وزیر صنعت، معدن و تجارت؛
شرکت پژو باید تاوان پس دهد / بازار خودروی کشور در تصاحب کشورهای آسیایی است
ویزر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: شرکت پژو باید تاوان پس بدهد زیرا نمیتوان خروج این شرکت از ایران در زمان تحریم را پذیرفت این شرکت باید اقدامات گذشته خود را جبران کند.
با خروج فرانسه از صنعت خودروسازی ایران هم اکنون بیشتر بازار خودرو ایران به کشورهای آسیایی تعلق دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا نعمتزاده، ویزر صنعت، معدن و تجارت در خصوص عدم حضور نماینده شرکت پژو در همایش هیئتهای تجاری ایران و فرانسه اظهار داشت: شرکت پژو باید تاوان پس بدهد زیرا نمیتوان خروج این شرکت از ایران در زمان تحریم را پذیرفت این شرکت باید اقدامات گذشته خود را جبران کند.
نعمتزاده ضمن بیان این مطلب که ایران با منابع غنی و بازارهای مناسب و البته موقعیت ژئوپلوتیکی خود میتواند همکاری کارآمدی را با متخصصین فرانسوی برای انتقال فناوری داشته باشد تصریح کرد: در قالب همکاریهای مختلف میتوانیم تعاملات سازندهای را میان متخصصین ایرانی و متخصصین فرانسوی در قالب بخشهای همانند خودرو، صنعت هوایی، نفت، گاز، پتروشیمی مشارکتهای مناسبی را با یکدیگر داشته باشیم.
به اعتقاد نعمتزاده طی سالهای اخیر به دلیل محدودیتها و البته فشارهای بینالمللی دو کشور ایران و فرانسه نتوانستهاند سطح همکاری خود را گسترش دهند که این امر باعثشد تا در بخشهای مختلف به ویژه بخش خودروسازی کشورهای آسیایی بتوانند بازار ایران را تصاحب نمایند.
وی با بیان این نکته که با روی کار آمدن دولت یازدهم فصل جدیدی در همکاریهای ایران و فرانسه آغاز خواهد شد اظهار داشت: مزیتهای اقتصادی بسیاری برای سرمایه گذاران خارجی در کشور وجود دارد که آنها میتوانند با مشارکت در طرحهای زیربنایی و همکاری در بخشهای صنعت و معدن، بانک وبیمه، پتروشیمی و خودروسازی اقدامات مناسبی را برای توسعه همکاریها انجام دهند.
وزیر صنعت با بیان اینکه حجم تجارت ایران و فرانسه تا پنج میلیارد دلار قابل افزایش است گفت: برای رسیدن به این حجم تجارت باید روابط بانکی دو کشور مجددا برقرار شود. صنعت نفت، خودرو، هواپیماسازی و معدن از جمله محورهای همکاری ایران و فرانسه است.
نعمتزاده افزود: با خروج فرانسه از صنعت خودروسازی ایران هم اکنون بیشتر بازار خودرو ایران به کشورهای آسیایی تعلق دارد.
نعمتزاده خاطر نشان کرد: سابقه روابط ایران و فرانسه به اواسط قرون میلادی برمیگردد به نحوی که از قرن ۱۴ میلادی روابط تجاری میان ایران و فرانسه هر ساله در حال گسترش بود و حتی در مقاطعی روند صعودی نیز تجربه میکرد.
وی با اشاره به اینکه ایران در راستای تحقق برنامه توسعه در سال ۱۴۰۴ مبنی بر تعامل سازنده و همگرایی با جهان براساس اصول منطقی اقتصادی و رسیدن به پیشرفت پایدار ضمن کسب رقابتپذیری درصدد است همکاری خود را با کشورهای منطقه و کشورهای ثابت نام صنعتی از جمله فرانسه گسترش دهد، افزود: جمهوری اسلامی ایران براساس اعتقاد و احترام متقابل آمادگی این را دارد تا تعاملات اقتصادی خود را با فرانسه گسترش و حتی در قالب مذاکراتی فصل جدیدی از روابط اقتصادی را با این کشور آغاز کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: علیرغم ظرفیتهای تجاری مناسب کشور حجم مبادلات تجاری ایران و فرانسه مطابق با ظرفیت فعلی کشور نبوده و باید به ۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
به اعتقاد وزیر صنعت، معدن ایران علاقمند است با توجه به توانمندی بخش خصوصی خود زمینه همکاری فعالان اقتصادی خود را با فرانسه مهیا کند تا در راستای آن پروژههای سرمایه گذاری و طرحهای صنعتی به نتایج مناسبی در دو کشور دست پیدا نماید.