عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با ایلنا:
دولت درآمدی از محل حامل های انرژی کسب نکرده است
دولت نه تنها از محل حاملهای انرژی درآمدی کسب نکرده بلکه هزینه پرداخت یارانه هم به دوش دولت افتاده است.
اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها چندان موفق نبود و تا نتایج فاز اول به صورت دقیق مورد بررسی قرار نگیرد و نقاط قوت و ضعف آن تشریح نشود نباید برای فاز دوم اقدام شود.
مسعود دانشمند، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: در فاز اول هدفمندی یارانه ها بهای دلار هزار تومان و نرخ بنزین نیز ۴۰۰ تومان بود، در آن زمان قیمت بنزین در منطقه ۱ دلار بود در حالی که دولت آن را ۴۰ سنت اعلام کرد، حال که دلار به ۳ هزار تومان رسیده باز بنزین همان ۴۰۰ تومان است یعنی در برابر ارزش دلار نرخ بنزین را به ۱۵ سنت کاهش دادهایم.
وی افزود: این در حالی است که در برنامه پنج ساله توسعه و بنا بر قانون هدفمندی یارانهها قیمت بنزین باید به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس میرسید یعنی نود سنت در هر لیتر که با دلار هزار تومانی نرخ بنزین ۹۰۰تومان میشود پس میبینیم نه تنها به این برنامه نزدیک نشدهایم بلکه فاصله هم گرفتهایم.
دانشمند خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی از محل حاملهای انرژی نه تنها درآمدی برای دولت کسب نشده بلکه هزینه یارانه مردم هم به دوش دولت افتاده است.
وی افزود: پس همانگونه که شاهدیم میبینیم دولت به اهداف خود نرسیده و ۴۵ هزار تومان هم به حدود هفتاد میلیون نفر پرداخت کرده این در حالی است که ۴۵ هزار تومان امسال معادل ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان سال ۸۹ است چرا که با ۴۵ هزار تومان کنونی مگر چه میزان برنج، نان، قند و شکر و غیره میتوان تهیه کرد؟
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: پس همانطور که میبینیم چارهای جز افزایش بهای حاملهای انرژی وجود ندارد آنچه پیشنهاد مجلس شورای اسلامی بوده ۲ برابر شدن قیمت هاست اما با افزایش ۴۰ درصدی قیمت حاملهای انرژی نیز در رکود تورمی مشکلی را حل نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: آنچه هم اکنون لازم و ضروری به نظر میرسد متوقف شدن فاز دوم هدفمندی یارانهها در ۶ ماهه ابتدای سال ۹۳ و اجرای آن در ۶ ماهه دوم سال است تا بتوان همه شرایط را به صورت کامل بررسی کرد و نتایج توافق ۵ + ۱ نیز مشخص شود.