مهرعلیزاده تاکید کرد:
ایجاد فضای رقابتی و جلوگیری از اقتصاد رانتی

اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه میتواند ایدههای تکتک اعضای اتاق بازرگانی را در فرآیند تصمیمگیریها جدیتر بگیرد.
معاون رییس جمهور در دوره اصلاحات برایجاد فضای رقابتی و جلوگیری از اقتصاد رانتی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن مهرعلیزاده، معاون رییس جمهور در دوره اصلاحات در نشست خبری گروه خواستاران تحول اظهار داشت: حدود ۱۳ سال پیش و از اوایل دهه ۸۰ در جهت ارتقای نقش بخش خصوصی در افزایش توانمندیهای اقتصادی کشور و برنامهریزیهای کلان کشور اندیشه تحولخواهانه به عنوان حرکتی نوظهور در اتاق بازرگانی آغاز شد.
وی افزو: خوشبختانه در انتخابات سال ۹۱ موفقیتهایی در این زمینه نائل شد و فعالیتهای مشترکی نیز صورت گرفت تا با حضور اندیشههای مختلف دور میز هیات نمایندگان تغییرات ساختاری ایجاد شود.
مهرعلیزاده افزود: اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه میتواند ایدههای تکتک اعضای اتاق بازرگانی را در فرآیند تصمیمگیریها جدیتر بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این میان انجمن مدیران صنعتی ایران شکل گرفت که در این دوره انتخابات اتاق هم گروه تحول خواهان در غالب این انجمن فعالیت خود را آغاز کرده است.
مهرعلیزاده با اشاره به اهداف مشخص در ماده یک این انجمن افزود: از مهمترین اهداف انجمن مدیران صنعتی ایران افزایش سطح تخصصی مدیران، افزایش مشارکت مدیران و متخصصان در سیاستهای کلان اقتصادی، آگاهی مردم نسبت به اهمیت و جایگاه صنعت در توسعه ملی، تلاش برای رشد فرهنگ صنعتی، تلاش برای تحول اصول قانون اساسی، تلاش برای ایجاد تناسب منطقی توسعه سیاسی و اقتصاد، ایجاد همبستگی میان مدیران صنعتی و اقتصادی و تجمیع توانمندیها برای افزایش بهرهوری اقتصاد صنعتی کشور است.
وی ادامه داد: دو بعد ایجاد فضای رقابتی و جلوگیری از اقتصاد رانتی از ایدههای اصلی ما در اتاق بازرگانی است.
وی با بیان اینکه اقتصاد رانتی در هر زمینهای باید رخت بربندد گفت: سعی در زمینهسازی اقتصاد رقابتی میتواند فضا را برای تحول هموار کند و به اعتقاد ما هر فردی از اعضای اتاق اجازه اعمال نظر در تصمیمگیریها را همانند رئیس اتاق و سایر اعضای هیات نمایندگان دارد.
مهرعلیزاده با بیان اینکه در عمل هم با دموکراسی موافق هستیم گفت: بهبود روشهای تصمیمسازی توسعهای به سود کشور است و باید به آن توجه شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص عملکرد اتاق در گذشته و ظهور افرادی مانند بابک زنجانی و رضا ضراب در بخش خصوصی و عدم اعتماد مردم به این بخش گفت: اتاق بازرگانی متحول شده اما این تحول کافی نیست هرچند حرکاتی از سال ۸۰ به بعد به وجود آمده و تغییراتی ایجاد شده اما نیاز به کاملتر شدن دارد.
وی در مورد افرادی که رانتهای اقتصادی را به وجود آوردند گفت: قضاوتهایی که در مورد بخش خصوصی شده باعثتضعیف آن میشود اما با اعمال نقطه نظرات صریح تجاری میتوان رانتها را در بخش کلان اقتصادی از بین برد و امکان بروز و ظهور افرادی که با رانت رشد پیدا میکنند را متوقف کرد. در صورتی که بازار رقابتی شود میتوان از چنین اتفاقاتی جلوگیری کرد.
در ادامه حمید حسینی یکی دیگر از اعضای گروه خواستاران تحول گفت: این بار انتخابات مهمتر از گذشته است زیرا شرایط داخلی و بینالمللی کشور وضعیت اتاق را متفاوت و ویژه تر کرده و دولتی بر سر کار آمده که دوستدار رقابت است و اعتقاد به اقتصاد رقابتی دارد پس وظیفه ماست زمینهها را شناسایی و ساختار رفتار ضد رقابتی را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: اتاق توانسته است در برنامه چهارم و پنجم و در بخش خصوصیسازی فضای بهتری ایجاد کند و دیدبان اقتصاد کشور شود. اتاق بازرگانی در مجلس و کمیسیون تلفیق حضور دارد و بخشی از تصمیمسازی کشور است.
وی تصریح کرد: دولت مجبور است حضور خود را در اقتصاد کمرنگتر کند و ما امیدواریم با ایجاد توافق سیاسی و جذب سرمایهگذاران خارجی دانش فنی و تکنولوژی وضعیت کشور را بهتر از گذشته کنیم.
حسینی ادامه داد: تاکنون ۴۰۰ نفر برای اتاق کاندید شده اند همچنین بخشهای بانکداری، بازار سرمایه، بیمه و نفت و گاز این بار در اتاق پررنگتر از قبل ظاهر شدند.
وی با بیان اینکه این بارنیروهای کارآمد با کارنامهای مثبت و قابل دفاع در اتاق حضور دارند خاطرنشان کرد: اشخاص به تنهایی در اتاق نمیتوانند فعالیت مثمرثمری داشته باشند و تنها با حرکت فراکسیونی میتوان به نتیجه رسید.