اقتصاد مقاوتی مبتنی بر مدیریت و استفاده مطلوب از داشته هاست
آنچه در فرهنگ اسلامی مورد تاکید است اعتدال و مصرف کردن در حد نیاز و به شیوه بهینه است.
عضو هیات علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی گفت: برخی اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد ریاضتی اشتباه گرفته اند و حال آنکه در منویات رهبری این دو با هم متفاوت اند.
به گزارش ایلنا، دکتر ' رضا نصیری حامد ' روز گذشته در نشست تخصصی راهبردهای تحقق اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی در مجتمع آموزش عالی اسفراین اظهار کرد: اجرای برنامه اقتصاد ریاضتی سیاست یک نظام است که نقش دولت در آن برجسته است اما در اقتصاد مقاومتی نقش اصلی را مردم بر عهده دارند.
وی افزود: اقتصاد ریاضتی برخی از مطلوبیت های اقتصادی افراد را کاسته و در آن حق انتخابی وجود ندارد و حال آنکه در اقتصاد مقاومتی که با محوریت مردم اجرا می شود آنان حق انتخاب دارند و لزوما محدودیت آفرینی در آن صورت نمی گیرد.
این پژوهشگر گفت: اقتصاد مقاومتی ناظر به دغدغه جمعی است و در شرایطی که امکان انتخاب را داریم می تواند عاملی برای همبستگی اجتماعی باشد یعنی بعد آسیب زای سبک زندگی را می تواند مورد نقد قرار دهد.
نصیری حامد افزود: اگر جامعه ای در شرایط اقتصاد مقاومتی آگاهانه، ارادی و با تقوای اجتماعی که نمود آن در جامعه قناعت پیشه است جلو برخی آسیب های سبک زندگی و ریخت و پاش ها را بگیرد در شرایط اضطراری نیز می تواند مشکلاتش را حل کند.
وی آغاز تحقق اقتصاد مقاومتی را از خانواده دانست و گفت: در این زمینه نقش زنان، بسیار پررنگ است و به دلیل تربیت نسل آینده، مدیریت دخل و خرج، مصرف و بازار ناشی از سبک زندگی که توسط زنان انجام می گیرد، نقش موثری در کنترل این امر دارند.
فرماندار اسفراین نیز در این نشست، گفت: اقتصاد مقاوتی مبتنی بر مدیریت و استفاده مطلوب از داشته هاست.
' مهدی عابدی ' با بیان اینکه جامعه اسلامی با رفاه مردم مخالف نیست بلکه رفاه را حق مردم می داند، افزود: آنچه در فرهنگ اسلامی مورد تاکید است اعتدال و مصرف کردن در حد نیاز و به شیوه بهینه است.
وی توجه به تولید و مصرف کالاهای داخلی و مصرف در حد نیاز را از جهت گیری های اصلی اقتصاد مقاومتی خواند و افزود: ما در نظامی زندگی می کنیم که باید در همه حوزه ها مقاوم باشیم و مقاومت به معنای تحمل فشار نیست، بلکه قوی شدن برای مقاومت کردن است.