خبرگزاری کار ایران

عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با ایلنا:

برخی در ابتدای انقلاب خواستار تعطیلی اتاق بودند / بعد از انقلاب شاهد حضور اقشار متوسط در اتاق بودیم

برخی در ابتدای انقلاب خواستار تعطیلی اتاق بودند / بعد از انقلاب شاهد حضور اقشار متوسط در اتاق بودیم
کد خبر : ۲۰۸۹۱۷

همان گونه که تشکل قوی کارفرمایی وجود دارد باید سندیکای قوی هم برای شفافیت در بازار و رقابتی شدن در بازار به وجود آید.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: اعتقاد نداریم اتاق بازرگانی اتاق سرمایه داران است.

جمشید عدالتیان، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد اتاق بازرگانی ایران، اظهار داشت: در سال ۵۸ یک گروه(محفلی) دراتاق بازرگانی ایران شکل گرفت که مشکلات خاص خود را داشت و در آن زمان گروه چپ افراطی که اوایل انقلاب بسیار قوی بودند درخواست تعطیلی این اتاق را داشتند.

وی افزود: قبل از انقلاب خان‌ها و فئودال‌ها را با انقلاب سفید به کارخانه داران تبدیل کردند و بعد از انقلاب نیز شاهد ورود اقشار متوسط به عنوان سرمایه گذاران جدید و کارآفرینان به اقتصاد کشور بودیم و تنها تشکل رسمی برای افکار این افراد اتاق بازرگانی ایران بود.


عدالتیان تصریح کرد: به اعتقاد بنده کار اتاق بازرگانی همچنان نیمه تمام است و هنوز هم حضور دولتی‌ها بسیار قوی‌تر از خصوصی‌ها است و شفافیت لازم در سیستم بازاروجود ندارد واکثر فعالیت‌ها با رانت انجام می‌شود و رقابت چندانی در بازار نیست.

وی با بیان اینکه نیازمند سندیکای واقعی کارگری هستیم خاطر نشان کرد: ‌‌ همان گونه که تشکل قوی کارفرمایی وجود دارد باید سندیکای قوی هم برای شفافیت در بازار و رقابتی شدن در بازار به وجود آید.

وی با بیان اینکه با هر بازاری که در آن رانت داشته باشد مخالفیم، افزود: خوشبختانه بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران از سال ۸۲ که فعالیت خود را آغاز کرد با جهش همراه بود و سعی بر افزایش تعداد اعضای اتاق بازرگانی و گفتگو با رسانه‌ها داشته‌ایم.

عدالتیان در مورد حضور یک دولتی در هیات رییسه ۷ نفره اتاق بازرگانی افزود: بر اساس قوانین فعلی اتاق این موضوع مشکلی ندارد ومی تواند کمکی برای اتاق باشد.

وی تصریح کرد: رییس گمرک می‌تواند در ارائه آمار و اطلاعات گمرکی و ترخیص کالا‌ها با همکاری دستگاه اجرایی و قوه مقننه کمک خوبی برای اتاق بازرگانی باشد و اعتقاد ما این است که در این بازار که نگاه به آینده وجود دارد حقوق کارمندان و ذینفعان نیز باید تامین شود.

این عضو اتاق بازرگانی گفت: مصرف کننده در در بازار رقابتی باید حق انتخاب داشته باشد و موضوع توسعه پایدار و محیط زیست در این میان از اهمیت بالای برخوردار است همچنین ضرورت تعرفه گمرکی شفاف، رقابت کالاهای داخلی و خارجی و نگاه به کارکنان به عنوان سرمایه واقعی به شدت حس می‌شود تا منافع همه مردم تامین شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز