در سی و پنجمین جشنواره امتنان محقق شد؛
کسب ۲ مقام ملی و استانی توسط دهکده نوآوری و فناوری رسا
متخصصان و پژوهشگران دهکده نوآوری و فناوری رسا به عنوان یکی از شرکت های فناور دانش محور پارک علم و فناوری استان فارس موفق به کسب دو مقام ملی و استانی در سی و پنجمین جشنواره امتنان شدند.
به گزارش ایلنا، مدیرعامل دهکده نوآوری و فناوری رسا با تبریک کسب این دو مقام علمی و خدماتی اظهار داشت: در سی و پنجمین جشنواره امتنان که هفته گذشته به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد از امین صفایی و فاطمه مختاریان از محققان و پژوهشگران دهکده نوآوری و فناوری رسا به عنوان برگزیده ملی و استانی تجلیل شد که در این راستا باید از حمایت های مسئولان دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری استان فارس قدردانی کرد.
اسحاق شاهسونی به معرفی دهکده نوآوری و فناوری رسا پرداخت و افزود: این مجموعه یک شرکت فناور دانش محور است که توسط تیمی از مخترعان و نخبگان در فروردین ماه ۱۳۹۷ تأسیس و راه اندازی شده است.
شاهسونی با بیان اینکه اتاق فکر و شورای سیاست گذاری مرکزی متشکل از اساتید و فرهیختگان دانشگاهی، سیاست های کلان را برنامه ریزی و بر اجرای آن ها نظارت می کنند تصریح کرد: این مرکز نخستین بار با ایده دانش محوری در حوزه فناوری های نوین در پارک علم و فناوری استان فارس فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون نیز دپارتمان های مختلفی در این مجموعه فعال هستند و هر دپارتمان مدیریت و برنامه ریزی منحصر به خود را دارد که اعضای فعال هر یک از این دپارتمان ها را جوانان نخبه و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند.
امین صفایی دانشجوی دکتری فیزیک اپتیک و لیزر دانشگاه شیراز و از پژوهشگران و متخصصان دهکده نوآوری و فناوری رسا که در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز مشغول به فعالیت بوده و به عنوان نخبه ملی و کارگر نمونه بخش خدمات جشنواره امتنان موفق به کسب جایزه ملی شده است درباره طرح خود در این جشنواره اظهار داشت: ما در این طرح، خدمات تخصصی آزمایشگاهی در حوزه های محیط زیست، اکتشاف معادن و مخازن نفتی و همچنین حوزه پزشکی که پیش از این در ایران ارائه نمی شد را برای نخستین بار در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز با استفاده از یک روش اپتیکی نوین و توسعه نرم افزارهای تخصصی و همچنین استفاده از هوش مصنوعی و فناوری نانو و در نهایت تهیه پایگاه داده بومی سازی کردیم و از خروج ارز از کشور به میزان چشم گیری جلوگیری کردیم.
وی بیان کرد: به طور مثال در حوزه محیط زیست، موفق شدیم، برای نخستین بار در ایران میکروپلاستیک ها را به عنوان آلاینده های نوظهور محیط زیستی اندازه گیری و شناسایی کنیم که در حال حاضر از نقاط مختلف کشور برای آنالیز و تشخیص نوع پلیمر، نمونه ارسال می کنند.
صفایی افزود: در حوزه اکتشاف معادن و مخازن نفتی نیز موفق شدیم ترکیبات شیمیایی موجود درون حباب های مقاطع سنگی استخراج شده از این معادن و مخازن را شناسایی کنیم که این مهم نیز برای زمین شناسان در زمینه ردیابی و اکتشاف معادن و مخازن نفتی بسیار حائز اهمیت است.
این متخصص دهکده فناوری و نوآوری رسا افزود: در حوزه پزشکی نیز موفق شدیم سلول های سرطانی را از سلول های نرمال تشخیص داده و برای نخستین بار تصویری از ساختار مولکولی سلول های سرطانی تهیه کنیم. این مهم نیز در تشخیص زودهنگام و درمان سرطان بسیار حائز است.
وی با قدردانی از حمایت مسئولان دانشگاه شیراز و رئیس آزمایشگاه مرکزی، پارک علم و فناوری، مدیران دهکده نوآوری و فناوری رسا از جمله دکتر رسول شاهسونی از نخبه های مطرح ملی و بین المللی به عنوان رئیس هئیت مدیره و اسحاق شاهسونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان دهکده فناوری و نوآوری رسا تصریح کرد: ما جوانان ایران و استان فارس در بخش آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز پای کار ایران هستیم و تا جایی که بتوانیم همگام با اولویت های پژوهشی کشور و با ابتکارات خود کمک می کنیم تا مشکلات کشور حل شود.
فاطمه مختاریان فارغ التحصیل رشته نانو مهندسی شیمی از دیگر پژوهشگران و متخصصان شرکت فناور دانش محور دهکده فناوری و نوآری رسا نیز که موفق به کسب مقام نمونه استانی در بخش خدمات آزمایشگاهی شده است اظهار داشت: طرح خود را با عنوان روش های نوین طیف سنجی جهت مشخصه یابی و کنترل کیفیت مواد ارائه داده و کاربردهایش برای کنترل کیفی محصولات و مشخصه یابی ساختار مواد ناشناخته در حوزه های تحقیقاتی، پزشکی، غذایی و صحت انجام واکنش است.
مختاریان گفت: در این طرح نه تنها در شیراز و استان فارس و جنوب کشور به سراسر ایران خدمات را ارائه می دهیم خدمات آزمایشگاهی ارائه می دهیم.
وی همچنین به ظرفیت های موجود در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز اشاره کرد و افزود: این آزمایشگاه به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی مهم کشور به شمار می رود و نتایج آزمایشگاه ها در آن قابل اعتماد، دقیق و علمی است که از دستگاه های با کیفیت و فنی بالا برخوردار است.