خبرگزاری کار ایران

دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی در گفتگو با ایلنا:

به جای مشوق های صادراتی تولیدکننده را با اخذ عوارض جریمه هم می کنند

به جای مشوق های صادراتی تولیدکننده را با اخذ عوارض جریمه هم می کنند
کد خبر : ۱۳۹۳۶۷

آقایان دولتی باید برای وضع عوارض صادراتی سنگ آهن دلایل کار‌شناسی داشته باشند زیرا ما معتقدیم با وضع عوارض صادراتی بخش توسعه یافته به زمین می‌خورد.

دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران گفت: اصرار بر اخذ عوارض صادراتی سنگ آهن یک لجبازی کودکانه است.

کامران وکیل، دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا درخصوص پافشاری دولت برای اخذ عوارض ۱۰ درصدی سنگ آهن اظهار داشت: دولت دهم نیز عوارض صادراتی را برای سنگ آهن برقرار کرد وعلاوه براینکه ما عوارض را لغو کردیم مبالغی را که دولت گذشته اخذ کرده بود رانیز استرداد کردیم زیرا این امر با منافع کشور در تضاد بود.

وی افزود: اصرار بدون منطق برای این موضوع یک لجبازی کودکانه است و اینکه گفته می‌شود اخذ عوارض برای جلوگیری از خام فروشی است تنها یک شعار است.

وکیل با بیان اینکه ابتدا باید ماده خام راتعریف کرد و بعد از صادرات آن جلوگیری کرد افزود: اگر سنگ آهن ماده خام است پس فولاد نیز به عنوان ماده خام شناخته می‌شود زیرا در زنجیره فراوری ابتدا به ورق سپس به خودرو وهواپیما تبدیل می‌شود.

وی بااشاره به ارزش افزوده بالا در سنگ آهن گفت: معدن کاری که سنگ را از بیابان با صد‌ها ناخالصی و عیار بالا استخراج می‌کند و آن را به تنی ۱۰۰ دلار تا بندرعباس می‌رساند به نظر او سنگ آهن خام فروشی نیست و از دید معدن کار این خروجی صددر صد فراوری شده است زیرا وظیفه معدن کار و پروانه بهره برداری و توجیه اقتصادی آن تا اینجا بوده است.

وی با بیان اینکه نباید ضعف صنعت در کشور را به گردن معدن کار انداخت گفت: چرا باید جریمه اشتباهات صنعت را معدن کار بدهد؟

وی ادامه داد: معادن زیر یک میلیون تن ظرفیت ارزش احداثکارخانه فراوری را ندارد آن هم در مناطق نیمه خشک کشور ما که اصلا امکان احداثکارخانه فراوری وجودندارد.

وی تصریح کرد: آقایان دولتی باید برای وضع عوارض صادراتی سنگ آهن دلایل کار‌شناسی داشته باشند زیرا ما معتقدیم با وضع عوارض صادراتی بخش توسعه یافته به زمین می‌خورد.

وی با اشاره به وضع عوارض صادراتی بر کنستانتره و گندله از سال ۸۹ گفت: ۵۰درصد عوارض صادراتی بر گندله و ۳۵ درصد بر کنستانتره باعثشد تا امروز با کمبود این دو محصول مواجه شویم وکسی برای سرمایه گذاری در این حوزه‌ها اقدام نکند.

وی گفت: متاسفانه به جای تشویق و ایجادمشوق‌های صادراتی برای جبران این کمبود تولید کننده راجریمه نیز می‌کنند.

وی در خاتمه گفت: سه شنبه جاری جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اتاق بازرگانی در خصوص اخذ عوارض صادراتی بر سنگ آهن برگزار خواهد شد که امیدواریم به نتیجه برسد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز