عضو کمیسیون کشاورزی؛
نرخ های تعیین شده خرید تضمینی گندم کارشناسی نبود
هم اکنون حدود ۶ میلیون کشاورز داریم که باید در قالب تشکل های بخش خصوصی ساماندهی شوند ضمن انکه تشکل ها نیز باید در فنون و اختیارات قدرتمند شوند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است: افزایش راندمان محصولات کشاورزی، مساله تولید گندم و قیمت خرید تضمینی را برطرف می کند.
به گزارش ایلنا، محمد اسماعیل نیا در برنامه مناظره با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و امام(ره) در خصوص اهمیت کشاورزی در استقلال کشور گفت: با ارتقاء تکنولوژی و راندمان تولید با سطح زیر کشت موجود می توان ۱۶ میلیون تن گندم تولید کرد و این اقدام مشکل قیمت خرید تضمینی را مرتفع می کند.
وی تاکید کرد: باور ما این است که در سایه مدیریت و عزم ملی می توانیم به امینت غذایی برسیم.
وی افزود: در بحثگندم بر اساس برآورد سازمان های جهانی تا سال ۲۰۵۰ کشورهای زیادی برای صادرات گندم دیگر وجود نخواهند داشت و اغلب کشورها واردکننده گندم خواهند شد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یاداور شد: در سال ۲۰۱۴ حدود ۷۰۰ میلیون تن گندم در ۶۷۵ میلیون هکتار در جهان تولید شده و در ایران ۷ میلیون هکتار است که ۲ میلیون هکتار آن به صورت کشت آبی است.
وی با بیان اینکه متوسط برداشت در هکتار ۳ تن است، افزود: برخی کشاورزان تا ۱۲ میلیون تن نیز برداشت کرده اند و این مساله نشان می دهد باید سطح تولید در هکتار افزایش یابد.
اسماعیل نیا با مقایسه تولید گندم در هکتار در دو کشور فرانسه و روسیه، گفت: فرانسه با ۷ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم ۴۰ میلیون تن صادرات دارد، اما روسیه با ۲۱ میلیون هکتار سطح زیر کشت تنها ۳۸ میلیون تن تولید می کند.
وی افزود: در صورتی که بهره وری در بخش کشاورزی افزایش یابد و بتوانیم راندمان تولید را افزایش دهیم، با سطح زیر کشت فعلی می توان ۱۶ میلیون تن گندم برداشت کرد و این مساله هزینه تمام شده را کاهش داده و مشکل قیمت برطرف می شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه قانون همیشه در پی حمایت از تولید کشاورزی بوده است، افزود: این قانون خوب اجرا نشده است به طوری که از سال ۱۳۶۸ چهار بار اصلاح شد و آخرین اصلاحیه آن نیز سال ۸۴ بود.
اسماعیل نیا با بیان اینکه دولت دهم در خرید تضمینی گندم و تعیین نرخ آن به گفته مجلس توجه نکرد، افزود: نرخ های تعیین شده کارشناسی نبود و از این بابت ضربه جدی خوردیم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در مجلس بر قیمت تمام شده به اضافه درصد سود و به اضافه تورم تاکید و در آخرین اصلاحیه اعلام شد که باید تمام ضرر و زیان کشاورز در نظر گرفته شود.
وی افزود: هم اکنون حدود ۶ میلیون کشاورز داریم که باید در قالب تشکل های بخش خصوصی ساماندهی شوند ضمن انکه تشکل ها نیز باید در فنون و اختیارات قدرتمند شوند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس؛ اولویت تولید در کشور را یادآور شد و افزود: باید تولید گندم افزایش یابد تا به نان تبدیل شود و به دست مصرف کننده برسد و این سه کارکرد همواره باید مکمل یکدیگر باشند.
وی با بیان اینکه کشاورزی آسیب پذیر است، افزود: در خرید تضمینی گندم کشاورز باید به کشاورز به عنوان یک سرمایه نگریسته شود و عدم درک عمیق از این موضوع، به مشکلات تولید دامن خواهد زد.
اسماعیل نیا، رقم تضمینی هر کیلو گرم گندم، بر مبنای یکهزار و ۵۰ تومان را مطلوب دانست و افزود: البته پیشنهاد ما هر کیلوگرم، یکهزار و ۲۰۰ تومان بود.