فعالیت آنها به طور مستقیم ساخت ادوات و ماشین آلات تولید است، درخواست کند.

مصوب شد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در مدت دو هفته موضوع تغییر پروانه بهره‌برداری خط تولیدی شرکت شایان دیزل به پروانه ساخت تراکتور را انجام و گزارش آن را به دبیرخانه اعلام کند.

مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری جلسه‌ای با حضور اداره محیط زیست، سازمان صمت و شرکت شهرک‌های صنعتی استان برگزار و موضوع تغییر پروانه بهره‌برداری شرکت شایان دیزل در شهرک صنعتی را در کمیسیون ماده 11 قانون هوای پاک مورد بررسی قرار دهند.

 مصوب شد سازمان جهاد کشاورزی استان مطابق با رویه سازمان صمت، برای طرح‌هایی که به بهره برداری کامل نرسیده اند و می‌توانند با تعهد متقاضی پروانه بهره برداری را صادر کند، اقدام کند.

مصوب شد شرکت شهرک‌های صنعتی استان گزارش اقدامات صورت گرفته در سایر استان‌ها در خصوص صدور پروانه بهره‌برداری متناسب با درصد پیشرفت تولید و صدور سند مالکیت را تهیه و ظرف مدت دو هفته به این دبیرخانه ارسال کنند.

مصوب شد دبیرخانه شورای گفتگوی استان با مکاتبه‌ای با سازمان تامین اجتماعی کشور، نسبت به ابهامات موجود در این بخشنامه و تاثیر آن بر محیط کسب‌و‌کار، با حکم دادستانی دستور توقف اجرای عملیاتی بخشنامه مزبور در استان اخذ شود؛ را پیگیری کند.

مصوب شد اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، امضای رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار را به عنوان نماینده کارگران جهت تعطیلی روزی به غیر از جمعه را جهت ادامه فعالیت واحد‌های صنعتی بپذیرد.

 مصوب شد اتاق بازرگانی استان جلسه‌ای با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری برگزار و توافق‌نامه‌ای فی‌مابین نمایندگان جامعه کارفرمایی و کارگری در خصوص تعطیلی روزی به غیر روز جمعه را صورتجلسه، تصویب و اجرایی کنند.

مصوب شد نامه شماره 628/401/022 مورخ 1402/12/13 بانک کشاورزی با موضوع «پذیرش پیش فاکتور‌های شرکت تراکتورسازی ایران»، به منظور ارائه تسهیلات جهت خرید تراکتور با رعایت مفاد بخشنامه 944 بانک کشاورزی برای سال 1403 نیز اجرایی شود.

مصوب شد به استناد تبصره 4 الحاقی به ماده یک اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها: احداث گلخانه‌ها، دامداری‌ها، مرغداری‌ها، پرورش ماهی، سایر تولیدات کشاورزی و کارگاه‌های صنایع تکمیلی و غذائی در روستا‌ها بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمی‌شود؛ لذا موارد ذیل درخواست می‌شود:

مصوب شد صدور مجوز صنایع تبدیلی همانند سایر طرح‌های بخش کشاورزی و تسری بخشنامه 25166/020 مورخ 1400/10/11 وزارت جهاد کشاورزی در خصوص ارائه سند مالکیت در زمان صدور مجوز برای صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین متقاضیان صنایع تبدیلی در قالب کمیسیون تبصره 1 ماده 1 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، بدون سند مالکیت تک برگ اقدام به احداث واحد صنعتی- تولیدی کنند.

 مصوب شد اصلاح روش محاسبه و شفاف شدن مآخذ تعیین دستمزد پیرو تغییر عناوین شغلی بر اساس بخشنامه شماره 1777 سازمان تامین اجتماعی از طریق اجرای صحیح ماده 52 قانون کار.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز