رییس سازمان امور عشایر:
تنها ۵۰ درصد از عشایر به خانه بهداشت دسترسی دارند
علوفه مدتدار شش ماهه در ۱۰ استان توزیع شده و همین امر باعثشد هیچ مشکلی از نظر تامین نهادههای تولید نداشته باشیم البته درصددیم تا آن را به علوفه مدتدار ۱۲ ماهه تبدیل کنیم.
رییس سازمان امور عشایر گفت: از نظر مسائل بهداشتی با توجه به سبک زندگی عشایر، وضعیت و کیفیت بهداشتی خانوار عشایری مطلوب نیست و تنها ۵۰ درصد آنها به خانه بهداشت دسترسی دارند که البته میتوان از طریق اکیپهای بهداشتی و مراکز سیار تا حدودی مشکلات را حل کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کرمعلی قندالی در نشست خبر که امروز در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: شورای عالی عشایر که براساس قانون سال ۵۹ تشکیل و همین قانون در سال ۶۵ مورد بازنگری قرار گرفت پس از سالها و آنهم در سطح عالی با ریاست معاون اول رییس جمهور و حضور وزرای مرتبط و دو معاون برنامهریزی راهبردی و گردشگری رییس جمهور در تاریخ ۲۰ دیماه امسال تشکیل شد.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از مصوبات این جلسه حمایت از طرح زنجیره تولید عشایری بود که البته با تلاش دولت در بند «ع» تبصره ۵ مصوب شد تا یک درصد از سهم صندوق توسعه ملی به طرح زنجیره تولید عشایری اختصاص یابد، در مرحله اول این طرح ۱۷۰ میلیارد تومان به بانک کشاورزی اختصاص یافت که امیدواریم بتوانیم همه این اعتبار را در مرحله نخست جذب کنیم، چرا که باعثافزایش ضریب، افزایش تولید و درآمد جامعه عشایری میشود.
رییس سازمان امور عشایر در رابطه با خشکسالی و تاثیر آن بر زندگی عشایر گفت: در زمینه مدیریت خشکسالی نیز تلاشهای بسیاری برای حل مشکلات عشایری صورت گرفت؛ به گونهای که با حمایت و مساعدت وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر علوفه مدتدار شش ماهه در ۱۰ استان توزیع شده و همین امر باعثشد هیچ مشکلی از نظر تامین نهادههای تولید نداشته باشیم البته درصددیم تا آن را به علوفه مدتدار ۱۲ ماهه تبدیل کنیم.
قندالی، با اشاره به جلسه کمنظیر شورای عالی عشایر که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، گفت: این جلسه با حضور برخی معاونین رئیس جمهور، برخی از وزا از جمله وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه، مسکن و شهرسازی و همچنین برخی از معاونین آموزش و پرورش برگزار شد.
وی افزود: برگزاری چنین جلساتی نقطه امید و عطف برای ارائه برنامهها و فعالیتهای مورد نیاز جامعه عشایر به شمار میرود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به مصوبات جلسه مذکور گفت: شاخصترین مصوبه این جلسه بحثتشکلها و مدیریت خشکسالی بود که در آن جلسه مصوب شد تا مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات کشور برای تقویت تشکلها اختصاص یابد و همچنین ۵۰۰ میلیارد ریال هم از سهم خود تشکلها طی سالهای ۹۳ و ۹۴ تأمین شود.
رئیس سازمان امور عشایر بیان داشت: مصوبه دیگر در این جلسه در خصوص استقرار جمعیت عشایر داوطلب برای اسکان دائم در برخی مناطق با عنوان کانون توسعه اسکان بود که براساس آن مقرر شده در هر نقطه استقرار که بالای ۲۰ خانوار عشایر به طور دائم مستقر شوند، با کد دار شدن از خدمات سایر دستگاهها به طور رسمی برخوردار شوند.
قندالی تصریح کرد: فعال شدن دستگاههای اجرایی در مناطق عشایری بویژه در حوزه آموزش و پرورش و تجهیز منابع آب و خاک از مصوبات مهم جلسه شورای عالی عشایر کشور در هفته گذشته بوده است.
وی افزود: از مباحثمورد اهمیت دیگر بحثزنجیره تولید است که قبلا اجرا شده و در نهایت در سال ۹۳ در بند «ع» تبصره ۵ مصوب شد که در قانون بودجه یک درصد از منابع ورودی به صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یابد.
قندالی افزود: در مرحله اول ۱۷۰ میلیارد تومان از این مبلغ به بانک کشاورزی تخصیص یافته که با این اتفاق میتوان بهرهوری را در پرورش دام افزایش داد و باعثارتقای سطح درآمد عشایر شویم.
قندالی تصریح کرد: جمعیت عشایر کشور با حدود ۲۱۴ هزار خانوار حدود۱.۸درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به جمعیت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر کشور، گفت: این جمعیت در مباحثاجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بیشتر از نسبت جمعیتی خود تأثیرگذار هستند و بر اساس آمار از حداقل ۲۴ میلیون واحد دامی کل کشور حدود ۲۸ درصد دام سبک کشور در اختیار جمعیت عشایر است.
رئیس سازمان امور عشایر تصریح کرد: همچنین ۲۵ درصد مواد پروتئینی کشور توسط عشایر تولید میشود و ۵۹ درصد از کل کشور جزو حوزه قلمرو عشایر به شمار میرود.
وی افزود: همچنین عشایر، پدافند غیر عامل مؤثر در حوزه امنیت کشور به شمار میروند زیرا اغلب در مناطق دوردست که سایر جمعیتها کمتر آنجا حضور دارند، سکونت دارند و در حدود ۸۲۰۰ نقطه مستقر هستند.
وی افزود: صندوق توسعه عشایر با ۲۰ میلیارد تومان سرمایه و صندوق خُرد زنان عشایر که در حوزه زنان فعالیت میکند، از صندوقهای موفق کشور به شمار میروند.