اتاق اصناف ایران یکی از ارکان تصمیم گیری در نظام اقتصادی است
رییس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: امروز اتاق اصناف ایران یکی از رکن های اصلی تصمیم گیری در نظام اقتصادی کشور است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علی فاضلی در نشست روسا و اعضای کمیسیون های تخصصی شش گانه اتاق اصناف گفت: تلاش هایی که به صورت زیربنایی در ۱۸ ماه گذشته توسط هیات رئیسه اتاق اصناف انجام شده، بی نظیر است و این ثمره و نتیجه بهره گیری از خرد جمعی است.
وی تبلور خرد جمعی را در کمیسیون های تخصصی اتاق اصناف دانست و افزود: یکی از ایرادهای اتاق اصناف، نبود کمیسیون های تخصصی فعال بود و از این خرد جمعی که در قانون نیز وجود دارد، کمتر استفاده می شد.
فاضلی در این نشست که اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران نیز حضور داشتند، اضافه کرد: با وجود همه تلاش های انجام شده، هنوز در سیاست گذاری به مجموعه تفکرات اتاق های اصناف شهرستان ها نیاز داریم.
وی از روسا و اعضای کمیسیون های تخصصی اتاق اصناف ایران خواست فکرها و ایده های کارشناسی جدید که تاکنون مطرح نشده و به نفع صنوف باشد، را به هیات رئیسه اتاق اصناف ارائه کنند تا در اصلاح قوانین مانند قانون مالیات، قانون نظام صنفی و موارد دیگر بکار گرفته شود.
فاضلی با بیان اینکه امروز سخت به وفاق و همدلی نیاز داریم، تصریح کرد: هیات رئیسه اتاق اصناف ایران همواره با ایجاد وفاق و همدلی موفق به اداره امور شده و لذا کمیسیون های تخصصی اتاق نیز می توانند این وفاق و همدلی را به حداکثری برسانند.
وی گفت: اتاق اصناف ایران نیز در حد توان و ظرفیت خود امکاناتی را در اختیار کمیسیون ها قرار خواهد داد تا اعضای کمیسیون های تخصصی وظایف محوله را به خوبی انجام دهند.
فاضلی افزود: شرایط کار سخت است اما ما هم مرد روزهای سخت و آماده کار هستیم تا همه امور به خوبی به سرانجام برسد.
رییس اتاق اصناف ایران همچنین به اعضای کمیسیون های تخصصی پیشنهاد کرد در خصوص تامین بودجه برای اتاق های اصناف به منابع جدید فکر کنند تا به عنوان پیشنهاد به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
در این نشست شماری از روسا و اعضای کمیسیون های تخصصی اتاق اصناف ایران نیز مطالبی را در حوزه فعالیت کاری کمیسیون مربوطه بیان کردند.
حسین طاهرمحمدی رییس کمیسیون قوانین و مقررات در این نشست ضمن تشکر از تشکیل کمیسیون های تخصصی اتاق اصناف ایران گفت: این کمیسیون ها به مانند ستون های اتاق هستند و چنانچه ستون ها صحیح و محکم گذاشته شوند، می توان پایدار بود.
وی نوین سازی، ارائه طریق، شناسایی نقاط قوت و ضعف، تحلیل و بررسی را ضروری خواند و اظهار امیدواری کرد با توجه به منویات مقام معظم رهبری، با دستاوردهای مهمی در خصوص اقتصاد مقاومتی دست یابیم.
طاهرمحمدی بر لزوم تقویت کمیسیون های اتاق با فراهم شدن امکانات و تمهیدات لازم تاکید و پیشنهاد کرد: دبیرخانه واحدی برای کمیسیون ها تشکیل و بودجه مناسبی نیز درنظر گرفته شود چون که این کمیسیون ها باید از افراد متخصص و کارشناسان خبره برای مشاوره استفاده کنند.
وی همچنین آموزش را به عنوان یک سرمایه ( نه هزینه ) قلمداد و پیشنهاد کرد یک اتاق فکر تشکیل شود تا کمیسیون ها به پردازش اندیشه ها اهتمام ورزند. به این ترتیب می توان شاهد رشد کیفی کمیسیون ها، تشکل ها و اتاق های اصناف کشور باشیم.
عبدالمجید وحیدی رییس کمیسیون تولید و صادرات نیز گفت: ما باید در بخش های مختلف به ویژه بخش تولید به اتاق های بازرگانی و تعاون وصل شویم و چالش های خود را با همفکری و کمک یکدیگر حل کنیم.
محمدرضا تقی نژاد رئیس کمیسیون تشکل ها و واحدهای صنفی نیز گفت: در حوزه کار اصناف دو مشکل درونی و بیرونی وجود دارد و اگر ما نتوانیم مشکلات درونی را اصلاح کنیم، امیدی به حل مشکلات بیرونی نمی توان داشت و به عبارتی با حل مشکلات درونی، نیمی از مشکلات بیرونی حل خواهد شد.
وی از وجود رویه های مختلف در۴۰۰ اتاق اصناف انتقاد کرد و افزود: اگر وحدت رویه برای اتاق ها نداشته باشیم، مشکلات درونی مرتفع نخواهد شد.
تقی نژاد تصریح کرد: باید از برخوردهای سلیقه ای پرهیز کرد ضمن اینکه باید بحث آموزش جدی گرفته شود. مشکلات استان ها باید تحلیل و بررسی و به هیات رئیسه گزارش شود.