کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان خبر داد:
تعطیلی۳۰ آزمایشگاه غیرقانونی طلا در اصفهان
با توجه به اینکه بیشترین کارگاههای تولید طلا در اصفهان مستقر است نیاز است که شهرک طلا و جواهر در اصفهان ایجاد شود.
کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان با اشاره به اینکه بیشتر واحدهای تولید طلا درشهر اصفهان مستقر هستند، گفت: با استقرار بسیاری از واحدهای تولید طلا در سطح شهر اصفهان بسیاری ازاین واحدها نمیتوانند با وارد کردن ماشین آلات و تسهیلاتی که دولت بدون تعرفه در اختیار آنها قرار میدهد استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، فرحناز رجالی، با بیان اینکه بیشتر کارگاههای تولید طلا در استان اصفهان در شهرستانهای اصفهان، دولت آباد و خمینی شهرمستقر است، افزود: سال گذشته با همکاری شهرداری و اداره محیط زیست استان اصفهان ۲۰۰ کارگاه طلا پلمپ شد.
وی ادامه داد: قرار بود شهرک طلا و جواهر در اصفهان ایجاد شود و لی متاسفانه این کار در اصفهان صورت نگرفت. البته در استانی مانند اصفهان که دارای تعدد واحدهای طلا است نیاز است که مکانی امن و ایمن برای انتقال کارگاههای طلا اختصاص داده شود.
وی با اشاره به اینکه ضوابط در فروشگاههای طلا نیز باید رعایت شود، ادامه داد: کد شناسایی، نشان استاندارد و فاکتور فروش باید از سوی فروشنده طلا به مشتریان ارائه شود و در خصوص فروش جواهر نیز باید حتما برگه شناسنامه داربرای سنگ جواهر که در آن وزن؛ عیار؛ نوع سنگ و تراش آن مشخص باشد به خریدار ارائه شود.
وی تصریح کرد: اگر فروشنده طلا دارای این برگه نیز نبود باید در فاکتور فروش طلا، به طور جداگانه مشخصات سنگ و طلا را ذکر کند. که اگر این کار را انجام ندهد تخلف محسوب شده و مشتری میتواند در این زمینه احقاق حق کند.
رجالی تاکید کرد: مردم باید حتما به کد شناسایی توجه کنند و به طلای خریداری شده دقت کنند که در ان عیار و علامت استاندار درج شده باشد.
وی افزود: عیارهای رسمی طلا در کشور شامل ۷۵۰،۸۳۳، ۹۱۶ و ۹۹۵ است که قیراط آنها به ترتیب ۱۸،۲۰، ۲۲و ۲۳.۸ است، البته عیار ۹۹۵ برای مدالیونهای خاص است که با پروانه کاربرد علامت استاندارد مجاز به ساخت باشد.
این کارشناس استاندار استان اصفهان در ادامه به این نکته اشاره داشت که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار بانک مرکزی کلا ورود مصنوعات خارجی طلا به کشو رما غیر قانونی بوده و به غیر از معدودی از سنگها ی گرانبها ورود محصولات طلا به کشور غیرقانونی است.
رجالی با اشاره به اینکه ورود و خروج بیشتر از ۱۵۰ گرم طلا غیر قانونی بوده و اغلب این قاچاقها با ترفندهای خاص صورت میگیرد، ادامه داد: بر اساس آمار پلیس آگاهی استان بیشتر طلاهای وارد شده به ایران از مرز عراق است و در استان اصفهان نیز بیشتر از مبادی جنوبی وارد شهر میشود.
وی تصریح کرد: اداره کل استاندارد استان اصفهان برای اطمینان از عملکرد درست و به کارگیری استاندارد در ساخت مصنوعات طلا هر سال ۴ مرتبه نمونه برداری از واحدهای دارای پروانه استاندارد به صورت تصادفی انجام میگیرد همچنین در قالب طرح طاها که به صورت کشوری اجرا میشود کارشناسان اداره استاندارد به صورت نامحسوس از مغازههای سطح شهر نیز طلا خریداری کرده و مورد آزمایش قرار میدهند.
وی گفت: برای واحدهای تولیدی طلا نیز که فاقد مهر استاندارد هستند نیز با حضور مراکز اصناف از کلیه مراکز عرضه طلا بازرسیهایی انجام میشود و از واحدها نمونه برداری میشود.
وی افزود: سال گذشته ۳۰واحد تولید کننده طلا در اصفهان به علت نداشتن شرایط استاندارد پروانه استاندارد آنها باطل شد همچنین ۵ واحد متخلف نیز به دادگاه معرفی شد.
وی تاکید کرد: از برنامههای مهم امسال در بحثکارگاههای طلا اطلاع رسانی به همه واحدهای تولید طلا برای دریافت نشان استاندارد است. همچنین تعطیلی ۳۰ آزمایشگاه غیرقانونی طلا تا چند روز آینده و گشت مشترک برای کنترل قاچاق طلا با همکاری اتحادیه و سازمان صنعت معدن و تجارت از دیگر برنامههای اداره کل استاندارد در راستای استاندارد سازی مصنوعات طلا است.