خبرگزاری کار ایران

همکاری دانشگاه یادگار امام خمینی(ره) و فدراسیون صنایع غذایی؛

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت
کد خبر : ۱۴۸۲۲۲۹

در راستای ارتباط میان صنعت و دانشگاه، همایشی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی برگزار و راه‌های تقویت این همکاری میان دو نهاد علمی و صنعتی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این همایش که روز یکشنبه بیست و سوم فعالان و اساتید حوزه صنایع غذایی در مورد موضوعات مختلف به تبادل نظر پرداختند و در پایان نیز پنل تخصصی پرسش و پاسخ برگزار شد. همچنین یک تفاهم‌نامه همکاری نیز در این زمینه میان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی برای کارآموزی دانشجویان این دانشگاه امضا شد.

به گزارش ایلنا در این همایش برخی فعالان و متخصصان صنایع غذایی به بیان موضوعات مختلف در این خصوص پرداختند و راه‌های همکاری بیشتر بین دانشگاه و صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت:

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

مهارت‌های عملی در کنار دروس تئوری

محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی در این همایش گفت: چند سالی زمان صرف این موضوع گردید و با دانشگاه‌های مختلفی گفت‌وگو شد تا به این نقطه رسیدیم که چنین همایش‌هایی را برای پیوند و همکاری دانشگاه و صنعت برگزار کنیم.

نقاشی با بیان اینکه همیشه صحبت از پیوند میان دانشگاه و صنعت مطرح بوده اما این مسئله کمتر عملیاتی شده است، اضافه کرد: فدراسیون صنایع غذایی روی عملیاتی کردن این موضوع تمرکز کرد و در حال حاضر شاید دهمین برنامه است که با دانشجویان و دانشگاه‌ها برگزار می‌کنیم.

وی گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز منعقد می‌شود با این هدف است که شرایطی فراهم شود تا دانشجویان علاقمند در دوره تحصیل بتوانند به واحدهای تولیدی مراجعه نمایند و مهارت‌های عملی را در کنار واحدهای تئوری دانشگاه تجربه نمایند؛ هدف این است که دانشجویان صنایع غذایی با حضور در واحدهای تولیدی، از نزدیک با مهارت‌های کاری آشنایی پیدا کنند و در آینده برای کار در واحدهای تولیدی آمادگی لازم را داشته باشند. در واحدهای تولیدی کارشناسان و متخصصان کاربلدی هستند که دانشجویان می‌توانند از آنها نکات کاربردی و خوبی را در دوره‌های آموزشی یاد بگیرند.

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه مرجع واحد و قابل قبولی برای صنایع غذایی وجود ندارد که مردم در برابر هجمه‌های کاذبی که گاهی به صنایع غذایی صورت می‌گیرد، به آن مراجعه نمایند؛ هجمه‌هایی که هر از چند گاهی به برخی محصولات صنایع غذایی وارد می‌شود و بسیاری از آنها هم غیرمنصافه است و لازم است که مرجع قابل قبولی وجود داشته باشد که در چنین مواقعی مردم به آن مراجعه کنند و از طرفی هر کسی اجازه نداشته باشد به صنایع غذایی هجمه وارد کنند که امیدواریم دانشگاه و فدراسیون صنایع غذایی با همکاری همدیگر بتوانند از این نظر هم موثر باشند.

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

مهارت، متاع گمشده سیستم آموزشی

علیرضا لادن مقدم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) در این همایش گفت: مشکلی که در سیستم آموزش عالی وجود دارد، بحث مهارت است؛ در سیستم آموزشی ما بیشتر مباحث دانشی را مد نظر داشته‌ایم و در این زمینه‌ها جایگاه خوبی داریم اما  در بحث مهارت پیشرفت کمتری حاصل شده؛ چراکه دچار مدرک‌گرایی شده‌ایم و صرفا به مدرک توجه می‌کنیم اما در دنیا به موضوع مهارت توجه زیادی می‌شود. دانشجویان صنایع غذایی لازم است در زمینه‌های مختلفی مانند حقوق، بازرگانی، حسابداری و برخی رشته‌های دیگر نیز اطاعات لازم را داشته باشند.

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

جایگاه جهانی صنایع غذایی ایران

امیررضا ثابت‌پی، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران نیز در این همایش عنوان کرد: بسیاری از صنایع در ایران، فاصله زیادی با صنایع دنیا دارند، اما صنعت غذا فاصله چندانی با صنایع روز دنیا ندارد و بسیاری از محصولات ما از نظر کمی، کیفی، طعم و مزه، بسته‌بندی، طراحی و... به لطف افراد زحمتکشی که در این صنعت فعالیت دارند، فاصله‌ای با دنیا ندارد و در بسیاری از موارد اگر از دنیا وی جلوتر نباشیم عقب‌تر هم نیستیم.

