وزیر صنعت خبر داد:
ایجاد پنجره واحد در گمرکات مرز ایران و ترکیه
به دلیل تحریمها محدودیتهایی وجود دارد که می توان از طریق استفاده از پول ملی و حذف دلار از سوی ۸ بانک خصوصی و چند بانک دولتی اقداماتی در این خصوص انجام داد.
وزیر صنعت معدن و تجارت ایران از ایجاد پنجره واحد در کمرکات مرزی ایران و ترکیه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا نعمت زاده در مراسم امضای توافق نامه ترجیحی بین دو کشور ایران و ترکیه گفت: با ایجاد پنجره واحد نیازی به بررسی مجدد کالاها بین دو کشور نیست و تسهیلات برای سرمایه گذاران و رفت و آمد تجار فراهم می شود.
وی افزود: یکی از موضوعات اصلی در این بین بحثتعرفه هاست که خوشبختانه با اعلام تجارت ترجیحی تسهیلات لازم دراین زمینه بوجود آمد.
وی گفت: همچنین احتمال توافق بر استفاده از پول ملی دو کشور به جای دلار وجود دارد.
وی با اشاره به ایجاد شهرک صنعتی مشترک بین مرز ایران و ترکیه گفت: این موضوع از سالها پیش مطرح بود که امیدواریم به زودی اجرایی شود.
نعمت زاده گفت: با بررسی های صورت گرفته تا چند سال آینده میزان تجارت ایران و ترکیه به سی میلیارد دلار خواهد رسید و از ۱۱ دی ماه مصادف با اول ژانویه ۲۰۱۵ توافق نامه تجارت ترجیحی در ایران و ترکیه قابل اجرا خواهد بود. در فهرست اقلام تجارت ترجیحی بین دو کشور ۱۲۵ فقره تعرفه از سوی ایران مطرح شده و ۱۴۰ فقره تعرفه از سوی ترکها مطرح شده که مورد موافقت قرار گرفته.
نعمت زاده تصریح کرد: باید تلاش کرد با کمک هم روابط اقتصادی محکم و دراز مدتی ایجاد شود البته گاهی این روابط به اوج خود رسیده وگاهی کاهش داشته.
همچنین وزیر صنعت با اشاره به برقراری نظام بانکی فعال بین دو کشور گفت: به دلیل تحریمها محدودیتهایی وجود دارد که می توان از طریق استفاده از پول ملی و حذف دلار از سوی ۸ بانک خصوصی و چند بانک دولتی اقداماتی در این خصوص انجام داد.