رئیس سازمان توسعه تجارت؛
زمانی پیشنهاد کردم تا جواز تأسیس در شهرکهای صنعتی را حذف کنیم
دولت باید بسترسازی لازم را برای صادرات فراهم کند که ایجاد نقاط مرزی مناسب، تجهیز پایانهها، برداشتن ضوابط و مقررات دست و پاگیر و کاهش تعداد اسناد مورد نیاز صادراتی میتواند بیشترین سرعت را برای صادرات فراهم نماید.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: تحریمها باعثشده، قیمت کالای صادراتی ما غیر رقابتی شده است.
به گزارش ایلنا، ولیالله افخمیراد صبح امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر واحدهای صنعتی کوچک صادراتی گفت: مسئله صادرات در اسناد بالادستی کشور مانند سند چشمانداز، برنامه پنجم توسعه، اقتصاد مقاومتی و حتی در لایحه خروج از رکود مورد تأکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید در بازار داخلی در رشتههای مختلف ظرفیتسازی کرده و کالا تولید کنیم، افزود: نباید فقط چشممان به نیاز داخل باشد، بلکه با هدف صادراتی ظرفیت تولید را بالا ببریم، به شرط آنکه هم دولت و هم بخش خصوصی وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهند، تا تولید کالا با قیمت رقابتی عملیاتی شود.
افخمیراد مقرراتزدایی و کاهش تعداد مجوزهای دست و پاگیر را یکی از عوامل مهمی برشمرد که میتواند راه را برای صادرات کالاهای تولیدی هموار کند.
وی گفت: حتی زمانی پیشنهاد کردم تا جواز تأسیس در شهرکهای صنعتی را حذف کنیم، چرا که با انعقاد قرارداد واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی به افراد به نوعی اخذ مجوز هم انجام شده و چرا باید مجوز جداگانهای که زمانبر هم هست، بدهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: شرایط کشور نسبت به گذشته تغییر اساسی کرده است و اگر زمانی تولیدکننده به این فکر میکرد که چه خط تولیدی راه بیندازد که تأمین ماشینآلات و مواد اولیهاش امکانپذیر باشد، الان دغدغهاش این است که خریدار کالای تولید شده کجاست و اینکه باید بازار داخلی را تأمین کند یا خارجی.
افخمیراد قیمتگذاری برای تولید و عرضه را آفت کشور عنوان کرد و گفت: نباید بگذاریم در اقتصاد کشور تجربه ناموفق دوباره اتفاق بیفتد و به عنوان مثال هر چه زودتر باید قیمتگذاری کالاهایی مانند سیمان حذف شود، چرا که به نفع کشور خواهد بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین به وظایف دولت بر سر راه صادرات اشاره کرد و اینکه بخش خصوصی هم موظف است، کالای با کیفیت تولید کند، چرا که حضور کوتاه مدت در بازارهای صادراتی به دلیل بدقولیها قیمت غیر رقابتی و کیفیت نامناسب جبرانناپذیر است و باید صادرکنندگان برای ماندگاری بلندمدت برنامهریزی کنند.
وی ادامه داد: همچنین دولت باید بسترسازی لازم را برای صادرات فراهم کند که ایجاد نقاط مرزی مناسب، تجهیز پایانهها، برداشتن ضوابط و مقررات دست و پاگیر و کاهش تعداد اسناد مورد نیاز صادراتی میتواند بیشترین سرعت را برای صادرات فراهم نماید.
افخمیراد همچنین بر این نکته صحه گذاشت که تحریمها علاوه بر ایجاد موانع سبب شده تا قیمت صادراتی ما افزایش یابد.
وی استفاده از شرکتهای مدیریت صادراتی را برای ورود منطقی به بازارها راهکاری دانست که واحدهای کوچک تولیدی میتوانند از آن بهرهگیری کنند، چرا که بسیاری از تولیدکنندگان با فضای صادراتی آشنا نیستند و پیشنهاد میکنیم، با مشارکت، ایجاد انجمنهای تخصصی، کنسرسیوم و شرکتهای مدیریت صادراتی کالای خود را این واحدها صادر کنند، در غیر این صورت قابلیت رقابت را با واحدهای بزرگ در بازارها نخواهند داشت.