منطقه ویژه خلیج فارس ظرفیت رشد ۶ برابری صادرات را دارد
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) اعلام کرد: منطقه ویژه خلیج فارس سالانه سهم صادرات یک میلیارد دلاری را به خود اختصاص داده است، در حالی که می توان با رشد شش برابری این رقم را ارتقا داد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در بازدید یک هیات چینی، آمادگی این منطقه را برای جذب سرمایه گذاران خارجی در صنایع معدنی ابراز داشت.
به گزارش ایلنا، مسعود هندیان مدیر منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تصریح کرد: اجرای طرحهای توسعهای و اولویتهای سرمایهگذاری پیشبینی شده در این منطقه، سهم صادرات سالانه آن را از یک میلیارد دلار به شش میلیارد دلار در سال ارتقا خواهد داد.
هیات اقتصادی چین به سرپرستی مدیر کل روابط امور خارجه استان گوانگ دونگ این کشور از منطقه یاد شده بازدید به عمل آوردند.
هندیان در این بازدید گفت: ایران و چین کشورهای قدرتمندی محسوب می شوند که در عرصه اقتصادی و سیاسی نقش تاثیرگذاری بر بازارهای جهانی دارند و این مشترکات از دیر باز تاکنون روابط عمیق تجاری را بین دو کشور فراهم آورده و اکنون چین، یکی از پنج شریک تجاری ایران محسوب می شود.
وی افزود: با توجه به توانمندیهای چین در زمینه صنایع فولاد و آلومینیوم، امکان تامین بخشی از نیازهای صنایع مستقر در منطقه از قبیل تجهیزات مکانیکی و هیدرولیکی، آزمایشگاهی و انتقال تجارب در بخش های صنعتی، معدنی و نیز مشارکت در سرمایه گذاری وجود دارد.
به گفته هندیان، با توجه به موفقیت هایی که در این منطقه برای جذب سرمایه گذاران صورت گرفته، تلاش می شود تا با جذب سرمایه گذاران جدید، ظرفیت تولید فولاد را تا سطح ۱۰ میلیون تن، آلومینیوم ۵۰۰ هزار تن و نیز تخلیه و بارگیری مواد معدنی، فله ای و نفتی تا ۷۰ میلیون تن در سال افزایش یابد.
وی ادامه داد: این منطقه ویژه اقتصادی، اکنون به عنوان قطب تولید فولاد، آلومینیوم، روی، آند، صادرات غیرنفتی و تخلیه و بارگیری مواد فله و معدنی و همچنین، قطب اشتغال، نقش بسزایی در اقتصاد کشور ایفا می کند.
هندیان اضافه کرد: هدف از ایجاد مناطق آزاد و ویژه، جذب سرمایه گذاری، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی، انتقال فن آوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد، افزایش و توسعه فن آوری مدرن در حوزه تولید، بالا بردن مهارت های مدیریتی، ارتقای کیفیت تولیدات و تقویت مزیت های رقابتی و افزایش توان صادراتی است.
در پایان این نشست ˈفولانگˈ مدیر کل روابط امور خارجه استان گوانگ دونگ چین، مقرر شد یک هیات کارشناسی از سوی دو طرف برای شناخت بیشتر و آشنایی با ظرفیت ها در حوزه سرمایه گذاری تشکیل و زمینه تحقق یک اقدام بزرگ فراهم شود.
بررسی وضعیت تجارت ایران و چین نشان می دهد دو کشور در پایان سال ۲۰۱۲ میلادی حدود ۳۷ میلیارد دلار مبادلات تجاری داشتند.
چین علاوه بر همکاری های اقتصادی که در زمینه های مختلف از جمله توسعه نیروگاه ها، پروژه های معدنی و صنعتی، ساخت مترو و راه سازی با ایران دارد، از روابط خوب تجاری با ایران برخوردار است.
حجم مبادلات نفتی و غیرنفتی ایران با چین طی سالهای گذشته بطور چشمگیری افزایش داشت و از رقم ۲۰۰میلیون دلار به ۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ رسید.