خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس:

در دو سال گذشته کمترین تنش در خصوص کالا‌های اساسی را داشته ایم

در دو سال گذشته کمترین تنش در خصوص کالا‌های اساسی را داشته ایم
کد خبر : ۱۴۹۳۱۷۸

برنامه‌ریزی اصلاح الگوی کشت در تعدادی از دشت‌های فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: نگاه ما این است که قدرت خرید مردم از طریق تولید پایدار و مستمر حفظ شود و از طرفی سود تولیدکننده مکفی باشد.

به گزارش ایلنا، مجتبی دهقان‌پور در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی عنوان کرد: در دو سال گذشته تاکنون تلاش شده  کمترین تنش در خصوص کالا‌های اساسی را داشته باشیم و خوشبختانه کمبودی ایجاد نشد. 

به گفته وی اگر می‌خواهیم بازار خوبی داشته باشیم باید یک تولید خوب داشته باشیم و از این رواقدمات سلبی در بازار در بلندمدت جواب نمی‌دهد.

وی بیان کرد: بنای ما این است که با تعامل و مشارکت بخش خصوصی بتوانیم در طراحی و اجرای برنامه‌ها کاری کنیم که تولیدی پایدار در حوزه‌های کشاورزی ایجاد شود.

دهقان پور در بخش دیگری از سخنانش به ثبات بازار مرغ و قیمت آن در ماه‌های اخیر در فارس اشاره و گفت : باوجود افزایش قیمت نهاده‌های دامی در یک مقطع، اما تولید کنندگان در فارس جانانه ایستادند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان خروج 9455 تن مرغ سال گذشته از استان برای استفاده در دیگر استان‌ها و صادرات، عنوان کرد: در سه ماه اول امسال نیز 3100 تن مرغ از استان خارج شده است.

دهقان‌پور ابراز خرسندی کرد که در سال 1402 بالغ بر 27 درصد افزایش تولید مرغ نسبت به سال 1401 داشته‌ایم.

وی در این نشست با اشاره به مسائل و چالش‌های سازمان از قبیل سوخت، محدودیت‌های منابع آبی، افزایش عمق چاهها، کشت محصولات با فاضلاب در شرق شیراز که به امحاء منجر شد، به ظرفیت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز اشاره و اعلام کرد که در این باره کتابی مبنی بر معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی فارس آماده شده که ظرفیت‌ها و نرخ بازگشت سرمایه با نوع محصولات سازگار در آن ارائه شده است.

حرکت به سمت گردشگری کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ما تاکنون کمتر به سمت توریسم و گردشگری کشاورزی رفته‌ایم، اما در این راستا اقداماتی در دستور کار قرار گرفته و تلاش خواهد شد نظام‌مند و سازمان‌یافته‌تر در این باره ورود و حرکت کنیم. 

دهقان پور از اخذ گواهی 25 زنجیره ارزش برای محصولات کشاورزی فارس نیز خبر داد و گفت: کمتر به سمت توریسم کشاورزی رفته‌ایم که در این راستا اقداماتی در دستور کار قرار گرفته و تلاش خواهد شد نظام‌مند‌تر در این باره ورود کنیم.

دهقان پور تصریح کرد: نگاه مجموعه جهاد کشاورزی مبتنی بر صداقت، امانتداری و مسئولیت است.

وی افزود: فقط 2800 میلیارد تومان متقاضی تسهیلات در بخش گلخانه‌ها داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه خبرنگاران به عنوان رکن چهارم دموکراسی می‌توانند در سایر حوزه‌ها همچون دستگاه مجریه و به صورت خاص مجموعه سازمان جهاد کشاورزی نظارت داشته باشد، گفت: جهاد کشاورزی حوزه‌ای وسیع با محدودیت بسیار است، لذا این درخواست را داریم درخصوص نقاط ضعفی که وجود دارد، تذکر لازم اعلام شود.

دهقان‌پور همچنین در خصوص دلالی گندم، افزود: در این حوزه دستگاه‌های امنیتی همراهی بسیار خوبی با سازمان جهاد کشاورزی استان فارس داشته‌اند و این موضوع کنترل شد و در سال جاری نیز به جهت کنترل این موضوع، این نگاه در مجموعه جهاد کشاورزی حاکم است. 

