نشست سفرای ایران در خارج از کشور با پارلمان بخش خصوصی کشور برگزار شد
اتاق ایران به دولت جدید پیشنهاد کرده است که در انتخاب استانداران، سفرا و نمایندگان خود در خارج از کشور دیدگاه اقتصادی در نظر گرفته شود. چون سفیران مبدا و منشاء توسعه روابط اقتصادی کشور هستند و بعداز مذاکرات، آینده کاملا روشنی پیش روی ما خواهد بود و توجه ویژه همه کشورها به بازار بزرگ ایران و بازار منطقه این را نشان می دهد.
سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یکشنبه بیست و ششم مرداد ماه در محل اتاق ایران دیدار و در مورد راهکارها و نقشه راه های حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور بحثو گفتگو کردند.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، در این جلسه که برنامه ریزی اجرایی آن علی اکبر فرازی معاون بین الملل اتاق ایران برعهده داشت، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به شرایط حساس کنونی بیان کرد: در روابط خارجی، اقتصاد و سیاست دو مولفه تقویت کننده یکدیگر هستند که پایداری روابط اقتصادی به تحکیم روابط سیاسی و تحکیم روابط سیاسی هم به ثبات روابط اقتصادی کمک می کند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با بیان سیاست ها و اولویت های دولت جدید گفت: اتاق ایران به دولت جدید پیشنهاد کرده است که در انتخاب استانداران، سفرا و نمایندگان خود در خارج از کشور دیدگاه اقتصادی در نظر گرفته شود. چون سفیران مبدا و منشاء توسعه روابط اقتصادی کشور هستند و بعداز مذاکرات، آینده کاملا روشنی پیش روی ما خواهد بود و توجه ویژه همه کشورها به بازار بزرگ ایران و بازار منطقه این را نشان می دهد.
شافعی با اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به امور اقتصادی و تاکید ایشان بر داشتن اقتصاد درون زا و برون نگر خاطر نشان کرد: وظیفه اتاق و سفرا این است که شرایط موجود را مورد توجه قراردهند تا بتوانند با مساعدت یکدیگر انتظارات مورد نظر را در زمان مناسب برآورده نمایند. همانطور که رئیس جمهور بر توسعه صادرات تاکید دارند و آن را تنها راهکار موثر برای شکستن رکود اقتصادی و بدون ایجاد تورم می دانند.
رئیس اتاق ایران خواستار برقراری روابط نزدیک و بیشتر بین فعالان اقتصادی کشور و سفیران ایران در خارج از کشور شد و گفت: ارائه اطلاعات اقتصادی کشورها به اتاق توسط سفارت خانه ها و همچنین ارائه اطلاعات اقتصادی ایران به نمایندگی های خارج از کشور توسط اتاق ایران، اعزام و پذیرش هیات های تجاری جهت عقد قراردادهای تجاری و پیگیری اجرایی شدن آنها با همکاری اتاق و سفارت های ایران و ایجاد بازار رقابتی برای شرکای تجاری فعلی و جدید برای حفظ منافع کشور را از راه های توسعه همکاری ها و روابط نزدیک بین بخش خصوصی و نمایندگی های خارج از کشور هستند.
عبدالرحمن سلیمانی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به سیاست های بین المللی اتاق ایران مبتنی بر سیاست های دولت و وزارت خارجه گفت: اتاق ها و شوراهای مشترک بازوهای اجرایی اتاق ایران هستند که محور اجرایی برنامه های بین الملل اتاق از طریق این اتاق ها انجام می گیرد. چون آنها بیشترین اطلاعات را از آن کشور و مناسبات با آن کشور را دارند.
با تاکید بر تقویت اتاق و شوراهای مشترک، سلیمانی پیشنهاد کرد: وزارت خارجه برای تنظیمات سیاست های اقتصادی خود از توانایی ها و ظرفیت های اتاق ایران استفاده کند.
ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با اشاره به دستاوردهای همایش هشت روزه سفرا ایران درخارج از کشور بیان کرد: این دیدگاه که دو کشور مکمل روابط اقتصادی روبه رشدی خواهند داشت، باید خنثی و تعدیل شود چون در سیاست های جدید اقتصادی دولت ها می توانند با همدیگر همکاری جامعی داشته باشند.
رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ادامه داد: رئیس جمهور تاکید دارد که در سفرهای خود به کشورهای دیگر حتما هیاتی تجاری به سرپرستی بخش خصوصی کشور ایشان را همراهی کند.
در ادامه جلسه اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک ایران - چین، پیشنهاداتی را برای سفیران ایران در کشورهای دیگر از قبیل: تسهیل صدور روادید برای تجار، استماع مشکلات و مسائل تجار ایرانی، ارائه اطلاعات تجاری کشور مربوطه به بخش خصوصی کشور و انعکاس مشکلات تجار ایرانی مقیم کشور مربوطه به اتاق ایران ارائه نمود.
علاء میرمحمدصادقی نائب رئیس اتاق ایران به تاسیس ستاد دیه کشور در اتاق ایران در سی سال گذشته اشاره کرد و از سفرای ایران در خارج از کشور درخواست کرد که اگر تاجرایرانی در خارج از کشور دچار مشکل و مسائل مالی می شود حتما با اتاق ایران و ستاد دیه را مطلع نمایند تا مشکل برطرف شود.
گفتنی است در پایان جلسه، سفرای ایران در کشورهای کرواسی، اتریش، دانمارک، یونان و مکزیک به انتظارات و توقعات نمایندگی های ایران در خارج از کشور را از بخش خصوصی کشور و اتاق ایران اعلام کردند.