خبرگزاری کار ایران

معاون امور تعاون وزیر کار؛

توسعه بخش تعاون با خلاقیت و نوآوری امکان پذیر است

توسعه بخش تعاون با خلاقیت و نوآوری امکان پذیر است
کد خبر : ۲۳۰۰۱۲

خلاقیت و نوآوری برای توسعه بخش تعاون ضروری است زیرا اگر اسم باشد و رسم تعاون نباشد و اگر شعار باشد و عمل نباشد به تعاون ضربه وارد خواهد شد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: خلاقیت و نوآوری برای توسعه بخش تعاون ضروری است زیرا اگر اسم باشد و رسم تعاون نباشد و اگر شعار باشد و عمل نباشد به تعاون ضربه وارد خواهد شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمید کلانتری در نشست هم اندیشی اعضای اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور با استناد به موارد مطروحه اعضای اتحادیه موصوف، اظهار داشت: با وجود ادغام در وزارت تعاون خوشبختانه بنیادهای توسعه کارآفرینی تعاون استانها اقدامات در خوری در بخش تعاون انجام داده اند و باید کمک کرد که این شعله پرنور تر شود.

وی با اشاره به اعضای اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون، گفت: لفظ بنیاد دارای بار ارزشی است که کمتر به مؤسسات غیردولتی تعلق گرفته و همچنین شما در عنوان بنیاد خود، دو واژه کارآفرینی و تعاون را کنار هم داشته و در محتوی هم دنبال توسعه تعاون در کشور هستید و این همان اهدافی است که وزارتخانه به دنبال تحقق آن است و شما به عنوان یک تشکل غیردولتی در کنار وزارتخانه فعالیت مفید دارید.

وی افزود: تعاون و اشتغال با هم است، در واقع تعاون دالان اشتغال آفرینی است، هر اقدامی که در راستای اجرایی شدن ' هفت راهبرد تحول تعاون ' انجام شود نتیجه اش اشتغال است و گرایش کلی این است که از ظرفیت های جامعه استفاده کنیم تا بخش تعاون رشد کند.

وی اظهار داشت: اما نگاه باید نگاه ترویجی باشد نه نگاه دولتی. وزارت تعاون و کار آنقدر باید تعاونی ها را توانمند کند به طوری که حداقل وابستگی به دولت و حداکثر وابستگی اعضا به خود و شبکه تعاون ایجاد شود. در برنامه های تحول که اعلام شد تحکیم تعاملات شبکه ای به همین مفهوم است.

کلانتری با بیان اینکه گاهی ' تعاونی ' داریم اما ' تعاون ' نداریم، تأکید کرد: باید روح تعاون در تعاونی ها و اتحادیه های تعاونی و در فرهنگ مردم جا بیفتد و تمام تعاملات در فضای تعاون و همکاری و همدلی باشد. کشور ما یک نگاه ارزشی به تعاون دارد که در راستای عدالت، توزیع عادلانه کالا و خدمات در مواقع بحرانی، توزیع عادلانه ثروت کارکرد دارد.

معاون امور تعاون ضمن قدردانی از بنیادها به دلیل ورود متعهدانه و دلسوزانه به هفت راهبرد تحول بخش تعاون، اظهار داشت: برنامه های عملیاتی عنوان شده توسط اعضا اتحادیه قابل بهره برداری و استفاده است و باید در برنامه های بنیادهای کشور بازنگری شود تا نقش اجتماعی خود را بهتر از گذشته ایفا کنند.

وی ادامه داد: اگر در تعاون روحیه تفاهم و خلاقیت و نوآوری و سلامت نباشد، تعاون رشد نمی کند. تبلیغات بنیادها باید متناسب با عملکرد باشد و اینکه بنیادها در رأس برنامه های خود جمع آوری آمار و اطلاعات و به روز رسانی آمار همراه با تحلیل باشند، شایسته است.

کلانتری با ذکر اینکه اعضای بنیادها باید حفیظ و علیم باشند، افزود: از افراد خوشنام، توانمند و باتجربه در کنار افراد جوان و بانشاط استفاده شود. بنیادها مسئولیت پذیر باشند و کارها را بپذیرند و با پذیرش برون سپاری برخی کارهای اجرایی به بخش تعاون کمک کنند. ما آمادگی عقد تفاهم نامه و قرارداد با بنیادها را داریم.

وی با اشاره به ایجاد تعاملات بیشتر بین اتاقهای تعاون و بنیادهای کارآفرینی و توسعه تعاون، اظهار داشت: اساسنامه های تعاونی ها و بنیادها براساس قانون جدید اصلاح شود و پیگیری اینکه بنیادها بتوانند عضو ICA شوند، منعی ندارد و اتاق تعاون به عنوان نماینده رسمی کشور در اتحادیه بین المللی تعاون حضور دارد و اتحادیه بنیادها نیز می توانند به عنوان عضو ناظر در اتحادیه بین الملل حضور داشته باشند.

در این نشست کبری محمدی مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون زنان ایران و علیرضا بابازاده، امید شنعه، منصور نوائی، کریم فکری، عابد علی آبادی، سیدمحمد سپیددم و رضا سواری به ترتیب مدیران عامل بنیادهای توسعه تعاون استانهای لرستان، تهران، گیلان، کرمان، خراسان جنوبی، کرمانشاه و زنجان به بیان اقدامات خود در جهت ساماندهی کارجویان و تشکیل توانمندسازی و هدایت و حمایت انواع تعاونی ها، کارگزاری واگذاری ها در راستای اصل ۴۴، سرمایه گذاری های خارجی، جذب منابع و تسهیلات در جهت مشاغل خانگی، پرداختند.

در پایان نشست غلامحسن بشارتی مدیرکل توسعه تعاون به جمع بندی مذاکرات و نقطه نظرات و سؤالات حاضرین پرداخت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز