برگزاری رویداد جایزه ملی و استانی جوانی جمعیت در فارس
مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده استانداری فارس با اشاره به برگزاری رویداد ملی جمعیت از اعلام فراخوان جایزه ملی جمعیت خبر داد.
به گزارش ایلنا، زهرا یقطین در اولین نشست رسانه، طراحی و پیاده سازی گفتمان جمعیت در جمـع خبرنـگاران گفت: طبق ماده 19 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ستاد ملی جمعیت مکلف است سالانه رویدادی را در سطح کشور برگزار کند و از افراد،گروه ها و سازمان هایی که در محورهای 7 گانه جایزه ملی جمعیت عملکرد مطلوبی داشته و برگزیده می شوند، تقدیر نماید.
زهرا یقطین با اشاره به اینکه 15 ماه پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای نخستین بار جایزه ملی جمعیت برگزار میشود، ابرازداشت: این رویداد در هفته ملی جمعیت با شعار «سهم من از جوانی ایران» و در 7 محور محتوایی شامل تقویت هویت مادری، تحکیم خانواده و تقویت نشاط درون خانواده، تک فرزندی و عوارض آن، مقابله با مساله سقط جنین، ناباروری، دلایل و راهکارها، ترویج ازدواج به وقت نیاز و جوانی جمعیت، دستاوردها و پیامدها برگزار می شود.
به گفته وی، این رویداد از 24 تا 30 اردیبهشتماه سال جاری با محوریت رشد ازدواج و فرزندآوری در بخش های رسانه، نخبگان، مدیران، خانواده ها، دستگاه های حاکمیتی، شرکت ها و موسسات خصوصی و سازمان های مردم نهاد برگزار می شود.
دبیر ستاد جمعیت استان فارس، هدف از برگزاری این رویداد را پایش و ارزیابی دستگاه های متولی قانون جوانی جمعیت عنوان کرد و گفت: اما مهمترین هدف برگزاری این رویداد فرهنگسازی و گفتمان سازی برای افزایش ازدواج و جوانی جمعیت است.
یقطین، ماموریت اصلی این رویداد را شناسایی خوب و تبادل تجربه با بهره گیری از توان و تجربه فعالان رسانه، گروه های نخبگان، مدیران، خانواده ها، دستگاه های حاکمیتی، شرکت ها و موسسات خصوصی و همچنین سازمانهای مردم نهاد در راستای تحقق قانون و رشد جمعیت عنوان کرد و ادامه داد: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره استانی جوانی جمعیت تا ٣١ فروردین ماه جاری است و علاقهمندان میتوانند آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره در استان فارس ارسال کنند.
به گفته وی، براساس شاخص هایی که در قانون برای ارزیابی آثار و فعالیت ها پیش بینی شده، کمیته هایی برای شناسایی ظرفیتها تشکیل و پوسترهای این رویداد از روز پنجشنبه هفته جاری با هدف جریان سازی به صورت مجازی و فیزیکی در سطح استان توزیع خواهد شد.
مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده استانداری فارس در خصوص شاخص های انتخاب براساس ابلاغ های ستاد ملی جمعیت نیز توضیحاتی را ارایه داد و گفت: در بحث خانواده موفق، در خانوادههایی که فرزندآوری مانعی برای موفقیت پدر و مادر نبوده به عنوان شاخص اصلی مورد توجه قرار می گیرد و یا در میان نخبگان تاکید بر اینکه ازدواج و فرزندآوری مانعی برای نخبگی نیست و نخبگان در هر شرایطی فعالیت های علمی و پژوهشی خود را انجام می دهند بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
به گفته یقطین، در حوزه سازمانهای مردمنهاد در چهار محور آموزش، پژوهش، خدمات و فرهنگسازی؛ اقدامات و عملکرد سمن ها مورد توجه قرار می گیرد. نکته حایز اهمیت این است که در سازمان های مردم نهاد، باید در خود سازمان هم مشوق ها و اقدامات نتیجه بخش برای افزایش ازدواج و فرزندآوری انجام شده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ظرفیت های زیادی وجود دارد؛اظهارداشت: با این حال ظرفیت های این قانون به تنهایی برای تحقق این هدف کافی نیست و همه دستگاه ها و مجموعه ها باید ظرفیت های خود را برای دست یافتن به این هدف مهم پای کار بیاورند.
به گفته یقطین، براساس ارزیابی های مجلس ؛ تنها 30 درصد از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت محقق شده است.