 برنامه‌ریزی اصلاح الگوی کشت در تعدادی از دشت‌های فارس

رئیس جهادکشاورزی فارس با اشاره به درپیش‌رو بودن تابستان گرم امسال، تمهیدات این سازمان را در خصوص اصلاح الگوی کشت اعلام کرد.

دهقان‌پور با اشاره به تمهیدات جهادکشاورزی فارس در خصوص اصلاح الگوی کشت با توجه به خشکسالی تابستان امسال، گفت: این برنامه در ۴ مدیریت باغبانی، زراعت، حفظ نباتات و مکانیزاسیون دنبال می‌شود.

وی افزود: در مدیریت باغبانی توسعه گلخانه‌ها، توسعه کشت گیاهان دارویی، استفاده از مالچ و بقایای گیاهی، کشت گونه، پایه و ارقام محصولات باغی مقاوم به خشکی و شوری و استفاده از قارچ مایکوریزا و اصلاح الگوی کشت از رئوس اقداماتی است که برای تحقق این برنامه دنبال می‌شود.

دهقان‌پور تصریح کرد: از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در حوزه باغبانی می‌توان به توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در سطح ۹۳۱ هکتار در استان فارس تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام عملیات بهباغی (هرس سبز و کم کردن تاج درختان، افزایش ماده آلی، سفید کردن تنه درختان، مالچ پاشی پای درختان، ایجاد سامانه آبگیر در اراضی شیبدار در سطح ۴۱۶ هکتار و ...).، اصلاح و نوسازی محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری در سطح چهار هزار و ۳۰۴  هکتار در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.

وی همچنین، اصلاح و نوسازی محصولات سردسیری و خشک در سطح ۱۲ هزار و ۶۱۶ هکتار در سال ۱۴۰۲، توسعه و جایگزینی باغ‌ها با گونه‌های متحمل و نیاز آبی پایین از قبیل بادام روی پایه‌های GF، گیاهان دارویی، گل محمدی، انگور بدون هسته ، نخیلات و ...، کشت بادام در اراضی شیب‌دار ۱۴۵ هکتار، گل محمدی در اراضی شیب‌دار در سطح ۷ هکتار، انگور در اراضی شیب دار ۳۹ هکتار، انجیر در اراضی شیب‌دار در سطح ۲۲۵ هکتار، جایگزینی باغ پسته ۵۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲  را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه باغبانی عنوان کرد.

رئیس جهادکشاورزی فارس ادامه داد: همچنین توسعه خرما رقم صادراتی مجول به تعداد ۵ هزار و ۱۳۲ اصله، توسعه گیاهان دارویی (گل محمدی و زعفران)‌ ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ و تولید در محیط گلخانه‌های تابع اقلیم (۷ هکتار) و سایبان‌ها (۲۲۰ هکتار) تا پایان سال ۱۴۰۲ به منظور کاهش مصرف آب، تبخیر و تعرق و آفتاب سوختگی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه هستند.

به گفته دهقان‌پور، علاوه بر این‌ها در حوزه باغبانی برنامه‌ریزی اصلاح الگوی کشت در تعدادی از دشت‌های استان فارس شامل ارسنجان، بیضا، زرقان، شیراز، فیروزآباد، کوار، مرودشت، خرامه و بختگان انجام شده است.

وی یادآور شد: براساس محاسبات انجام شده از میزان آب مصرفی در محصولاتی که در حال حاضر در دشت‌های مذکور کشت می‌شود و میزان آب مصرفی در گونه‌های پیشنهادی در اصلاح الگوی کشت، به طور میانگین صرفه‌جویی در مصرف آب در دشت‌های مذکور حدود ۳۷ درصد خواهد بود.

رئیس جهادکشاورزی فارس اظهار کرد: مدیریت کنترل آفات، پایش و پیش آگاهی عوامل خسارت‌زای گیاهی و همچنین مدیریت کنترل علف‌های هرز از مهم‌ترین محورهای مدیریت حفظ نباتات در بحران خشکسالی و کم آبی بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز