معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت:
سرمایه گذاری به تنهایی پاسخگوی نیاز به رشد و توسعه کشور در تولید نیست
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران تاکیدکرد: سرمایه گذاری به تنهایی پاسخگوی نیاز به رشد و توسعه کشور در تولید نیست.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در مراسم روز پژوهش که در دانشکده حسابداری و مدیریت علامه طباطبایی برگزارشد، گفت: چندین دهه از نظریات اقتصاد توسعه که عامل فناوری را بعنوان یکی از عوامل مهم و موثر در رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی می دانند، گذشته است، براین اساس " سرمایه گذاری به تنهایی پاسخگوی نیاز به رشد و توسعه کشور در تولید نیست.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی وبین الملل، سید محمد علی سید ابریشمی با بیان مطلب فوق اظهارداشت: آمار و اطلاعات نشان می دهد که کشورهای در حال توسعه موفق و همچنین اخیرا " صنعتی شده طی چند دهه اخیر همزمان با افزایش تولید و رشد اقتصادی سهم پژوهش را نیز از تولید ناخالص داخلی افزایش داده اند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: بعنوان مثال در کشوری مثل کره جنوبی این سهم که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی کمتر از دو دهم درصد(۲. %) بوده در حال حاضر که به یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا تبدیل شده از مرز ۴ درصد نیز گذشته است.
سید ابریشمی در ادامه در خصوص سهم حوزه پژوهش از تولید ناخالص داخلی نیز بیان کرد: طبق آمار موجود سهم تحقیق و پژوهش نسبت به تولید ناخالص داخلی کشورها در بعضی از کشورهای پیشرفته صنعتی از ۴درصد نیز گذشته که متاسفانه این نسبت در کشور ما کمتراز یک درصد است.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت با اشاره به سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری گفت: یکی از مهمترین محورهای مورد تاکید در سیاست های کلی علم و فناوری افزایش بودجه تحقیق و پژوهش به حداقل ۴درصد تولید ناخالص داخلی تا پایان سال ۱۴۰۴ با تأکید بر مصرف بهینه منابع و ارتقاء بهرهوری می باشد.
سیدابریشمی درادامه با اشاره به اینکه ۷۶۲ پایان نامه دانشجویی توسط سازمان وشرکتهای تابعه مورد حمایت قرار گرفته است، گفت: بیش از ۵۵۰ طرح پژوهشی از سال ۱۳۸۵تا کنون در سازمان و شرکت های تابعه اجرا شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه حدود ۳۲هزار واحد صنعتی در شهرکها ونواحی صنعتی به بهره برداری رسیده است، گفت: در حال حاضر کمبود نقدینگی، مهمترین معضل واحدهای تولیدی بوده که هم اکنون نیز باآن دست وپنجه نرم می کنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: مسائلی نظیر اختلاف بین شرکاء، محدودیت بازار فروش، مشکل تدارکات ومواد اولیه وماشین آلات نیز ازدیگر مشکلات جانبی است که صنعتگران با آن دست به گریبان هستند.
وی درادامه تصریح کرد: در حال حاضر ۸۲هزار واحد صنعتی کوچک در سراسر کشور به بهره برداری رسیده که این میزان ۹۲درصد سهم صنایع کل کشور را در بر گرفته است.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت سهم اشتغال این واحدهای صنعتی را ۴۵ درصد عنوان کرد و افزود: سازمان در کنار توسعه صنایع کوچک، تسهیل، تشویق و بسترسازی در راستای ایجاد پیوند مناسب و ساماندهی بین صنایع کوچک، متوسط و بزرگ را نیز با جدیت پیگیری می کند.
سید ابریشمی در این مراسم که به دعوت دکتر الفت رییس دانشکده حسابداری ومدیریت علامه طباطبایی حضور یافته بود به پرسشهای اساتید و دانشجویان این دانشکده پاسخ گفت. گفتنی است در پایان این مراسم از اساتید ودانشجویان برتر در حوزه های پژوهش تقدیر شد.