خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان استاندارد در پاسخ به ایلنا:

بخشی از استانداردسازی بندرعباس به کیش منتقل می‌شود / بررسی کیفیت بنزین از ابان ماه

بخشی از استانداردسازی بندرعباس به کیش منتقل می‌شود / بررسی کیفیت بنزین از ابان ماه
کد خبر : ۲۱۱۶۱۵

از سه سال پیش استفاده از خمیرمرغ در این فراورده‌ها ممنوع شده و تولید سوسیس و کالباس که دارای علامت استاندارد هستند فاقد خمیر مرغ هستند. ما و وزارت بهداشت هر دو در خصوص کیفیت این نوع از محصولات هم‌عقیده هستیم.

رئیس سازمان استاندارد ایران گفت: بخشی از استانداردسازی بندرعباس به کیش منتقل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری که به مناسبت هفته استاندارد در این سازمان برگزار شد در خصوص ایجاد آزمایشگاه بنزین در هرمزگان و بندرعباس اظهار داشت: در آزمایشگاه هرمزگان فقط تست بنزین‌های وارداتی انجام شود یا کیفیت بنزین داخلی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: به موجب تفاهمنامه سال ۸۴ و قانون بودجه سال ۹۱ نظارت سازمان استاندارد بر کیفیت بنزین قطع شده بود اما در نهایت نه‌تنها سازمان بلکه وزارت نفت و مسئولین دولتی به این جمع بندی رسیدند که باید سازمان ملی استاندارد ناظر بر کیفیت بنزین باشد.

پیروزبخت تصریح کرد: نه تنها سازمان استاندارد بلکه وزارت نفت هم معتقد است که آزمایشگاه هرمزگان جزو کامل‌ترین آزمایشگاه ها محسوب می‌شود بدین منظور از کشتی‌های حامل محموله بنزین و همچنین از تولیدات واحدهای داخلی به صورت تصادفی آزمایشاتی صورت خواهد گرفت و با نمونه برداری تصادفی در مبدا گواهی بازرسی ارائه خواهد شد.

پیروزبخت گفت: تا آبان‌ماه مصوبه شورای عالی استاندارد برای سنجش کیفیت بنزین را دریافت خواهیم کرد. البته از روز جهانی استاندارد بسترسازی‌های لازم را برای انجام وظایف خود در ارزیابی کیفیت بنزین آغاز خواهیم کرد.

وی در مورد بوی بد بنزین گفت: بعد از اخذ مصوبه از شورای عالی استاندارد به صورت ضربتی فعالیت خود را در زمینه استاندارد بنزین آغاز خواهیم کرد اما موضوع بوی بنزین چندان مشهود نیست و فعلا موضوع مهمی برای رسیدگی نیست.

وی در ادامه با اشاره به استاندارد شهربازی‌ها و اسباب‌بازی کودکان تصریح کرد: بررسی از شهرداری‌ها و استاندارد اسباب‌بازی تولیدی و وارداتی در دستور کار است و به غیر از اسباب بازی و شهربازی زمین‌های بازی و پارک ها و نیز مهدکودک‌ها باید استانداردهای لازم را داشته باشد و طی نامه‌ای از وزیر کشور خواسته‌ایم تا هیچ شهربازی بدون نظر استاندارد افتتاح نشود و تاکنون نیز دو مورد از شهربازی‌ها را پلمپ کرده ایم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، در مورد استانداردسازی در مناطق آزاد گفت: خوشبختانه سازمان مناطق آزاد توجه ویژه‌ای به بحثاستانداردسازی دارد بر این اساس مذاکراتی در خصوص ایجاد دفاتر استاندارد در مناطق آزاد صورت گرفته و آزمایشگاه‌هایی مجهز در مناطق آزاد کیش و قشم تاسیس شده است که کلیه فعالیت‌های استاندارد تجارت را انجام می‌دهد. همچنین بخشی از فعالیت‌های بندرعباس و شهید رجایی به کیش منتقل می‌شود و مجوزهای آن داده شده و تاکنون دو تفاهم‌نامه در این خصوص به امضا رسیده است.

پیروزبخت عدم ارتقای استانداردهای داخلی خودرو که برخی آن را عاملی برای افزایش حجم واردات خودروهای چینی به کشور می‌دانند را تکذیب کرد و گفت: در واردات خودرو ما براساس استانداردهای اروپا مجوزها را صادر می‌کنیم و این صحبت که استانداردهای داخلی ارتقا پیدا نمی‌کند را بنده قبول ندارم. البته یکی از عوامل افزایش حجم واردات خودروهای چینی به کشور را باید تحریم‌ها دانست. زمانی که قطعه از فرانسه و کره به کشور نمی‌رسد ناچاریم با طرف چینی همکاری خود را افزایش دهیم.

وی در مورد خمیر مرغ در فراورده های گوشتی گفت: از سه سال پیش استفاده از خمیرمرغ در این فراورده‌ها ممنوع شده و تولید سوسیس و کالباس که دارای علامت استاندارد هستند فاقد خمیر مرغ هستند. ما و وزارت بهداشت هر دو در خصوص کیفیت این نوع از محصولات هم‌عقیده هستیم.

وی در رابطه با دستگاه‌هایی که بعد از مخلوط کردن برنج دانه شکسته و آرد، برنج دانه بلند تولید می‌کند نیز گفت: تاکنون بنده از تولید این برنج در کشور اطلاع نداشتم حتی واردکننده نیز هیچ هماهنگی را با سازمان ملی استاندارد برای این واردات این دستگاه انجام نداده است. به همین منظور درصددیم با تدوین استانداردها این موضوع را ضابطه‌مند کنیم.

وی همچنین در مورد نصب کپسول‌های آتش‌نشانی و اجباری بودن آن برای پلاک شدن خودروهای جدید افزود: به اعتقاد بنده این موضوع کارشناسی دقیقی نشده و در زمان تصویب مصوبه آن در تاریخ ۲۰ تیر ماه ۹۲ با شتاب صورت گرفته چرا که میزان تولید پودر داخل کپسول‌ها در کشور کافی نیست و میزان واردات آن هم محدود است و کپسول‌های آتش‌نشانی جوابگوی تولیدات خودرو در حال حاضر نیستند و خودروهای جدید تا بررسی‌های نهایی استاندارد پلاک نخواهند شد.

پیروزبخت در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت از ابتدای مهر ماه استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی لغو شده و این روغن تنها در روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده می‌شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد سرخ‌کردنی‌ها دارای روغن پالم هستند.

وی افزود: در شهریور ماه ۳۵۰ نمونه کنترل از بازار و سراسر کشور صورت گرفته که نشان دهنده آن است که استفاده از این روغن نسبت به سنوات گذشته بسیار کاسته شده است.

به گزارش ایلنا، مراسم روز جهانی استاندارد در ۲۰ مهرماه با شعار امسال روز جهانی استاندارد، استانداردها ترازکننده میدان رقابت در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز