برخوردار در گفتوگو با ایلنا:
سود دلالان چند برابر تولید کنندگان و بازرگانان شده است
متاسفانه در حال حاضر به دلیل بیاعتمادی و بیثباتی در بازار مدتی است که سرمایهها در بخشهای اقتصاد مولد بیشتر حالت رکود پیدا کرده اند و به سمت فعالیتهای کاذب و یا واسطهگری سوق پیدا کردهاند.
وقتی سود دلالی و واسطهگری دلار و طلا و مسکن و خودرو و… چند برابر یک تولیدکننده و بازرگان باشد، درواقع معنایی جز افزایش انگیزهها برای حضور در فعالیتهای واسطهگری نخواهد داشت.
محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص شیوع پدیده واسطهگری در اقتصاد ایران اظهار داشت: مساله اصلی تاثیر گذار در رشد اقتصادی کشور، استفاده بهینه از سرمایههای جامعه چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی است.
وی ادامه داد: این سرمایهها، هم سرمایههای مادی است و هم سرمایههای انسانی، ضمن اینکه این سرمایهها باید چرخ تولید و تجارت را به حرکت درآوردند ولی متاسفانه در حال حاضر به دلیل بیاعتمادی و بیثباتی در بازار مدتی است که سرمایهها در بخشهای اقتصاد مولد بیشتر حالت رکود داشته و به سمت فعالیتهای کاذب و یا واسطهگری سوق پیدا کردهاند.
سود دلالی و واسطه گری چند برابر تولید است
برخوردار ادامه داد: وقتی سودآوری تولید و تجارت قانونی پایین است، وقتی اداره مالیات ما فقط آدرس کارمند و تولیدکننده و بازرگان قانونی را میداند، وقتی اقتصاد ما بانک محور شده و گلوگاه تامین نقدینگی بنگاههای مولد را در اختیار گرفته، منطقا انتظار دیگری نمیتوان از دلالان داشت.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وقتی سود دلالی و واسطهگری دلار و طلا و مسکن و خودرو و… چند برابر یک تولیدکننده و بازرگان است، درواقع معنایی جز افزایش انگیزههابرای حضور در فعالیتهای واسطهگری نخواهد داشت که البته تیم اقتصادی دولت باید در مدت صد روزی که برای تنظیم و تدوین برنامههای خود اختصاص داده است به آن بپردازد، در غیر اینصورت اقتصاد کشور دچار ضرر و زیان عظیمی خواهد شد که جبران آن نیازمند سالها تلاش تمام ارکان اقتصادی و اجتماعی کشور خواهد بود.