نعمت زاده:
توافقنامه جامع تجاری ایران و عراق هرچه سریعتر امضا شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با وزیر بازرگانی عراق بر امضای هرچه سریعتر توافقنامه جامع تجاری ایران و عراق تاکید کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با وزیر بازرگانی عراق بر امضای هرچه سریعتر توافقنامه جامع تجاری ایران و عراق تاکید کرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، محمدرضا نعمت زاده در دیدار با عبدالکریم کسنزانی وزیر بازرگانی عراق با اشاره به رابطه دیرینه تاریخی سیاسی و اقتصادی دو کشور، گفت: زمینه ایجاد همکاری های هرچه بیشتر دو کشور وجود دارد و تفاهم نامه جامع تجاری ایران و عراق می تواند روابط اقتصادی طرفین را توسعه دهد.
وی با اشاره به تبعات تحریم های اعمال شده علیه ایران، گفت: این موضوع منجر به افزایش استفاده از توانمندی های اقتصادی و صنعتی داخل کشور شد و بسیاری از تجهیزات صنعتی مانند تجهیزات برق، پتروشیمی و خدمات مهندسی در کشور ساخته شد.
نعمت زاده با بیان اینکه در حال حاضر بخش خصوصی بخوبی توانسته در عرصه فعالیت های اقتصادی حضور فعال داشته باشد، ابراز امیدواری کرد بتوان از ظرفیت ها و همکاری های بخش خصوصی دو کشور بیش از پیش استفاده کرد.
به گفته وی؛ انجام مطالعات زمین شناسی و ایجاد شهرک های صنعتی از جمله زمینه های گسترش تعاملات صنعتی و معدنی بین دو کشور خواهد بود.
نعمت زاده در ادامه برای گسترش مناسبات اقتصادی و همکاریهای درازمدت دو کشور، افزود: انجام تفاهم نامه جامع دراز مدت در زمینه صنعت و معدن، برقراری روابط بانکی بین دو کشور، استفاده از حداکثر ظرفیت های شرکت های دولتی از طریق ایجاد سرمایه گذاری های مشترک دو کشور و تطبیق استانداردهای ملی ایران و عراق از جمله مواردی است که می تواند در گسترش این مناسبات و روابط اقتصادی موثر باشد.
عبدالکریم کسنزانی وزیر بازرگانی عراق نیز ضمن ابراز خرسندی از تعاملاتی که دو کشور در خصوص ارتقاء فعالیت های اقتصادی و تجاری از سر گرفته اند، گفت: واردات تجهیزات برقی ساخته شده از ایران در حال انجام است از این رو بر ارتقاء استانداردهای محصولات و کیفیت آنها تاکید می کنیم.
وی ضمن یادآوری تلاش های صورت گرفته پیشین در خصوص تهیه پیش نویس توافق نامه تجاری در عراق ابراز امیدواری کرد این مهم هرچه زودتر به نتیجه منجر شود.
به گفته کسنزانی؛ با امضای این توافقنامه حجم تجارت دو کشور از ۶ میلیارد دلار کنونی به ۳۰ میلیارد دلار در آینده ارتقاء خواهد یافت.