با حضور سه دانشمند بین المللی؛
سمینار بین المللی علمی ابررسانایی به میزبانی دانشگاه شیراز برگزارشد
سمینار علمی ابررسانایی با حضور سه دانشمند فیزیک جهان و ۴۰۰ تن از استادان و دانشجویان دانشکدههای مهندسی و علوم پایه دانشگاههای شیراز، امروز در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.
شیراز - ایلنا: سمینار علمی ابررسانایی با حضور سه دانشمند فیزیک جهان و ۴۰۰ تن از استادان و دانشجویان دانشکدههای مهندسی و علوم پایه دانشگاههای شیراز، امروز در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، در این سمینار علمی پروفسور وارِن اِرل پیکِت(Warren Earl Pickett)، استاد ممتاز دانشگاه دیویس کالیفرنیا(امریکا) به بیان مطالبی در خصوص آخرین تحقیقات و فعالیتهای صورت گرفته در حوزهٔ ابر رسانایی پرداخت.
پروفسور آنتونی جیمز لِگِت(Anthony James Legget)، برنده ی جایزه ی نوبل فیزیک سال ۲۰۰۳ و استاد دانشگاه ایلینویز امریکا و پروفسور پاول چو(Paul C. W. Chu)، کاشف نخستین ابر رسانای بالای دمای نیتروژن و استاد دانشگاه هوستون امریکا هم در این سمینار شرکت کردند و به پرسشهای اساتید و دانشجویان پاسخ دادند.
در ادامه، اساتید خارجی با حضور در بخش فیزیک دانشگاه شیراز، به صورت صمیمی با اعضای هیئت علمی این بخش به گفتگو نشستند و با ظرفیتها و توانمندیهای بالای دانشگاه شیراز در حوزه فیزیک آشنا شدند.
رئیس بخش فیزیک دانشگاه شیراز، گسترش ارتباطات در سطح بین المللی، توافق در خصوص اجرای پروژههای علمی مشترک، بررسی حضور اساتید دانشگاه شیراز در دانشگاههای معتبر بین المللی در قالب فرصتهای مطالعاتی و اجرای دورههای کوتاه مدت توسط اساتید مطرح بینالمللی در دانشگاه شیراز را از جمله اهداف برگزاری این سمینارعلمی برشمرد.
دکتر غلامحسین بردبار، برگزاری چنین برنامههایی را ارزشمند توصیف کرد و گفت: مواد ابر رسانادر صنعت کاربرد فراوانی دارند که از جملهی آنها میتوان به ساخت قطعات الکترونیکی در ابعاد بسیار کوچک، انتقال برق از نیروگاهها به شبکهی توزیع، کاهش تلفات انرژی در سیستمهای مختلف، ساخت کابلهای بسیار نازک با راندمان بالا، ایجاد میدانهای مغناطیسی قوی برای حرکت قطارهای سریع السیر و کاربردهای نظامی اشاره کرد.