وی در ادامه با اشاره به اشتغال بالا در صنایع غذایی، گفت: ما یک کشور حاصلخیز داریم که می‌توان این محصولات را به برخی از  کشورهای اطراف صادر کرد.

ثابت‌پی در بحث ارتباط و همکاری بین دانشگاه و صنعت گفت: ما استقبال می‌کنیم از دانشجویانی که بخواهند به‌صورت تمام‌وقت یا پاره‌وقت در صنایع غذایی فعالیت نمایند و وارد موضوعات کار در صنعت غذا شوند.

وی در بخش دیگریب از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه بعضا شاهد این هستیم که برخی افراد در جامعه ما دچار ناامیدی هستند؛ در صورتی‌که فرصت‌های کاری زیادی در کشور ما وجود دارد و بسیاری از افراد هستند که از صفر شروع کردند و نتایج شگفت‌انگیزی حاصل کرده‌اند.

ثابت‌پی گفت: به نظر من در سال‌های آینده در کشور جهش اقتصادی خواهیم داشت و مجموعه حاکمیت تمرکز بیشتری روی اقتصاد خواهد گذاشت.

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

اهمیت افراد تاثیرگذار در سازمان

محمدرضا فخرالدینی، مدیرعامل صنایع غذایی ویتانا و عضو هیات‌مدیره فدراسیون صنایع غذایی نیز در این همایش گفت: حضور افراد موثر در موفقیت شرکت‌ها و واحدهای اقتصادی بسیار با اهمیت است؛ شرکت‌هایی که موفقیت‌هایی داشته‌اند، به واسطه حضور افراد موثر بوده است که بخش اعظمی از این موفقیت‌ها را ساخته‌اند و حضور افراد موثر است که موفقیت سازمان‌ها را باعث می‌شوند.

فخرالدینی گفت: افراد تاثیرگذار بسیار کم و انگشت‌شمار هستند. پیشران هستند. سازمان به آنها متکی است و باعث حرکت یک سازمان می‌شوند. در صنایع غذایی خلاقیت یک عامل بسیار مهم است و هر کدام از واحدهای صنایع غذایی به واسطه یک محصول خلاقانه توانسته‌اند سهمی از بازار را  داشته باشند.

وی با بیان اینکه فرد تاثیرگذار کسی است که بتواند در جایگاهی که قرار دارد، کار خلاقانه انجام دهد  که دیگران انجام نمی‌دهند، یکی از عوامل تاثیرگذاری افراد این است که پایه‌های علمی قوی داشته باشند و توصیه می‌کنیم دانشجویان پایه‌های علمی خود را قوی کنند تا بتوانند حضور موثری در سازمان مربوطه داشته باشند.

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

نیاز به برنامه‌ریزی برای آینده

حسن گرجی، مدیرعامل صنایع غذایی "شهد ایران" و عضو هیات‌مدیره فدراسیون صنایع غذایی عنوان کرد:  غذا از بدو تولید تا هنگام مرگ همراه انسان است و به آن نیاز دارد.

گرجی همچنین گفت: طبق برآوردهای سازمان فائو در سال2050 نیاز انسان‌ها به غذا 4/5 برابر خواهد شد که در چنین شرایطی کشور ایران با برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و خاک حاصلخیز، امکان تولید مقدار زیادی محصولات زراعی، دامی، باغی، آبزیان و انواع و اقسام محصولات را دارد.

وی افزود: طبق برخی نقل قول‌ها حدود 40 درصد محصولات کشاورزی به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود؛ 30 الی 40 درصد محصولات کشاورزی وارد چرخه صنایع تبدیلی می‌شود و حدود 20 الی 30 درصد آن تبدیل به ضایعات می‌شود که برای جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی باید از اکنون به فکر بود؛ چون تا سال 2050 نیاز غذایی به‌شدت افزایش پیدا می‌کند.

گرجی با بیان اینکه واحدهای تولیدی صنایع غذایی آماده پذیرش دانشجویان خبره هستند، گفت: در سال 1402 صنعت غذای ایران حدود 2/2 میلیارد دلار صادرات داشته و در همین سال حدود 700 هزار نفر اشتغال داشته است.

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز