رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی در گفتگو با ایلنا:
حذف کالاهای سلامتمحور؛ هزینههای درمانی به مردم تحمیل کرده است
اقتصادی که از ابعاد مختلف بیمار است، معضلات و مشکلات متعدد خود را به صورت زنجیرهای پیش روی جامعه قرار میدهد و تدبیر هوشمندانه آن است که هیچ کس نباید به بهانههای اقتصادی، سلامت جامعه را به مخاطره بیاندازد.
رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی گفت: با ممنوعیت واردات کالاهای سلامت محور هزینههای درمانی سنگینی بر مردم تحمیل شده است.
علیرضا مناقبی(رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ درخصوص وضعیت کالاهای سلامت محور در کشور اظهار داشت: هم اکنون وفور کالاهای قاچاق، تقلبی، فاقد کیفیت و یا تاریخ مصرف گذشته اقلام غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که از طریق غیررسمی وارد بازار کشور شدهاند قابل رصد است.
وی گفت: مصرف این گونه کالاها، سهم قابل توجهی در تحمیل هزینههای درمانی به اقتصاد کشور و اقتصاد خانوادهها دارد.
مناقبی افزود: بدون هیچگونه تردیدی ضریب وفور این گونه کالاها در جامعه از زمانی که سیاست ممنوعیت واردات رسمی و قانونی به منظور صرفه جویی ارزی، در پیش گرفته شد، بشدت افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تجربه چنددهه اخیر از این واقعیت حکایت میکند که در جامعه ما، حجم، ترکیب و ارزش کالاهای وارداتی سلامت محور، همواره به دنبال درآمدهای نفتی حرکت کرده و هرگاه درامدهای نفتی کاهش پیدا کرده است اولین نقطهای که بعنوان محلی برای صرفه جویی ارزی مورد توجه قرار گرفته، واردات کالاهای غذایی و آشامیدنی بوده است.
مناقبی تصریح کرد: این در حالی است که هرگونه صرفه جویی که از طریق حذف کالای سلامت محور از بازار صورت پذیرد، طبیعتا از مسیر تحمیل هزینههای درمانی ثانویه بر جامعه بیاثر خواهد شد.
وی ادامه داد: نمیتوان انکار کرد که اینگونه کالاها متقاضی خاص خود را در جامعه دارند. این تقاضا در مصرف کننده در طول سالهای گذشته شکل گرفته است و مکانیزم بازار ناخواسته اگر نتواند محصول مورد تقاضای مصرف کننده را از مسیرهای قانونی تامین کنند، قطعا به سمت بازارهای زیر زمینی سوق پیدا میکند.
وی افزود: این به معنای آن است که ما خودمان، نمایندههای شناسنامه دار کشورمان را که سالها است از طریق مجاری تایید شده وزارت بهداشت اقدام به تامین اینگونه کالاها براساس استانداردهای رسمی میکردند، دست بسته به کناری کشانده و به قاچاقچیان فرصت عرض اندام و سوء استفاده دادهایم.
رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی گفت: اقتصادی که از ابعاد مختلف بیمار است، معضلات و مشکلات متعدد خود را به صورت زنجیرهای پیش روی جامعه قرار میدهد و تدبیر هوشمندانه آن است که هیچ کس نباید به بهانههای اقتصادی، سلامت جامعه را به مخاطره بیاندازد.
وی در خاتمه گفت: تجربه جهانی بیانگر این واقعیت است که لازمه حرکت به سمت ارتقاء شاخصهای امنیت و ایمنی غذایی، توسعه مبتنی بر مرجعیت علمی و فنی در نظام کالاهای سلامت محور از طریق تسهیل تجارت تحت ضابطه و قانونی است و همه باید از تمرین کردن برای تامین کالاهای سلامت محور در فضای قانونی و رسمی بدون بهانه تراشی استقبال کنیم. و در این میان توقع جامعه آن است که دولتمردان هیچ گزینهای را بر اقتصاد سلامت اولاتر ندانند.