خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهادکشاورزی:

خسارات ناشی از بیماری جاروک لیموترش در کشور بالاست

خسارات ناشی از بیماری جاروک لیموترش در کشور بالاست
کد خبر : ۲۱۹۴۹۷

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیماری جارؤک لیموترش را بسیار خسارت زا برای کشاورزان دانست و مشارکت جمعی محققان و کارشناسان بخش خصوصی را برای مبارزه با این بیماری خواستار شد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیماری جارؤک لیموترش را بسیار خسارت زا برای کشاورزان دانست و مشارکت جمعی محققان و کارشناسان بخش خصوصی را برای مبارزه با این بیماری خواستار شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اسکندر زند در نشست بررسی پرشین لایم و بیوتیپ های لیموترش مقاوم و متحمل به بیماری جارؤک، افزود: لازم است موسسه های مربوطه در اسرع وقت و در کمترین زمان ممکن این موضوع را کارشناسی کرده و نتیجه آن برای اجرا اطلاع رسانی شود.

محمدعلی طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی نیز بیماری جارؤک لیموترش را از آفت های نابود کننده سرمایه کشاورزان در استان های تولیدکننده لیموترش برشمرد و خواستار مبارزه جدی و ضربتی با این آفت شد.

وی از محققان خواست تا جدیدترین تجربه های خود را در این زمینه ارائه کنند و آمادگی معاونت باغبانی را برای هرگونه همکاری و سرمایه گذاری در این زمینه اعلام کرد.

محمدعلی باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز بر لزوم توجه همه جانبه مبارزه با بیماری جاروک لیموترش تاکید کرد.

وی با تاکید بر تامین منابع مالی این طرح، آمادگی سازمان حفظ نباتات را در این زمینه ابراز داشت.

صالحی از بخش خصوصی نیز تجربه های تحقیقاتی در کشور به خصوص در موسسه تحقیقات مرکبات پیرامون دورگ گیری پرشین لایم را قابل تقدیر دانست.

وی پرشین لایم را در سطح بین الملل گونه ای شناخته شده مطرح کرد و افزود: پرشین لایم در مقایسه با مکزیکن لایم متحمل به سرما، تولید محصول خوب، آب میوه خوب، پوست نازک، بی بذر، بی خار، ریزش کمتر، زودرس، دارای ماندگاری بالا و مقاوم به بیماری جارؤک لیموترش است.

باقری قائم مقام سازمان تحقیقات نیز اظهار داشت: لازم است کمیته اجرایی در این زمینه در اسرع وقت تشکیل شود.

وی با تشریح برنامه ها و اولویت های این کمیته، گفت: در اسرع وقت با استفاده از تجربه های تحقیقاتی به عمل آمده در سال های گذشته از گسترش این بیماری جلوگیری شده و نسبت به احیای باغات کشاورزان اقدام شود.

بنابه این گزارش، در این نشست، ضمن بررسی نتایج حاصل از تحقیقات شناسایی شبه لایم ها و بیوتیپ های لیموترش مقاوم و متحمل به بیماری جارؤک، در خصوص ایجاد کلکسیون شبه لایم ها و بیوتیپ های مقاوم و متحمل لیموترش و آزمایش آنها از نظر مقاومت به فیتوپلاسمای عامل جارؤک در شرایط طبیعی تصمیم گیری شد.

همچنین پیشنهادات و راهکارهای متنوعی برای رفع مشکلات درختان پرشین لایم(لیموترش مقاوم به بیماری جارؤک) در مناطق جنوبی و راه های مدیریت تولید اقتصادی آن ارائه شد.

در این نشست تخصصی معاون وزیر در امور باغبانی، رئیس سازمان تحقیقات، ترویج کشاورزی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور و مسوولان حوزه های اجرایی کشاورزی و تحقیقاتی حضور داشتند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز