خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران: ‌

مرکز مدیریت پسماند تهران نیازمند حریم ۳۰۰ متری است

مرکز مدیریت پسماند تهران نیازمند حریم ۳۰۰ متری است
کد خبر : ۱۶۱۰۳۴

«پردازش زباله باید از حالت متمرکز خارج شود و به صورت پردازش محله‌ای و منطقه‌ای تبدیل شود. / شهرداری تهران از قوانین خدمات پسماند تنها اخذ عوارض آنرا رعایت می‌کند در حالی که آموزش شهروندی یکی از مهم‌ترین موارد این قانون است.»

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: علاوه بر بالا بردن استانداردهای لازم در پردازش زباله باید با آموزش‌های مناسب از مردم بخواهیم که از طریق مصرف صحیح و بهینه، زباله کمتری را تولید کنند و به تفکیک زباله از مبدا نیز توجه شود.

به گزارش ایلنا، رحمت اله حافظی در بازدید از مرکز مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به عدم رعایت حریم این منطقه، اظهار کرد: این مجموعه باید حداقل حریم ۳۰۰ متری داشته باشد در حالی که شمال و شمال شرق شهرک صنعتی با این مجموعه دیوار به دیوار شده است.

وی از مسئولان مدیریت پسماند خواست تا به صورت قانونی به این مسأله رسیدگی کنند و افزود: تفکیک زباله از مبدا به صورت جدی باید صورت گیرد تا هزینه حمل و نقل آن نیز کاهش یابد، آنچه که در بازدید امروز با آن مواجه شدیم، پردازش زباله به صورت نیمه صنعتی بود.

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران خواستار پردازش زباله مطابق با استانداردهای روز و بصورت صنعتی شد و تاکید کرد: براساس اختیارات شهرداری تهران لازم است صفر تا صد پردازش زباله به پیمانکار و بخش خصوصی واگذار شود.

حافظی با اشاره به اینکه وضعیت پردازش زباله نامطلوب است و نیاز به ارتقا دارد، گفت: آنچه که در این میان حائز اهمیت است محیط کار برای پرسنل پسماند است چرا که این افراد به عنوان یک انسان باید در محیطی مناسب فعالیت داشته باشند تا کمترین آسیب به سلامت آن‌ها وارد شود.

وی با تاکید براینکه آموزش همگانی و عمومی باید در راس کار‌ها قرار گیرد، افزود: علاوه بر بالا بردن استانداردهای لازم در پردازش زباله باید با آموزش‌های مناسب از مردم بخواهیم که زباله کمتری را تولید کنند همچنین مسأله تفکیک زباله از مبدا نیز با جدیت آموزش و پیگیری شود.

این عضو شورای شهر تهران خواستار برگزاری تورهای علمی ویژه دانش آموزان در این مناطق شد و گفت: اگر دانش‌آموزان بدانند که تولید زباله چه آسیب‌های زیست محیطی در بردارد، قطعا نسبت به کاهش تولید زباله تلاش می‌کنند. در این راستا باید از ظرفیت صدا و سیما به خوبی بهره برداری شود و با تولید مستنداتی از محل پردازش زباله می‌توان امیدوار بود که مردم نسبت به کاهش تولید زباله تلاش کنند.

حافظی با بیان اینکه پردازش زباله باید از حالت متمرکز خارج شود و به صورت پردازش محله‌ای و منطقه‌ای تبدیل شود، تصریح کرد: با تهیه زباله سوز استاندارد در محلات می‌توان از گرمای تولید شده استفاده لازم را کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران صراحتا اعلام کرد باید تلاش کنیم تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود در این میان شورای شهر به ویژه کمیسیون سلامت آمادگی دارد تا این شرایط را فراهم سازد.

شهرداری از قوانین خدمات پسماند تنها اخذ عوارض‌اش را رعایت می‌کند

بوچانی مشاور این کمیسیون در شورای شهر نیز که در این بازدید حضور داشت با اشاره به اینکه شهرداری تهران بهای جمع آوری زباله را در قالب عوارض پسماند از شهروندان دریافت می‌کند، افزود: سال گذشته شهرداری تهران ۲۵۰میلیارد تومان فیش از این محل صادر کرد که ۷۰ میلیارد تومان آن محقق شد.

وی با بیان اینکه باید از شهروندانی که بهای پسماند خودرا پرداخت نمی‌کنند جریمه اخذ شود، اظهار کرد: متاسفانه شهروندان به دلیل عدم آموزش مناسب و نبود زیرساخت‌های لازم در تفکیک زباله از مبدا همکاری لازم را ندارند.

بوچانی با بیان اینکه هم اکنون ما از زباله‌ها در تولید انرژی و کمپوست استفاده می‌کنیم، اعلام کرد: براساس مصوبه شورای شهر ۱۰ درصد از عوارض بهای خدمات پسماند باید صرف فرهنگ‌سازی شود که متاسفانه در این میان اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه باید حریم مرکز پسماند شهرداری تهران رعایت شود، گفت: متاسفانه به دلیل بی‌توجهی شاهد آن هستیم که حریم در این مجموعه رعایت نشده است در حالی که با ایجاد فضای سبز قطعا حریم رعایت می‌شد.

بوچانی خاطر نشان کرد: شهرداری تهران از قوانین خدمات پسماند تنها اخذ عوارض آنرا رعایت می‌کند در حالی که آموزش شهروندی یکی از مهم‌ترین مواردی است که در این قانون به آن اشاره شده ولی مغفول مانده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز