خبرگزاری کار ایران

افخمی راد:

حجم صادرات راضی کننده نیست

حجم صادرات راضی کننده نیست
کد خبر : ۲۳۹۲۹۸

بخش خصوصی به دلیل تحریم ها قادر نیست فضای رقابتی خود را در صادرات و واردات به خوبی انجام دهد بنابراین دولت باید در این زمینه کمک کننده بخش خصوصی باشد.

ما از سیاست وزارت خارجه در تنش زدایی در روابط خارجی با کشورهای دیگر حمایت می کنیم و امیدواریم هرچه زودتر این موضوع فیصله یابد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ ولی الله افخمی راد در دومین روز از کنفرانس اقتصاد ایران در نشست تخصصی کسب و کار، خصوصی سازی و فضای رقابتی اظهار داشت: چین با ۲۶ درصد عمده ترین وارد کننده کالا در این مدت بوده است و عراق با ۱۸، امارات ۱۱، افغانستان ۷ و هند با ۶.۳ درصد به ترتیب دیگر وارد کنندگان کالاهای ایرانی بوده اند و بنابر این حدود ۷۰ درصد صادرات ایران در ۹ ماهه امسال به این ۵ کشور بوده است.

افخمی راد، با بیان اینکه در همین مدت ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده، افزود: این واردات به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ و به لحاظ ارزشی ۱۵ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه گرچه امسال شاهد رشد ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی بوده ایم، گفت: اما این راضی کننده نیست و دولت باید موانع صادرات را از پیش پای صادرکنندگان بردارد.

وی با بیان اینکه بیشتر صادرات و واردات ازجانب دولت انجام می شود و سهم دولت در تجارت کشور بالاست، افزود: بخش خصوصی به دلیل تحریم ها قادر نیست فضای رقابتی خود را در صادرات و واردات به خوبی انجام دهد بنابراین دولت باید در این زمینه کمک کننده بخش خصوصی باشد.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ما از سیاست وزارت خارجه در تنش زدایی در روابط خارجی با کشورهای دیگر حمایت می کنیم و امیدواریم هرچه زودتر این موضوع فیصله یابد.

وی با بیان اینکه خطوط منظم هوایی و دریایی به کشورهای هدف صادراتی خود نداریم و خطوط ریلی نیز نتوانسته به صورت یک خط یکپارچه با همسایگان ایجاد کند، گفت: ناوگان حمل و نقل ما نیاز به نوسازی دارد و جوابگوی نیاز صادرکنندگان و واردکنندگان نیست.

وی با انتقاد از اینکه دولت از واردکنندگان مواد اولیه حقوق واردکنندگان را می گیرد اما به هنگام صادرات محصولات آنها تخفیف ها و جوایز قانونی را بازپس نمی دهد، گفت: چگونه توقع داریم با این روند صادرات غیرنفتی ما افزایش یابد.

این مقام مسوول با بیان اینکه دولت باید پیمان نامه های پولی دو جانبه با کشورهای شریک ایران مثل ترکیه و عراق منعقد کند تا با ارز همان کشورها مبادلات انجام شود، افزود: حضور در اتحادیه های گمرکی، توافق نامه های مبادلات تجاری و پنجره تجاری واحد در گمرکات از دیگر اقداماتی است که باید دولت در این زمینه به انجام برساند.

افخمی راد، پیوستن به سازمان تجارت جهانی را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اگر بتوانیم از عضو ناظر به عضو اصلی این سازمان تبدیل شویم شرایط رقابتی ما بسیار بهتر خواهد شد و ما در دولت باید قوانین و مقررات را طوری بازنگری کنیم که بتوانیم زودتر به این سازمان بپیوندیم.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، موانع مقرراتی که داریم گاهی اوقات باعثایجاد محدودیت می شود.

و

ارسال نظر
پیشنهاد امروز