۱۸ پروژه خدمات شهری در شیراز تشریح شد؛
شب بازارهای خیابان قصردشت و عفیفآباد انتقال یا جابجا می شوند
بیش از ۸ همت اعتبار پروژههای زیست محیطی تعریف شده است
پروژههای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با حضور مسعود زارعی رئیس کمیسیون و همچنین روحالله خوشبخت معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری و مدیران این حوزه برگزار شد.
به گزارش ایلنا، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست به تشریح اقدامات مجموعه خدمات شهری در سطح شیراز پرداخت و گفت: شیراز در سال ۲٠۲۴ به عنوان پایتخت زیستمحیطی آسیا انتخاب شده است و با توجه به ظرفیتهای خوبی که در اختیار داریم، باید از این فرصت تا حد امکان بهره ببریم که در همین راستا نشستهایی در سال جاری در شهر شیراز با این محور برگزار میشود.
مسعود زارعی در ادامه به تشریح ۱۸ پروژه مصوب در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری پرداخت و گفت: تصمیم بر این بود که تا انتهای شورای فعلی، این پروژهها را که بخشی از آنها آرزوی ۲۰ ساله مردم بوده است، به سرانجام برسانیم.
زارعی همچنین اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال راهکارهایی در دست بررسی است که بازارچههای شهرداری بتوانند به مشارکت مردم و هم به معیشت جامعه کمک کند و طرحهای واگذاری برخی امور شهری و فرهنگسراها به گروههای رسمی تخصصی نیز در دست بررسی است.
بیش از ۸ همت اعتبار پروژههای زیست محیطی تعریف شده است
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز نیز در این نشست خبری با بیان اینکه ۵۰ پروژه تحت عنوان برنامه «چهارده صفر چهار» تدوین شده است، گفت: پروژههایی که توسط شهرداری مطرح و پیگیری شده است در راستای مطالبات عمومی، تماسها و آن چیزهایی است که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
روحالله خوشبخت افزود: سال ۱۴٠۳ بهعنوان سال «نهضت خدمات شهری» نامگذاری شده است و در سایه تعامل شورای اسلامی شهر و شهرداری، امیدواریم در پایان سال بتوانیم با خبرهای خوب در حوزه خدمات شهری و افتتاح پروژههای بزرگ، کاری کنیم که حال دل مردم خوب شود و قسمتی از کارهای برجامانده از سالهای گذشته را تکمیل کنیم.
وی همچنین از تشکیل دبیرخانه دائمی پایتخت زیست محیطی خبر داد و گفت: در این خصوص نشستهای علمی در محورهای مختلف، هر چهارشنبه برگزار خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری شیراز افزود: بیش از ۸ همت اعتبار پروژههای زیست محیطی تعریف شده است.
خوشبخت در ادامه با اشاره پروژه ساماندهی محور کازرون و دارا بودن مصوبه شهرسازی گفت: آگهی مزایده عمومی پروژه انتقال و اقناع سازی مشاغل فعال در محور دروازه کازرون و انتقال به مجتمع پروتئین خیابان کارگر منتشر شده است و با توجه به اقدامات زیرساختی که در حال اتمام است در نیمه اول سال شاهد بهرهبرداری از مجتمع پروتئین خواهیم بود.
وی درباره انتقال مشاغل مزاحم ۹ گانه به سایت ساماندهی مشاغل مزاحم گفت: در نیمه اول سال فراخوان سرمایهگذاری آن منتشر خواهد شد.
انتقال یا جابجایی شب بازارهای خیابان قصردشت و عفیفآباد
جابجایی شب بازارهای خیابان زند و ارم انتقال یا جابجایی شب بازارهای خیابان قصردشت و عفیفآباد و دریافت مجوز از شورای تأمین استان موضوع دیگری بود که خوشبخت به آن پرداخت.
ساماندهی اغذیهفروشها در ۶ محور با هدف ساماندهی، ایجاد بازارچههای عرضه مستقیم کالا در مناطق شهرداری با مساحت ۴۵۰۰ متر مربع و برگزاری مناقصه برای ایجاد بازارچه در مناطق و برنامهریزی برای راهاندازی این بازارچهها در مناطق ۲،۳،۴ و ۶ شهرداری از دیگر مباحثی بود که معاون خدمات شهری شهرداری شیراز به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به برگزاری مانور زلزله و اسکان ویژه بافت تاریخی در راستای مدیریت بحران ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای موتوری شهری برای امدادرسانی در زمان بروز حادثه در بافت تاریخی در این مانور توسط سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی دنبال میشود.
احداث و راه اندازی سومین کمپ اسکان مسافر نوروزی در کنار استفاده از کمپهای زیباشهر و جنت آخرین موضوعی بود که خوشبخت به آن اشاره کرد.
به گزارش ایلنا، بازچرخانی و استفاده بهینه از آبهای خاکستری با احداث تصفیهخانههای (محلی) برای تأمین بخشی از کمبودها در آبرسانی به باغات، ساماندهی محور دروازه کازرون و انتقال صنوف پروتئینی به بازارچه پروتئین واقع در خیابان کارگر، ساماندهی سایتهای مشاغل مزاحم شهری از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری، ۲۸ هکتاری، شهید منتظری و غیره، ساماندهی معابر شهری و تعیین تکلیف سد معبر بارفروشان و اغذیه فروشان، تعیین تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز در گویم، بازبینی نحوه عملکرد بازارچههای شهرداری با الگوی جدید، انجام اقدامات زیرساختی برای ساماندهی مراکز تفکیک ضایعات، ساماندهی و بهسازی آرامستانها بهخصوص آرامستان دارالسلام، تقویت ساختار و هماهنگی وقوع بحران بین دستگاهها، طرح جامع برای تقویت ایمنی در سطح شهر، ساماندهی و افزایش سرانه سرویسهای بهداشتی سطح شهر، نوسازی و تجهیز ناوگان موتوری، توسعه فضای سبز و زیباسازی شهری، مناسبسازی تمام معابر برای توانخواهان و توسعه سامانه ۱۳۷ شهرداری، شیراز پایتخت زیستمحیطی آسیا با رویکرد کارگروه پایتخت محیط زیست آسیا، رفع آلودگی از رودخانه چنار راهدار و آلایندگی معادن شن و ماسه در دوکوهک، ساماندهی و تجمیع تابلوهای سنجش آلایندگی، پروژههای حوزه سلامت شامل ارتقای سلامت کارکنان و شهروندان، جلوگیری از کشت محصولات کشاورزی با آبهای نامتعارف و پروژههای راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال در شهرداری (جهش تولید با مشارکت مردم) با رویکرد توسعه بازارچههای موقت و فصلی، اقتصادی کردن باغات قصردشت با مشارکت باغداران، طرح مطالعاتی واگذاری امور اجرایی به مردم، واگذاری فرهنگسراها به گروههای رسمی فرهنگی از جمله پروژههای هجدهگانهای بود که در این نشست بهعنوان مهمترین اقدامات شورای شهر و شهرداری شیراز مورد بحث قرار گرفت.