معاون وزیر جهادکشاورزی:
۵۰ درصد از سموم کشاورزی مربوط به قبل از سال ۵۶ است
هم اکنون ۶۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت برنج در کشور و قصد داریم در فضای جدید و پیشنهادی که به دولت ارائه شده این سطح زیر کشت را به ۴۵۰ هزار هکتار برسانیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: بخشهای خصوصی و دولتی باید طوری عمل کنند تا به لحاظ مدیریت کیفیت مشکلی در سیستم تولیدات کشاورزی حاصل نشود، ما هنوز از کیفیت موارد شیمیایی از جمله کود و سموم تولید داخل و خارج رضایت کامل نداریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس کشاورز در اولین روز افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران که در نمایشگاههای بوستان گفتوگو برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما ایجاد اتفاقات خوب در بخش کشاورزی است پس باید برای آن هزینه کنیم.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان و واردکنندگان کود و سم نباید اجازه دهند برخی سودجو کالاهای شما را با تعویض بسته بندی با نام و برند دیگری به کشاورزان عرضه کنند.
وی افزود: متاسفانه ۵۰ درصد از سموم ما مربوط به قبل از سال ۵۶ است که باید مقررات و روشهای نامناسبی که تاکنون در این بخش مورد استفاده قرار میگرفته را اصلاح کنیم و این امر مستلزم انجام اقدامات مناسب توسط بخش خصوصی است، در این راستا انتظار میرود بخش خصوصی از بهره گیری از سیستمهای قدیمی در حمل و نگهداری، توزیع و مصرف کود و سموم خودداری کند و برای حفظ محیط زیست از سیستمهای نوین حمل و نقل، توزیع و مصرف و روشهای بهینه مصرف کود و سم استفاده کند.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: هم اکنون ۶۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت برنج در کشور و قصد داریم در فضای جدید و پیشنهادی که به دولت ارائه شده این سطح زیر کشت را به ۴۵۰ هزار هکتار برسانیم.
وی ادامه داد: هم اکنون ما با چالشهای ناپایداری و پایداری منابع پایه، گران شدن هزینههای تمام شده تولید مواجه هستیم که هیچیک از این موارد به نفع کشاورزان، بخش کشاورزی و اقتصاد نیست، زیرا عملکرد محصولات کشاورزی نسبت به ۱۰ سال قبل بین ۱۸ تا ۲۵ درصد افت داشته و وضعیت بهره وری از آب نیز تغییری نکرده که این نشان دهنده آن است طی سالهای ۸۳ تا ۹۲ اقدامات موثری در این بخش صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: آنچه از دید من نگران کننده است به خطر افتادن منابع پایه و غیراقتصادی شدن کشاورزی است که فرصت سرمایه گذاری و امکان توسعه این بخش را از بین میبرد.
به گفته کشاورز، متاسفانه تقاضای فعلی ما برای آب دو برابر ظرفیت اکولوژیکی کشور است که باید با کنترل منابع آبی راندمان تولید بخش کشاورزی را رونق دهیم در غیر این صورت باید در انتظار تخریب منابع پایه باشیم.
وی گفت: منابع آب ۳۰۰ دشت کشور همانند ارومیه بحرانی و پنهان است به طور مثال نیشابور، اصفهان و سبزوار هم اکنون در معرض خطر از بین رفتن منابع آبی قرار دارند که باید برای آنها چارهای مناسب اتخاذ کرد.
وی تاکید کرد: تنها راه برون رفت از این مشکل کاهش تقاضای آب در بخش کشاورزی است که وزارت نیرو نمیتواند متولی آن باشد بلکه وزارت جهادکشاورزی و کشاورزان باید با کاهش مصرف این مشکل را برطرف کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی بر ضرورت ترویج و نحوه مصرف سموم توسط کشاورزان تاکید کرد و گفت: در این راستا باید بخش خصوصی که تولیدکننده و واردکننده سموم و کودهای شیمیایی است از نقطه A تا Z این پروژه را مدیریت کند(همچون تولید، واردات، نگهداری، حمل و نقل، مصرف و میزان مصرف براساس آنالیز خاک را به کشاورزان ترویج و آموزش دهند).
کشاورز با تاکید بر اینکه تقویت پایداری و افزایش تولیدات کشاورزی کشورامری ضروری است، گفت: استفاده بهینه از سموم باکیفیت در صادرات محصولات بخش کشاورزی نیز نقش بسزایی دارد که در صورت در نظر نگرفتن این آیتم میتواند موانعی برای صادرات محصولات کشاورزی نیز پیش آید.