مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد:
برنامه افزایش حجم تجارت خارجی تا سه میلیارد دلار به پاکستان
ایران با ۱۶ کشور همسایه از طریق دریا و خشکی مبادلات تجاری دارد اما پرجمعیتترین این کشورها پاکستان است که با بیش از ۱۹۰میلیون نفر جمعیت میتواند بازار مناسبی برای ما باشد.
حجم مبادلات تجاری با پاکستان رشد می کند.
مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش حجم مبادلات تجاری با پاکستان خبر داد.
مجتبی موسویان، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به رشد حجم تجارت خارجی با کشور پاکستان اظهار داشت: کشور پاکستان در رتبه ۸ تجارت خارجی با ایران قرار دارد و سعی بر آن است میزان صادرات و واردات با این کشور افزایش یابد.
وی افزود: بر همین اساس کمیسیون مشترک تجاری ایران و پاکستان فردا و پس فردا در اسلام آباد برگزار خواهد شد و نوزدهمین اجلاس مشترک ایران و پاکستان هفته آینده با حضور وزیر بازرگانی پاکستان و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت ایران در ایران برگزار میشود.
وی گفت: ایران با ۱۶ کشور همسایه از طریق دریا و خشکی مبادلات تجاری دارد اما پرجمعیتترین این کشورها پاکستان است که با بیش از ۱۹۰میلیون نفر جمعیت میتواند بازار مناسبی برای ما باشد. این در حالی است که میزان صادرات و واردات ما به این کشور ۳ به یک است و سه برابر آنچه وارد میکنیم صادر میکنیم و این پتانسیل وجود دارد که حجم این مبادلات را افزایش دهیم.
مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در سازمان توسعه تجارت ایران حجم مبادلات تجاری به پاکستان را ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: سعی بر آن است تا این میزان را به ۳ میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی عمده اقلام صادراتی به پاکستان را نفت، گاز و برق، سیمان، روغن موتور، روغن صنعتی و محصولات پتروشیمی عنوان کرد و گفت: ۴۰درصد صادرات از استان سیستان و بلوچستان صورت میگیرد و در بازارچه مرزی که در این استان قرار دارد تجارت با این کشور انجام میشود.
وی همچنین عمده محصولات وارداتی از پاکستان را برنج و دام زنده عنوان کرد و گفت: البته محصولات دیگری نظیر سبزی، انگور و سیب درختی نیز به پاکستان صادر میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برنجهای وارداتی از پاکستان از استانداردهای لازم برخورداند یا خیر افزود: کیفیت برنج پاکستان به مراتب بالاتر از برنجهای دیگر است و با استانداردهای سختگیرانه ای که در خصوص مواد غذایی وجود دارد بعید به نظر میرسد که برنج آلوده ای وارد شود، البته از کشورهای دیگری نظیر هند و اروگوئه نیز واردات برنج صورت میگیرد.
موسویان گفت: هم اکنون به دلیل واردات حجم بالای برنج در سال گذشته و اینکه گفته میشود ممکن است واردات به تولید داخل ضربه بزند واردات برنج متوقف شده است.
موسویان در خاتمه خاطرنشان کرد: همچنین سه هیات بزرگ از کشورهای آسیایی(از هند، سنگاپور و پاکستان) در زمینه پتروشیمی، فولاد و مواد غذایی طی هفته آینده به ایران خواهند آمد.