رئیس اتاق اصناف ایران:
مسایل اقتصادی درکنار فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دردستورکاراتاق اصناف
فاضلی خاطرنشان ساخت: چنانچه یک رویداد تاریخی بدون بسترهای فرهنگی و اجتماعی و نیز شرایط سیاسی همان زمان واکاوی نشود، قطعا خروجی تحلیل ها با ضریبی از انحراف نسبت به واقعیت آن پدیده شکل خواهد گرفت.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: توجه به مسایل اقتصادی در دوره جدید کاری و عرصه فرهنگی و اجتماعی رویکردی نو در فعالیت های این اتاق محسوب می شوند.
به گزارش ایلنا، علی فاضلی در نشست انقلاب مشروطه و اصناف افزود: اتاق اصناف در حوزه های یادشده که تاکنون مغفول مانده بود، بنا دارد گام های بلندی بردارد.
وی اضافه کرد: قرار است در این دوره از تمام توانمندی موجود در بخشهای مختلف، دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، مطالعاتی و تحقیقاتی و به ویژه پژوهشگران حوزه اصناف کشور برای تحقق این برنامه ها بهره گیری کند.
فاضلی اظهار امیدواری کرد: اتاق اصناف بتواند بین تجربه فعالان عرصه اقتصاد با بخشهای علمی دانشگاهی، فرهنگی و پژوهشی ارتباطات مستحکمی را پایه ریزی نماید که نتایج آن برای کشور ثمربخش خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از انقلاب مشروطه به عنوان نتیجه فعالیت افراد و طبقات مختلف اجتماعی که هریک به تناسب موقعیت و ابزارهای در اختیار، در پیشبرد و موفقیت نهضت دست داشتند، نام برد.
فاضلی خاطرنشان ساخت: چنانچه یک رویداد تاریخی بدون بسترهای فرهنگی و اجتماعی و نیز شرایط سیاسی همان زمان واکاوی نشود، قطعا خروجی تحلیل ها با ضریبی از انحراف نسبت به واقعیت آن پدیده شکل خواهد گرفت.
وی افزود: اهمیت انقلاب مشروطه و بازتاب سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن بر تحولات پس از آن به ویژه انقلاب اسلامی به مطالعات و تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
فاضلی از همجواری بازار و مسجد به عنوان عامل نزدیکی و همگرایی میان علما و بازاریان و عامه مردم یاد کرد و گفت: اینها به منزله یک پیکر واحد در انقلاب مشروطه عمل کردند و در واقع اصناف و پیشه وران مهمترین پشتوانه انقلاب مشروطه بودند.
وی یادآور شد: برخی افراد خواسته تجار در مشروطه را تنها دستیابی به اهداف مادی ذکر کرده اند، درحالی که چنانچه این موضوع درست بود، آنها در رویدادهای پس از انقلاب نباید حاضر می شدند، درحالی که آنها در وقایع اجتماعی حاضر و در دوره اول مجلس شورای ملی نیز سهم ۴۱ درصدی از نمایندگان را به خود اختصاص دادند.