خبرگزاری کار ایران

تصویب کلیات بودجه سال ۹۳ ایمیدرو

تصویب کلیات بودجه سال ۹۳ ایمیدرو
کد خبر : ۱۲۲۵۸۸

نمایندگان مجلس تاکید کردند برای رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری، ابزارهای قانونی را در اختیار وزارتخانه صنایع قرار خواهند داد. محمد رضا نعمت زاده تصریح کرد: ‌ شورای نگهبان نیز آمادگی خود را برای همکاری در رفع چالش‌های تولید اعلام کرد.

کلیات بودجه اصلاحی سالجاری و بودجه پیشنهادی سال ۹۳ سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به تصویب مجمع عمومی فوق العاده این سازمان رسید.

به گزارش ایلنا، ‌ در این جلسه که با ریاست وزیر صنعت معدن و تجارت انجام شد اعضای مجمع به کلیات بودجه پیشنهادی سال ۹۲ رای دادند و پس از آن نیز کلیات بودجه پیشنهادی سال ۹۳ را به تصویب رساندند.

وزیر صنعت معدن و تجارت در ابتدای این نشست از اعلام آمادگی مجلس برای روان سازی فعالیت های صنعتی و معدنی خبر داد و گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند که برای رفع موانع تولید و سرمایه گذاری و همچنین تحقق اهداف توسعه ای کشور، ابزارهای قانونی را در اختیار این وزارتخانه قرار خواهند داد. محمد رضا نعمت زاده تصریح کرد: ‌ شورای نگهبان نیز آمادگی خود را برای همکاری در رفع چالش های سر راه تولید اعلام کرد.

وی در عین حال تاکید کرد: ‌ بدون ایجاد زیرساخت ها نمی توان اهداف توسعه ای کشور را محقق ساخت. وزیر صنعت معدن و تجارت در عین حال گفت: با توجه رشد منفی بخش صنعت، ‌ باید تلاش ها برای توسعه را دوچندان کرد. وی تصریح کرد: روند واگذاری ها در سال های اخیر به گونه ای بوده که حتی اساسنامه سازمان های توسعه ای نیز مفهوم خود را از دست داده است در حالیکه اکنون باید شرایط را به گونه ای مهیا کنیم که سازمان های توسعه ای بتوانند ماموریت های خود را اجرایی کنند.

در این جلسه مهدی کرباسیان رییس هیات عامل این سازمان نیز گفت: با اجرای کل طرح های معدن و صنایع معدنی در بخش خصوصی و دولتی ارزش صادرات این حوزه با رشد بیش از ۳ برابری از ۷.۵میلیارد به ۲۳میلیارد دلار افزایش می یابد. وی تصریح کرد: کل سرمایه مورد نیاز پروژه های معدن و صنایع معدنی کشور به ۲۹میلیارد دلار می رسد.

وی درباره منابع جذب سرمایه اظهار داشت: استفاده از منابع حساب صندوق توسعه ملی، ‌ بهره گیری از سرمایه های بخش خصوصی با ارایه مشوق های جذاب، ‌ جذب سرمایه خارجی و… بخشی از منابع تامین سرمایه این حوزه محسوب می شود. رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: ‌ دولت ۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه را برای فعالیت های تولیدی بخش خصوصی اختصاص داده که می توان بخشی از نیاز حوزه معدن و صنایع معدنی را از این محل تامین کرد.

بخشی کرباسیان همچنین تاکید کرد: انعقاد قراردادهای متعدد با شرکت های خارجی برای توسعه معادن و صنایع معدنی، یکی از توفیقات سازمان در ماه های اخیر است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت میزان اشتغال زایی این طرح ها را یادآور شد و گفت: با راه اندازی طرح های بخش معدن و صنایع معدنی پیش بینی می شود ۵۰هزار شغل مستقیم و ۳۵۰هزار شغل غیر مستقیم ایجاد شود.

وی توسعه فعالیت های اکتشافی را یکی از الزامات رشد بخش معدن دانست و اظهار داشت: ‌ برای این منظور طرح جامع اکتشاف را در دست تدوین داریم به طوری که با سرمایه هزار و ۲۲۵میلیارد تومانی ۲۰۰هزار کیلومتر مربع از سطح کشور زیر فعالیت های جدید اکتشافی قرار خواهد گرفت.

رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: برنامه ای نیز برای تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری داریم به گونه ای که سرمایه این صندوق از ۵۰میلیارد فعلی به ۲۴۴میلیارد تومان افزایش یابد.

کرباسیان در عین حال با اشاره به دغدغه های وزیر صنعت معدن وتجارت درباره ایجاد زیرساخت برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گفت: در ماه آینده گزارش مبسوطی مبنی بر نیاز این حوزه به حمل و نقل، ‌انرژی آب، ‌برق و گاز ارایه خواهیم کرد و پیشنهادهای مشخصی داده می شود. به گفته کرباسیان تامین زیرساخت های توسعه معدن و صنایع معدنی تنها مختص به ایمیدرو و وزارت صنعت معدن و تجارت نیست بلکه وزارتخانه های دیگر را نیز دربر می گیرد.

وی تصریح کرد: در سال ۱۳۸۰ معادل ۲۰درصد از کالاهای کشور از طریق خطوط ریلی جا به جا می شد اما در حال حاضر این میزان با افت بیش از ۵۰درصدی به ۹درصد رسیده است. کرباسیان ادامه داد: ‌یکی از دلایل کم شدن سهم حمل و نقل ریلی عدم سرمایه گذاری کافی در این بخش است. کرباسیان در بخش دیگری از سخنانش به چالش های تامین منابع در بخش معدن اشاره کرد و گفت: بازنگشتن منابع حاصل از واگذاری ها نشان داده سرمایه ای برای پیشبرد اهداف توسعه ای ایمیدرو وجود ندارد و این امر تاخیر در راه اندازی پروژه ها را در بر داشته است.

از سوی دیگر معاون معدنی و صنایع معدنی وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: ‌ ۳۵درصد از برق مصرفی حوزه صنعت(یا بیش از ۶هزار مگاوات) مربوط به شرکت های صنایع معدنی است. جعفر سرقینی ادامه داد: با توجه به سود بالای شرکت های بزرگ معدنی، ‌می توان بخشی از درآمد های این بخش را به توسعه حوزه معدن اختصاص داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز