خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی البرز:

اتخاذ سیاست‌های دوگانه، موجب اخلال در تولید و صادرات کشور شده است

اتخاذ سیاست‌های دوگانه، موجب اخلال در تولید و صادرات کشور شده است
کد خبر : ۲۴۱۷۸۴

تولید کنندگان برای تامین مواد اولیه، ارز خود را از بازار آزاد تهیه می کنند و این در حالیست که وارد کنندگان، کالاهای مشابه را با ارز مبادله ای وارد می کنند.

تولید کنندگان برای تامین مواد اولیه، ارز خود را از بازار آزاد تهیه می‌کنند و این در حالیست که وارد کنندگان کالاهای مشابه را با ارز مبادله‌ای وارد می‌کنند.

به گزارش ایلنا در کرج، رئیس اتاق بازرگانی البرز، با بیان این مطلب، در مراسم تجلیل از صادرکنندگان استان البرز گفت: تا زمانی که سیاست‌های دوگانه در اقتصاد کشور اتخاذ شود و بستر عینی و ملموسی برای شکوفایی و رفع موانع بنگاه‌های تولیدی فراهم نشود، تولید صادرات محور در کشور محقق نخواهد شد.

حسین طوسی، در بخش دیگری، با بیان این مطلب که کاهش درآمدهای نفتی را می‌توانیم فرصتی برای رشد تولید و صادرات کشور تلقی کنیم، افزود: درآینده‌ای نزدیک، ناگزیر از رفتن به سمت اقتصاد بدون نفت، تولید محور و درون زا، هستیم.

وی در ادامه، با اشاره به بیان سیاست‌های واقع بینانه دولت، در بسته خروج از رکود و همچنین هدف گذاری که برای سال آینده به منظور توسعه و افزایش صادرات بیان شده، بر لزوم توجه هرچه بیشتر به بنگاه‌های کوچک و متوسط و همچنین صنایع دستی و بخش کشاورزی کشور در راستای بهره بردن از پتانسیل بالای نهفته صادراتی در این بخش‌های تولیدی تاکید کرد.

طوسی در ادامه، با بیان این مطلب که با راهکار افزایش نقدینگی، «کاهش تقاضای موثر»، که از جمله عوامل اصلی رکود در کشور است را نمی‌توان افزایش داد، بیان داشت: دولت به درستی، سیاست‌های افزایش و توسعه صادرات را در راستای افزایش تولید و تقاضا در بسته سیاستی خروج از رکود تورمی دیده است که اگر این سیاست به درستی اعمال شود موجب تحریک بخش تقاضا و افزایش تولید و در ‌‌نهایت حرکت موثری در جهت تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور خواهد بود.

وی در ادامه، با برشمردن مزیت‌های توسعه صادرات غیر نفتی کشور گفت: اگر دولت، با یک عزم جدی، پیگیر این مهم شود، کشور در آینده‌ای نزدیک، از مزیت‌ها و ره آورد این جهت گیری کلان، که از جمله: دسترسی به منابع ارزی، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به نفت است بهره خواهد برد.

وی در ادامه، با بیان این مطلب که هم اکنون واحدهای تولیدی کشور به شدت از واردات بی‌رویه آسیب می‌بینند و دولت از واردات تولیدات مشابه کشور می‌بایست ممانعت کند، اظهار داشت: در حال حاضر عمده صادرات کشور مربوط به محصولات کشاورزی و مواد غذاییست، که معضل برداشتن تعرفه‌های گمرکی و افزایش واردات، همواره این تولیدات را نیز تهدید می‌کند.

وی در پایان، استفاده از مزیت‌های طبیعی کشور در بخش انرژی، معافیت‌های مالیاتی بنگاه‌های کوچک و متوسط، اصلاح قوانین و مقررات مخل تولید، تامین منابع مالی و نقدینگی مورد نیاز واحد‌های تولیدی و استفاده از تسهیلات کم بهره و همچنین در اختیار گذاشتن ارز ارزان برای خرید مواد اولیه را، از جمله اقدامات موثر دولت در راستای کاهش رکود و افزایش صادرات بنگاه‌های تولیدی کشور برشمرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز