سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس مطرح کرد؛
پرداخت تسهیلات با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی استان
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس گفت: با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی استان و مناطق حاشیهای شیراز با پرداخت تسهیلات قرضالحسنه، طرح «روستای بدون بیکار»، «هر روستا یک محصول» و «اشتغالزایی در مناطق حاشیهای شیراز» اجرایی میشود.
به گزارش ایلنا، سجاد پارساییان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اعطای وامهای ارزان قیمت به مشاغل خانگی و روستایی زمینه اشتغال و درآمدزایی در روستاها فراهم شده است. وی افزود: در این راستا با پرداخت ۴ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ۲۰۲ کارگاه کوچک مقیاس تولید قارچ در خرامه راهاندازی شده و این شهر را به «شهر قارچ» تبدیل کرده است و در تلاشیم که زنجیره تولید قارچ را در این شهر تکمیل کنیم.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس همچنین با اشاره به راهاندازی ۱۶ گلخانه کوچک مقیاس در روستای همتآباد شهرستان پاسارگاد با استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید، عنوان کرد: این کار سبب ایجاد یک حرکت اقتصادی بزرگ شده است و خیلیها با دیدن سود این کار خودشان اقدام به راهاندازی گلخانه کردهاند.
پارساییان با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق حاشیهای شهر شیراز تاکنون ۱۶ صندوق خرد با سرمایه ۱۵۰ میلیون تومانی در این مناطق راهاندازی شده و در بقیه محلات حاشیهای نیز در حال شناسایی برای واگذاری صندوقهای خرد هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این طرح تنها در مناطق حاشیهای شیراز در حال اجرا است. وی ادامه داد: از سال ٩٤ تاکنون تعداد ۶۷۲ صندوق خرد محلی زنان روستایی شناسایی و توانمندسازی شد و برای ۱۳۸۰ نفر در ۳۴۰ روستا و مناطق عشایری فارس با اعتباری نزدیک به ۲۷ میلیارد تومان اشتغالزایی شده است.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس همچنین هزینه پایین راهاندازی، استقلال بالاتر مؤسسان، امکان مدیریت و توسعه آسانتر، قابلیت راهاندازی در مناطق جغرافیایی گوناگون، مشکلات کم در حمل و نقل، امور بیمهای و مالیاتی، قدرت رقابتپذیری بالا، قیمت تمام شده کمتر و ... را از مزیتهای کسب و کارهای خرد در مقایسه با صنایع بزرگ و متوسط عنوان کرد.
پارساییان احیای اقامتگاههای سنتی شهر شیراز را از دیگر برنامههای این صندوق عنوان و بیان کرد: این برنامه در قالب تفاهمنامهای که بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی امید منعقد شده پیگیری میشود؛ همچنین از محل تفاهمنامه منعقده با بنیاد برکت، از افراد کمتر برخوردار مناطق محروم برای ایجاد اشتغال حمایت مالی خواهد شد.
وی اصلیترین چالش حال حاضر کشور را موضوع اشتغال و حل بیکاری دانست و گفت: صندوق کارآفرینی امید در نظر دارد با پرداخت تسهیلات قرضالحسنه و حمایت از کسب و کارهای خرد و بازار محور در ایجاد اشتغال و تولید ناخالص ملی نقش موثری ایفا کند.سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس همچنین بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت اعمال محدودیت ها به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر، بخشی از کسب و کارها با آسیب جدی در تولید و درآمد روبرو شدند.
این مقام مسئول در فارس افزود: از آنجا که رسالت صندوق پرداخت تسهیلات اشتغال و حمایت های پس از آن است، لذا در این راستا در ابتدای سال 99 به مدت ۳ماه تمام تسهیلات صندوق کارآفرینی امید مشمول استمهال شد.
پارساییان گفت: در شش ماهه دوم سال ۹۹ آن دسته از کسب و کارهایی که بدین دلیل تعطیل یا نیمه فعال شده بودند، مشمول استمهال ۶ ماهه شدند و در حال حاضر نیز کسب و کارهایی که هنوز تعطیل هستند در حال شناسایی است تا برای اعمال استمهال مجدد مورد بررسی قرار گیرند.
تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری
پارساییان به بخشی دیگر از برنامه های صندوق کارآفرینی امید و تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون حمایت از اشتغال پایداری روستایی و عشایری، صندوق کارآفرینی امید به عنوان یکی از چهار موسسه عامل پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری است.
وی ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید استان فارس با پرداخت 3هزار و 564 فقره تسهیلات اشتغال پایدار روستایی با اعتبار یکهزار و 215 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال بالغ بر 3552 نفر به عنوان موسسه عامل برتر در بین بانک های عامل پرداخت کننده تسهیلات روستایی در استان و در سطح ملی در بین استانهای کشور، مورد تقدیر قرار گرفته است. سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس این تقدیر را ناشی از عملکرد جهادی، سریع و دقیق و با کیفیت پرسنل صندوق کارآفرینی امید استان فارس دانست و عنوان کرد: اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی از جمله طرحهای اولویت دار سند پیشران توسعه فارس بیشتر در مناطق محروم لحاظ شده است تا این مناطق نیز از رنگ و بوی محرومیت خارج شوند و فضای کسب و کار و تولید در آنها رونق بگیرد.
وی گفت: از جمله مناطق محرومی که در سند پیشران توسعه به آن توجه شده، خرامه در شمال شرق استان فارس است که این شهرستان یکی از محرومترین مناطق استان است که برخی طرحهای اقتصاد مقاومتی در آن اجرا میشود.
پارساییان به ایجاد اشتغال در حوزه قارچ و پرداخت تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید فارس نیز اشاره کرد و افزود: ایجاد چرخه قارچ از جمله طرحهایی است که در سند پیشران توسعه فارس برای محرومیت زدایی در شهرستان خرامه در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: برنامه حمایت مالی از زنجیره تولید و پرورش قارچ، تحت عنوان شهرستان قارج در کشور نیز در دستور کار صندوق قرار گرفت که تاکنون تعداد 202 کارگاه تولید قارچ با تسهیلاتی بالغ 40میلیارد و 540 میلیون ریال از تسهیلات اشتغال برخوردار شده است.
این مقام مسئول در فارس با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید استان فارس در سال 99 تعداد دو هزار و 568 فقره تسهیلات قرض الحسنه با اعتبار 815 میلیارد ریال و از ابتدای سال 1400 تا کنون تعداد 478 فقره تسهیلات با اعتبار 174 میلیارد ریال در راستای ایجاد، تثبیت و توسعه اشتغال مجموع 3676 شغل، پرداخت کرده است، گفت:
از مجموع 3046 فقره تسهیلات اشتغال تعداد 1327 نفر را زنان تشکیل می دهند که حدود 43 درصد جامعه آماری وام گیرندگان اشتغال در این دو سال هستند.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در فارس همچنین به نقش زنان روستایی و تلاش های آنها در زمینه های مختلف که راهگشای بسیاری از مشکلات جوامع روستایی است، اشاره کرد و اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست این قشر عظیم جامعه روستایی همگام با مردان در عرصه فعالیت های اقتصادی و اجتماعی حضوری فعال و موثر داشته و همواره در تولیدات اقتصادی جامعه به خصوص تولیدات کشاورزی سهم عمده ایفا کرده اند؛ بدین منظور باید با ارتقا دانش و مهارت ها و ایجاد زمینه های مناسب از توان بالقوه زنان روستایی استفاده کرد.