مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان؛
برداشت خرما از ۳۹۰۰۰ هکتار باغات کرمان
![برداشت خرما از ۳۹۰۰۰ هکتار باغات کرمان](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/5COuBFcUITVR/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnsufnDXeKCZmHA,,/196547.jpg)
جنوب کرمان با تولید سالیانه بیش از ۲۲۶۰۰۰ تن خرما مقام اول کشور را دارد.
۲۲۶۰۰۰ تن محصول انواع واریتههای خرما توانسته است مقام چهارمی سطح زیر کشت و مقام اول تولید خرمای کشوری را به خود اختصاص دهد.
به گزارش ایلنا از کرمان، شریف افزود: برداشت خرما در این منطقه از نیمه دوم مرداد ماه با ارقام آلمهتری آغاز و با برداشت رقم دیر رس هلیلهای در نیمه دوم مهرماه و اوایل آبانماه پایان مییابد.
وی تصریح کرد: ارقام غالب تجاری منطقه کلوته، مضافتی و مرداسنگ هستند اما در دو دهه اخیر، ارقام خشک و تجاری جدیدی در قالب طرح توسعه نخیلات و طرح ملی حذف و جایگزینی نخیلات فرسوده بصورت نهال کشت بافت در منطقه کشت شده که شامل ارقام پیارم، برمی، زاهدی و کبکاب است.
مدیر باغبانی سازمان، بیان داشت عارضه خشکیدگی خرما خسارات زیادی را به باغات منطقه وارد کرده است و علیرغم اجرای طرحهای مطالعاتی توسط مرکز تحقیقات منطقه متاسفانه راهکار جامعی جهت مبارزه با این پدیده اندیشیده نشده است.
وی افزود: ریزش محصولات خرما نیز در سطح قابل ملاحضهای مشاهده شده که میطلبد محققین مطالعات جدی پیرامون عوامل این عارضه نیز انجام دهند.
وی نبود صنایع فرآوری و بسته بندی مناسب را یکی از مشکلات بخش نخیلات منطقه دانست و افزود: با استقرار صنایع مرتبط ضمن تولید فراوردههای جانبی شامل قند خرما، شیره خرما، عسل خرما و… کمک شایانی به اقتصاد کشاورزان خرما کار منطقه کرد.
شریف گفت: صنایع جانبی لازم در راستای استفاده بهینه از ضایعات نخیلات اعم از چوب و شاخه و برگ آن جهت تولید نئوپان و فیبر و کمپوست نیز میتواند بهره وری لازم از این محصول خدادادی را دو چندان کند.
وی نبود امکانات مکانیزه و عرضه محصولات بصورت فله، بازرگانی و صادرات، موانع صادراتی، تبلیغات ضعیف، بسته بندی نامناسب، عدم شناخت بازارهای هدف، نبود تشکلهای فعال تجاری و صادراتی در ارتباط با صادرات خرما، نبود پایانه صادراتی ویژه خرما در مبادی خروجی کشور از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد.