خبرگزاری کار ایران

چراغ سبز استاندارد برای استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی!

چراغ سبز استاندارد برای استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی!
کد خبر : ۲۰۲۰۷۱

به جز پنیر وبستنی روغن پالم در خامه قنادیها نیز کاربرد زیادی دارد هر چند مصرف بیش از حد آن برای بدن مضر است.

در حالی که در آخرین نشست خبری رئیس سازمان ملی استاندارد، " نیره پیروزبخت " صحبت هایی در خصوص پلمپ ۵ کارخانه متخلف تولید کننده لبنیات که از روغن پالم استفاده می کردند و برخورد با متخلفان و جمع آوری این نوع روغن از بازار شد، روز گذشته رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی دریکی از مصاحبه های خود به تعیین استانداردی جدید برای استفاده از روغن پالم اشاره کرده و گفته است، تا آخر شهریور ماه این استاندارد جدید اعلام خواهد شد.

هر چند روغن نخل(پالم) یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و بخشهایی از برزیل است و در جهان برای پایین آوردن هزینه ها درصنایع غذایی تجاری و پایداری بالاو برای سرخ کردن استفاده می شود اما طی ماههای گذشته باعثنگرانی هایی برای مردم شده است.

روغن پالم از مبادی رسمی و با مجوز وزارت بهداشت وارد شده است

در این راستا محمد ظهیر، مدیرعامل یکی از کارخانجات صنایع لبنی کشور، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با بیان این که این کارخانه به هیچ عنوان از ماده افزودنی پالم درمحصولات خوداستفاده نمی کند، افزود: هر کارخانه ای که تاکنون از این ماده درمحصولات خوداستفاده می کرده با مجوز وزارت بهداشت بوده است و در بسیاری از محصولات نظیر پنیر وبه خصوص بستنی از این افزودنی استفاده می شود.

وی یکی از دلایل استفاده از روغن پالم را ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن ها نظیر کنجد، سویا و آفتابگردان عنوان کرد و گفت: به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات این روغن نسبت به سایر روغن ها نیز در دوسال اخیر افزایش یافته است.

وی گفت: علت اصلی استفاده از این افزودنی درجه ذوب بالای آن است و اینکه از ذوب شدن بستنی وسایر محصولات لبنی جلوگیری می کند.

ظهیر ادامه داد: به جز پنیر وبستنی روغن پالم در خامه قنادیها نیز کاربرد زیادی دارد هر چند مصرف بیش از حد آن برای بدن مضر است.

مدیرعامل این کارخانه صنایع لبنی گفت: در کلیه روغن های جامد و نیمه جامد و روغنهای نباتی از روغن پالم استفاده می شود و به نظر می رسد با توجه به نرخ پایین آن درکل دنیا مصرف آن رو به افزایش است.

وی با انتقاد از پررنگ کردن این مسئله از سوی رسانه های کشور، گفت: روغن پالم از مبادی رسمی و از گمرکات وارد کشور شده و با مجوز وزارت بهداشت و درمان بوده است و ورود آن به کشور تاکنون بلامانع بوده است.

وی ادامه داد: هر چند کارخانه ما به هیچ وجه از روغن پالم استفاده نمی کند و درتولید محصولات خود از شیر تازه و چربی آن استفاده می کنیم اما هنوز علت واقعی این هیاهوی رسانه ای را متوجه نشده ام چراکه هیچ منع قانونی در استفاده از این روغن طی ده سال گذشته نبوده است و مقادیرزیادی از این روغن تاکنون وارد کشور شده است و به نظر می رسد پشت پرده مسائل دیگری مطرح باشد.

تنها ۱۰ درصد از روغن پالم در محصولات لبنی استفاده شده است

همچنین سعید سلطانی، رئیس اتحادیه مرکزی دامداران، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در این باره اظهار داشت: پالم روغنی است که به عنوان روغن گیاهی در بسیاری از محصولات استفاده می شود و با مجوز وزارت بهداشت ودرمان وارد کشور شده است.

وی افزود: در سال گذشته ۷۵۰هزار تن روغن پالم واردکشورشد که ۵۰ درصد آن در بخش روغن جامد و نیمه جامد وسایر مواد خوراکی استفاده شده وتنها کمتر از ۱۰ درصد آن در صنایع لبنی استفاده شده است.

سلطانی با بیان اینکه مصرف کردن بیش از حد این روغن منجر به گرفتگی عروق و سایر ناراحتی های قلبی می شود، گفت: مصرف سرانه روغن نباتی در سال ۱۳۶۸حدود ۱۲ کیلوگرم بوده است که در حال حاضر به ۲۰ کیلوگرم در سال رسیده است و به نظر می رسد باید در زمینه کاهش مصرف آن فرهنگ سازی صورت گیرد.

آیا استفاده از روغن پالم در کارخانجات بلامانع خواهد بود؟

متاسفانه روز به روز سن ابتلاء به گرفتگی عروق و سکته های قلبی در کشور کاهش پیدا می کند که بخش عمده آن وابسته به تغذیه از جمله مصرف اسیدهای چرب اشباع شده ناشی از روغن پالم است.

اینکه چرا این موضوع پس از سالها سکوت خبری به یکباره از سوی وزیر بهداشت دولت یازدهم در این زمان مطرح می شود خود جای سوال است! اما به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده تا مسئولین با شفاف سازی در این زمینه کمی از نگرانی های مردم را کاهش دهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز