خبرگزاری کار ایران

در نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر مطرح شد؛

تورهای ویژه گردشگری عشایری اجرایی می شود

تورهای ویژه گردشگری عشایری اجرایی می شود
کد خبر : ۱۴۱۸۹۹۷

هدف اصلی نخستین رویداد ملی گردشگری خودکفایی عشایر است

دبیر میز ملی گردشگری عشایر با اشاره به وجود ۱۰۴ ایل و ۱۸ قبیله اصلی در کشور که شامل آداب و پوشش و خوراک می‌شود، گفت: گردشگری پایدار مهمترین رویکردی است که ما در میز ملی گردشگری عشایر آن را دنبال می‌کنیم.

به گزارش ایلنا، اسماعیل خسروانی در یک کنفرانس خبری افزود: در مقوله گردشگری و تجربه ‌گرایی گردشگری عشایر نیز کار نشده و پس از ۱۰ سال میز ملی گردشگری عشایر توسط دفتر توسعه گردشگری داخلی راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در میز ملی گردشگری عشایر دنبال می‌شود، شناسنامه دار شدن دست بافته‌های عشایری است که رایزنی‌ها در این باره با سازمان صنایع دستی انجام شده است.

خسروانی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر به میزبانی شیراز، معرفی قومیت‌ها نیست بلکه این رویداد جنبه گردشگری تخصصی دارد، گفت: علی‌رغم اینکه ایران بیشترین تنوع قومی در دنیا را دارد اما متاسفانه در گردشگری قومی در رتبه پنجم جهان قرار داریم.

دبیر میز ملی گردشگری عشایر با اشاره به اینکه نمایندگان همه تیره‌های عشایر در این رویداد شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد:  تلاش ما این است که عشایر با گردشگری به نوعی خودکفا شوند، چرا که مدرنیت در حال ورود به زندگی عشایر است.

خسروانی با بیان اینکه سازماندهی فعالان بومی، مهمترین کار میز ملی گردشگری عشایر است، ادامه داد: در تلاش هستیم تا یک برند بین‌المللی گردشگری عشایر ایجاد کنیم، در این راستا یک لوگو برگرفته از یک بز کوهی ۷ هزار ساله طراحی شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در راستای برگزاری این رویداد، کلاس آموزشی برای عشایران نیز برگزار شد.

دبیر میز ملی گردشگری عشایر همچنین با بیان اینکه تورهای عشایر ساماندهی می‌شوند، گفت: یکی از رویکردهای ما در این میز، حفظ محیط زیست است.

خسروانی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که در میز ملی گردشگری عشایر دنبال می‌شود، شناسنامه دار شدن دست بافته‌های عشایری است که رایزنی‌ها در این باره با سازمان صنایع دستی انجام شده است.

وی از همکاری مدیرکل دفتر توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، مسئول توسعه گردشگری کشاورزی و امور بین‌الملل سازمان جهادکشاورزی استان فارس، مجری این رویداد، مسئول هماهنگی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس، کارگزاران شهرداری و اصحاب رسانه در برگزاری نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر تقدیر کرد.

 تورهای ویژه گردشگری عشایری اجرایی می شود

مسئول هماهنگی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس نیز در ادامه این نشست بیان کرد: این رویداد با حضور عشایر استان‌های‌ کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، عشایر قشقایی، ترکمن، عرب، باصری و‌...برگزار شد.

روح‌الله روانشاد ادامه داد: این رویداد با رویکرد حضور گردشگران داخلی و خارجی در حوزه عشایر در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: تلاش شد تا در راستای برگزاری این رویداد، ورکشا‌پ‌های تخصصی ویژه گردشگری عشایر برگزار شود تا سبک و زندگی عشایر در بخش صنایع دستی، آداب و رسوم و...به نمایش گذاشته شود.

مسئول هماهنگی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس خاطرنشان کرد: پروتکلی توسط میز ملی گردشگری عشایر تنظیم شده که بر اساس آن ایل‌راه ها، مکان‌های کوچ و اسکان موقت و دائم جانمایی می‌شود و همچنین بسته‌های تور تدوین و به آژانس‌های مسافرتی ارائه می‌شوند.

روانشاد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: برای نخستین بار بافت سیاه‌چادر که در حال منسوخ شدن است، در این رویداد به نمایش گذاشته شده است.

وی تصریح کرد: چه در گذشته و چه اکنون، یک منبع اطلاع‌رسانی واحد برای گردشگران حوزه عشایر نداریم.

مسئول هماهنگی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک تورهای ویژه گردشگری عشایری اجرایی خواهد شد، اعلام کرد: دهکده دائمی گردشگری عشایر در آینده‌ای نزدیک نیز در فارس اجرایی می‌شود.

روانشاد در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: طرحی تحت عنوان طرح جامع گردشگری عشایر در حال تدوین است که وظایف تمام دستگاه‌ها، استانداردها، قیمت‌ها و ...در آن مشخص است و توسط سایت اعلامی بارگزاری می‌شود.

 هدف اصلی نخستین رویداد ملی گردشگری خودکفایی عشایر است

مجری نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر نیز در این نشست عنوان کرد: از آنجا که یکی از اهداف اصلی این میز خودکفایی عشایر است، تلاش شد تا در کنار حضور نمایشی اقوام، غرفه‌داران به سمتی هدایت شوند که برای آنها درآمدزا باشد.

حمیدرضا صفرپور یا اشاره به اینکه برخلاف دیگر جشنواره‌های اقوام، هیچ هزینه‌ای از اقوام حاضر در این رویداد گرفته نشده است، گفت: اسکان شبانه اقوام شرکت کننده به تعداد ۶۸ نفر هم با کمک دستگاه های مختلف به ویژه جهاد کشاورزی فارس فراهم شده است.

صفرپور یادآور شد: یک گروه موسیقی بین‌المللی ازکردستان نیز به صورت افتخاری در بازه زمانی برگزاری این رویداد به اجرا پرداخته‌اند.

نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر از روز دوشنبه ۲۲ آبانماه در حال اجراست و تا امروز جمعه ۲۶ آبانماه ادامه دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز